Revoliucija moters higienos pasaulyje!

Ar esate ką nors girdėjusios apie alternatyvią menstruacinę higieną, pagerinančią moters savijautą? Įprastiniai tamponai ir higieniniai įklotai nesaugo moters sveikatos, netaupo pinigų, nesuteikia daugiau laisvės, be to, juos naudojant į aplinką išmetamas didžiulis kiekis higieninių šiukšlių. Apie 75% suaugusių moterų bent kartą gyvenime sirgo makšties kandidoze, bet ar žinote, kad yra būdas to išvengti?

Menstruacinė taurelė yra naujai atgimusi higieninė priemonė. Nors ši menstruacinė apsauga gyvuoja jau nuo 1930-ųjų pabaigos, ji vis dar mažai žinoma. Menstruacinė taurelė yra saugi, higieniška ir itin paprasta alternatyva įprastinėms priemonėms.

Taurės formos gaminys – iš 100% medicininio silikono nepakeičia natūralaus drėgmės lygio makštyje, nepažeidžia natūralaus proceso – negyvų ląstelių ir bakterijų pasišalinimo kartu su menstruacijų krauju, nesausina makšties gleivinės. Taurelė yra daugkartinio naudojimo, ji visiškai nepastebima. Ją galima naudoti naktį bei sportuojant – ji neprateka.

Pastebėta, jog moteris, naudojanti taurelę, menstruacijų metu jaučiasi laisviau, saugiau ir svarbiausia, sveikiau. Jai nebereikia kiekvieną mėnesį rūpintis nepatogių, nepralaidžių įklotų bei makšties gleivinę išdžiovinančių tamponų atsargomis. Taurelė nepažeidžia natūralaus drėgmės lygio makštyje, dėl to nesukelia kazdidozės, cistito bei toksinio šoko sindromo. Be to, taurelės privalumas yra ir tas, jog ištuštinti ją reikia 2-4 kartus per parą, tuo tarpu įprastines priemones reikia keisti kur kas dažniau.

Daugelį moterų nustebintų taurelės praktiškumas. Menstruacinė taurelė yra ilgaamžė, be to, ekonomiška – rūpestingai prižiūrint, taurelė tarnaus keletą metų, per kuriuos į aplinką neteks išmesti gausybės šiukšlių. Taurelė atsiperka jau per pirmus metus!

Statistiškai kiekviena moteris per savo gyvenimą sunaudoja maždaug 10.000 vienkartinių tamponų ir higieninių įklotų. Pasaulyje per parą į aplinką yra išmetama apie 4 milijonus higieninių šiukšlių, kurios itin sunkiai yra gamtoje.

Menstruacinės taurelės būna įvairių dydžių, įvairių gamintojų, taip kad kiekviena moteris gali pasirinkti jai labiausiai tinkamą.

http://www.lunette.lt