Ar tai meilė?

Nemažai žmonių ieško antrosios pusės pažinčių svetainėse ir neretam pasiseka ten rasti savo gyvenimo meilę. Tačiau virtualiame pasaulyje, kaip ir gyvenime, niekas nėra apsaugotas nuo nesąžiningų žmonių, kurie gali įskaudinti. Taigi kaip atskirti, ar tai meilė, ar jūs tik gaištate laiką?

Nesvarbu, ar susipažinote pažinčių svetainėje ar vakarėlyje, suradę potencialų gyvenimo draugą pirmiausia įvertinate jo charakterio savybes, išsiaiškinate, ar jis jus traukia (jei susipažinote pažinčių svetainėje, tai galite pasakyti pažvelgę į nuotrauką) ir galiausiai nusprendžiate, ar norite su šiuo žmogumi tęsti pažintį.

Žmonės meilės pažinčių svetainėse ieško dėl įvairių priežasčių. Pirmiausia dėl to, kad taip sutaupote laiko ir galite susipažinti su daugiau žmonių. Daugiau žmonių – daugiau galimybių sutikti tą, kuris tikrai patiks. Be to, kurdami anketą Jūs galite pristatyti save ir pažymėti, kokio žmogaus ir kokiems santykiams ieškote. Tokiu būdu Jumis nesidomės tie, kurie neatitinka nurodytų reikalavimų ir Jūsų netrukdys.

Dar vienas internetinių pažinčių pliusas – droviems žmonėms bendraujant virtualiai yra paprasčiau atskleisti save. Be to, bendravimas internetu sukuria jaudinančią intrigą ir ilgiau leidžia išlaikyti pirmosios pažinties maloniai širdį kutenantį jaudulį.

Kai pirmą kartą susitinkate su žmogumi, su kuriuo susipažinote pažinčių svetainėje, jūs jau šį tą apie jį žinote, todėl daug drąsiau galite tęsti pažintį. Pabendravę suprantate, ar tai tas žmogus, kurį norėtumėte pažinti dar artimiau.

Tačiau, kaip ir realiame pasaulyje, virtualiame pasaulyje pasitaiko žmonių, kurie manipuliuoja kitais, žaidžia jausmais ir gali įskaudinti. Jūs turėtumėte nutraukti pažintį su žmogumi, su kuriuo susirašinėjate, jei:

• Jis ar ji po kelių mėnesių susirašinėjimo vis dar nenori Jums leisti peržiūrėti savo nuotraukų.

• Pagavote jį ar ją meluojant ir išsiaiškinote, kad daugelis jo ar jos anketos duomenų – netiesa.

• Jis ar ji po ne vieną savaitę trukusio bendravimo vis dar nerodo jokio noro su Jumis susitikti realiame gyvenime. Žinoma, gyvenime pasitaiko situacijų, kai tikrai kokie nors reikalai sutrukdo. Tačiau jei jis ar ji nuolat ieško pasiteisinimų, kodėl „negali“ su Jumis susitikti, ir pats nieko apie tai nekalba, susimąstykite.

• Jis ar ji daugiau atsakinėja į Jūsų laiškus nei siekia Jus pažinti. Jis ar ji visai nesidomi Jūsų gyvenimu, pomėgiais, charakterio savybėmis.

• Susitikęs su Jumis jis ar ji toliau aktyviai ieško pažinčių. Matyt, nelabai sužavėjote.

• Nepamirškite, kad intuicija dažniausiai būna teisinga. Jis ar ji nemeluoja, domisi Jumis, kviečia  kavos, tačiau jaučiate, kad tai ne tas žmogus, kurio ieškote.

• Jis ar ji laiškuose dažnai mini buvusiuosius – tai reiškia, kad buvę santykiai dar nepamiršti, o tai trukdys kurti naujus santykius.

• Jis ar ji Jums rašo šimtus laiškų per dieną. Gerai, jei žmogus aktyvus, tačiau įkyrumas tikrai neprisidės prie harmoningų santykių kūrimo.