(Ne)galima pamiršti: laiko patikrintos pažinčių taisyklės

Tikriausiai sutiksite, kad šiais laikais pažintys skiriasi nuo to, kaip viskas vyko prieš kelias dešimtis metų. Mylimasis, rastas internetinėje pažinčių svetainėje, ar santuoka po kelių mėnesių draugystės – susirasti porą, ko gero, yra paprasčiau. Tačiau ar tikrai verta pamiršti pažinčių taisykles, kurių laikėsi dar mūsų tėvai ir seneliai?

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt siūlo pasvarstyti, ar verta pamiršti laiko patikrintas pažinčių taisykles. O gal dovanoti moteriai gėlių per pirmą pasimatymą išties pernelyg senamadiška?

1. Dovanoti ar ne gėlių per pirmą pasimatymą? Prieš penkiasdešimt metų tikriausiai vyrai nė įsivaizduoti negalėjo, kad kada nors ateis laikai, kai vyrai į pasimatymus vaikščios be gėlių savo damoms. Šiais laikais prieš eidamas į pasimatymą kiekvienas vyras turėtų nemenkai pasukti galvą – kai kurios moterys tokį gestą gali palaikyti pernelyg senamadišku. Tačiau visgi daugelis moterų greičiausiai apsidžiaugs per pirmą pasimatymą gavusios gėlių. Todėl tikrai nesuklysite, jei nuspręsite savo damą pradžiuginti gėlės žiedu.

2. Ar eidamas pro duris vyras turi praleisti moterį pirmą? Tai viena iš tų taisyklių, kurių dauguma vyrų laikosi ir šiandien. Tad tikrai nebijokite, kad šis jūsų gestas supykdys merginą ar kad ji jo nesupras. Priešingai – jos nepraleisdamas rizikuojate būti apšauktas stuobriu ar panašiais epitetais. Na, o jei jūsų išrinktoji mano, kad tai tik nereikalingas ritualas, tikrai jums apie tai pasakys.

3. Trijų dienų taisyklė. Po pirmo pasimatymo nepulti skambinti merginai, o palaukti bent kelias dienas – taip skamba trijų dienų taisyklė. Kam to reikia? Ogi tam, kad mergina neprarastų susidomėjimo. Juk draudžiamas vaisius visada skaniausias, o vaikinas, kuris vaikščioja iš paskos, yra kur kas mažiau įdomus už tą, kuris neparodo, kad yra pametęs dėl jos galvą. Tačiau ar ši taisyklė dar turi prasmės, kai apie ją puikiai žino tiek vyrai, tiek moterys? Galbūt daugiau laimėsite žaisdami atviromis kortomis?

4. Jokio intymumo ir, žinoma, sekso per pirmą pasimatymą. Sakoma, kad seksas per pirmą pasimatymą užkerta kelią tolimesniems santykiams. Tačiau jei pasidavėte aistrai jau per pirmąjį susitikimą, dar tikrai nereiškia, kad neturite šansų tęsti pažinties ir sukurti ilgalaikių harmoningų santykių. Juk viskas priklauso nuo dviejų žmonių. Be to, argi taisyklės nėra skirtos tik tam, kad jas laužytume?

5. Tobulas pirmas pasimatymas – tai kinas ir spragėsiai? Tai klasikinio pasimatymo pavyzdys. Jei jūs abu domitės kinu, tuomet kino teatras yra puiki pasimatymo vieta. Juk pažiūrėję filmą galėsite jį aptarti ir pasidalinti savo įžvalgomis. Tačiau jei kinas nėra jūsų ypatingas pomėgis, verčiau pagalvokite apie kitą pasimatymo vietą. Juk sėdint ir žiūrint į vieną ekraną sunku geriau pažinti vienas kitą. Galbūt nueikite ten, kur galėsite pasikalbėti.

6. Vyras turi mokėti už vakarienę. Ar tikrai? Jei esate labai konservatyvus, greičiausiai jums toks klausimas net nekyla – žinoma, kad taip. Tačiau tikrai ne visoms moterims tai atrodo savaime suprantama. Yra tokių moterų, kurios visose gyvenimo srityse siekia būti savarankiškos. Jei į pasimatymą pakvietėte tokią dailiosios lyties atstovę, būkite pasiruošęs mokėti pusiau, o gal net pavaišintas vakariene. Ir čia nėra nieko blogo – svarbiausia, kad abu gerai praleistumėte laiką.

7. Ar ji supras, jei pabučiuosiu jai ranką? Bučiuodamas moteriai ranką vyras parodo pagarbą, mandagumą ir dėmesį. Tai labai džentelmeniškas gestas. Tačiau ar tai nėra tik atgyvenusi tradicija? Net jei ir taip, pabučiuodamas moteriai ranką neabejotinai maloniai ją nustebinsite.