5 dalykai, apie kuriuos reikia pagalvoti prieš planuojant vaiką

Sprendimas sukurti šeimą ir susilaukti vaikelio yra labai jaudinantis, tačiau atsakingas žingsnis. Prieš ieškodami partnerio, su kuriuo norėtumėte sukurti šeimą ir žengdami šį rimtą žingsnį, verta pagalvoti apie kelis dalykus.

1. Ar sutampa jūsų ir jūsų partnerio požiūris į gyvenimą. Turite pasikalbėti apie tai, ko tikitės iš gyvenimo, apie kiek vaikų svajojate, ar esate pasirengę įsipareigoti bei tapti tėvais. Atsakykite sau į klausimą, ar taip stipriai mylite šį žmogų, kad norite praleisti su juo visą gyvenimą.

Jei dar tik ieškote to žmogaus, atkreipkite dėmesį į tai, kad jūsų požiūris į gyvenimą sutaptų.

2. Ar turite finansinį pagrindą po kojomis. Tapimas tėvais susijęs ir su didesnėmis išlaidomis. Pagalvokite, ar jums pakaks esamo gyvenimo ploto, kai jūsų šeimyna pagausės. Kitas dalykas, kurį turite suplanuoti, tai kaip suderinsite savo karjerą su vaiko auginimu, kuris iš jūsų eis vaiko priežiūros atostogų. Be to, gimus vaikui jums reikės dalyvauti šventėse ir tėvų susirinkimuose darželyje ir mokykloje, esant reikalui nuvežti jį pas gydytoją.

3. Ar esate pasirengė tam, kaip pasikeis jūsų kasdienybė gimus vaikeliui. Pagalvokite, kaip jūs jausitės visą dieną prižiūrėdama vaikelį, ar spėsite pasirūpinti ir savimi. Ar jums nebus sunku atsisakyti ilgų vakarėlių su draugais? Pasikalbėkite su kitais jaunais tėveliais, paklausinėkite jų, su kokiais sunkumais jie susidūrė. Visko apgalvoti neįmanoma, tačiau jauni tėveliai gali su jumis pasidalinti patirtimi ir duoti gerų patarimų.

4. Ar esate pasirengę jūsų ir sutuoktinio santykių pokyčiams. Bendravimas poroje pasikeičia, kai atsiranda trečias žmogus. Jūs nebegalėsite tiek daug laiko skirti vienas kitam. Gimus vaikeliui labai retai turėsite progą pabūti tik dviese. Ar esate tam pasirengę? Kita vertus, nereikia pamiršti, kad geri santykiai tarp sutuoktinių yra geriausia, ką galite duoti savo vaikui.

5. Ar esate pasirengę staigmenoms ir netikėtumams. Turėsite susitaikyti su tuo, kad negalėsite visko kontroliuoti. Taip, kai kurios moterys jau būdamos nėščios mėgina kontroliuoti situaciją (pavyzdžiui, prisižiūri, ką valgo nėštumo metu). Taip pat jos klausinėja jau gimdžiųsių moterų, kas ir kaip vyks gimdymo metu. Žinoma, tai nėra blogai. Tačiau jūs turite susitaikyti su mintimi, kad būvimas tėvais gali būti ne toks, kaip jūs įsivaizduojate, nes kiekviena patirtis yra skirtinga.

Comments are closed.