Verslo planas – Interneto kavinės atidarymas

Verslo apibūdinimasMūsų firma Rostera teikia interneto paslaugas, kuria internetinius puslapius.i veikla yra perspektyvi, nes augant Lietuvos ekonomikai, susidomėjimas internetu didėja, įmonėms atsiranda poreikis turėti profesionalias interneto svetaines. Mes adame plėstis ir įkurti naują interneto kavinę Kauno centre. Įsteigti naują interneto kavinę mums reikia papildomų lėų. Rinkos analizėPirkėjasMūsų firmos klientais bus monės neturintys interneto ryio namuose, taip pat turistai i usienio ar i kitų miestų. Pagal atliktas Baltijos tyrimai apklausas ir padarytas analizes, daugiausia interneto kavinėmis naudojasi 16 28 metų monės turintys didiausią perkamąją galią. Pagal atliktus tyrimus nustayta, kad bent kartą per mėnesį interneto kavinėje apsilankė 3.7% Lietuvos monių. Augant Lietuvos ekonomikai, ir didėjant interneto susidomėjimu kiekvienais metais mes sulauksime vis daugiau klientų.

Konkurencijos analizė ir mūsų pranaumaiiuo metu Kaune yra apie 8 interneto kavinės. Nors jos jau pilnai įsitvirtinusios rinkoje ir turi pastovius klientus, tačiau mes adame teikti pigias ir kokybikas paslaugas ir taip laikui bėgant įsitvirtinti rinkoje ir uimti didiąja jos dalį.Bet manome, kad pagrindinis mūsų pranaumas būtų strateginės vietos pasirinkimas. Mes ruoiames atidaryti interneto kavinę pačiame Kauno centre Laisvės Alėjoje.

GamybaTiekėjaiMūsų firmai bus reikalingas interneto paslaugų tiekėjas. Pasidomėjus ir ianalizavus interneto tiekėjų rinką buvo pasirinktas Lietuvos telekomas siūlantis prisijungimo planą DSL, kuris kainuoja 240Lt per mėnesį ir yra greitas ir patikimas.

Įrenginiai ir patalposMūsų firma ruoiasi nuomoti patalpas Laivės Alėjoje. Nors jos yra ir labai brangios tačiau taip mes adame sulaukti daugiau klietų.Pagrindiniai įrengimai reikalingi mums yra kompiuteriai. Mūsų interneto kavinei pilnai utektų 5 kompiuterių. Naudotis internetu nereikia super galingų kompiuterių, todėl jie kainuotų apie 2000Lt tačiau didelį dėmesį skirtume vaizduoklių kokybei. Pirktume gerus, kokybikus bei didelius vaizduoklius, kurių vienas kainuoja apie 2000Lt. Penkių kompiuterių kaina su vaizduokliais būtų apie 20 000Lt.

Darbo jėgaInterneto kavinei priiūrėti pakaktų 2 darbuotojų. Darbuotojai turėtų mokėti naudotis kompiuteriu ir prireikus padėti klientams. Darbuotojai dirbtų 2 savaites per mėnesį ir keistųsi. Vieno darbuotojo mėnesio atlyginimas 600Lt. Metams atlyginimams skirtume 14400Lt.

Lėos Lėų panaudojimas200 Lt Įmonės registravimo mokestis rejestro tarnyboje50 Lt Vardo patentavimas patentų biure14400 Lt Darbuotojų atlyginimai u metus40 000 Lt Patalpų nuoma u metus20000 Lt Kompiuterių pirkimas (5)1000 Lt Spausdintuvas ir skaneris2400 Lt. Intenetas u metus1950 Lt Kitos, nenumatytos ilaidos80 000 Lt Viso

Rinkodara ir realizacijaPaslaugų kainos Valanda praleista internete 6 LtAbonementas 20 valandų 100 Ltvietimo paslaugos 0.2LtCD įraymo paslaugos 10Lt

Finansų planavimasĮmonės iplėtimo katai

Įmonei iplėsti prireiks 80 000Lt. Mūsų paskaičiavimais tokio dydio paskola atsipirktų per maiau nei 5 metus. Bankas taikantis 10% paskolos palūkanų normą u penkis metus ir 80 000Lt sumą papratų 128 840Lt todėl per metus mums tektų atiduoti apie 26000 Lt. Paėmę 80000Lt paskolą mes ją atiduotume greičiau nei per penkis metus.

Skaičiuojant blogiausią vidutinę mėnesio pelno prognozę mes turėtume gauti 2200Lt. Per metus tai sudarytų 26400Lt, per penkis metus 132 000Lt. Taip mes pilnai grąintume penkių metų paskolą. O jei pelno prognozė bus geresnė nei mes numatėme, tai paskolą grąinsime dar greičiau.

AlternatyvosViena i alternatyvų verslui galėtų būti kompiuterinų aidimų salonas. Galėtume naudoti tas pačias patalpas, tuos pačius kompiuterius ir samdyti tuos pačius mones.