Šuo atves meilę

Sakoma, kad pokalbį pirmiausia pradedame ne mes, o mūsų šuo. Galima teigti, kad mūsų keturkojai draugai už mus padaro tai, ko patys nedrįstame.

Be to, mūsų augintiniai ne tik padeda lengviau susipažinti, bet ir daugiau sužinoti apie mūsų potencialų partnerį, rašo Vokietijos dienraštis „Welt“.

Dažnai aplinkinių dėmesį pirmiausia patraukia mūsų šuo, ir tik paskui – mes patys. Čia galioja taisyklė: parodyk man savo šunį, ir pasakysiu, kas tu esi. Pažvelgus į šunį galima daug pasakyti apie jo šeimininko charakterį ir gyvenimo būdą. Šuo yra tarsi šeimininko alter ego. Jis gali būti judrus arba ramus, priklausomas ar kontroliuojantis padėtį.

Vis dėlto, ne kiekvienas šuo padeda flirtui.

Vokietijos pažinčių tinklapio „Elite-Partner“ atliktos apklausos duomenimis, norintiems susirasti gyvenimo draugą „į porą“ labiausiai tiktų labradoras ar auksinis retriveris: toks šuo suteikia patrauklumo tiek vyrams, tiek moterims. Priešingai lyčiai patrauklesnis atrodysite ir tuomet, kai po parką vedžiosite dalmantiną ar aviganį. Tuo tarpu terjerai yra „moteriški“ šunys. Damos dėmesį norintis patraukti vyras tikrai neturėtų rinktis šios veislės šuns, taip pat ir – pudelio, pinčerio, pitbulio ar mopso.

Vis dėlto, šuns veislė nėra svarbiausias dalykas. Svarbiausia tai, kad šis keturkojis padeda visai nepažįstamiems žmonėms greitai rasti bendrą kalbą ar netgi susipažinti su būsima antrąja puse.

„Šuo padeda įvaldyti sudėtingą flirto meną. Du žmonės iš karto turi apie ką kalbėti, ir pirmas pažinties etapas įveikiamas kur kas sėkmingiau“, – sako psichologė Jens Lönnecker.

Neseniai Vokietijoje buvo atlikta apklausa, kuria siekta išsiaiškinti šuns vaidmenį užmezgant pažintį ir bendraujant. Tyrime dalyvavo 500 žmonių (pusė iš jų augino šunis, pusė – ne).

Apklausos rezultatai buvo gana netikėti. Pasirodo, kad 77 proc. respondentų dėl šuns (svetimo ar savo) yra užmezgę pokalbį. 70 proc. apklaustųjų nurodė, kad tuomet, kai po parką vaikšto vedžiodami šunį, aplinkiniai juos užkalbina dažniau nei tuomet, kai jie vaikšto vieni. O kas dešimtas vyras ir kas dvidešimta moteris teigia, kad šuns dėka jie yra užmezgę tvirtus santykius su priešinga lytimi.

„Įvertinus tai, kad Vokietijoje šunis turi 5,6 mln. gyventojų, paaiškėtų, kad apie 400.000 vokiečių jų augintinis bent kartą yra padėjęs rasti gyvenimo draugą“, – sako psichologas.

Štai kokius privalumus, anot apklausos dalyvių, susipažįstant suteikia šuo:

  • Šuo padeda laisviau bendrauti.
  • Iš karto atsiranda bendras interesas – šuo.
  • Dėl šuns atsiranda didesnis pasitikėjimas, dingsta įtampa.
  • Šuo pirmas prieina prie žmogus, tokiu būdu pralauždamas ledus bendravime.
  • Susidomėjimas šunimi netrunka pereiti į susidomėjimą jo savininku.
  • Šunis auginantys žmonės iš esmės yra draugiškesni, lengviau bendraujantys.

Taigi, kai šuns dėka pirmas žingsnis užmezgant pažintį su jums patraukliu žmogumi jau žengtas, belieka paieškoti kitų bendrų temų ir tęsti malonų pokalbį.