Netenkina santykiai? Kodėl dar neieškote kitų?

Priimti sprendimą, kad jums ir jūsų partneriui – ne pakeliui, nėra lengva. Kartais nutraukti santykius taip sunku, kad nusprendžiame tęsti juos net jei jie ir netenkina. Deja, taip užkertame kelią naujiems, galbūt daug darnesniems santykiams.

Dažniausiai skirtis vengiama dėl visuomenėje priimtų normų, kai bijoma elgtis kitaip, nei reikalauja visuomenė. Dažniausiai žmonės skirtis vengia, nes:

1. Nenori susitaikyti su tuo, kad jiems nepavyko. Niekada nemanykite, kad „jums nepavyko“. Mąstymas negatyviomis frazėmis daro neigiamą įtaką jūsų pasitikėjimui savimi ir trukdo kurti naujus, harmoningus santykius.

Jei jūsų santykiai nutrūko, dar nereiškia, kad jūs kažko nesugebėjote. Manykite, kad tiesiog taip susiklostė aplinkybės. Juk jūsų santykiuose buvo ir džiugių akimirkų, kodėl negalvojate apie jas? Viskas turi pradžią ir pabaigą, ir reikia su tuo susitaikyti.

2. Bijo vienatvės. Kartais mes nesiskiriame tik todėl, kad bijome vienatvės ir jaučiamės kalti prieš partnerį. Būkite sąžiningi ir sau, ir kitam, tuomet nebus dėl ko jaustis kaltam. O vienatvė kartais praverčia, bent jau trumpa. Juk nežinia, kada kitas jausmas pasibels į jūsų širdį. Vienatvės dažniausiai bijome ne tik dėl to, kad jaučiame troškimą būti su kažkuo, bet ir dėl visuomenės požiūrio.

3. Bijo prarasti draugystę. Normalu, kad jei santykiai truko ilgai, mylimasis tampa ne tik gyvenimo partneriu, bet ir draugu. Jei abu nusprendžaite, kad jums kaip porai nieko neišeis, vis dar galite likti draugais. Žmonės klaidingai mano, kad jei išsiskyrė su mylimuoju, reikia nutraukti ir visus kitus ryšius su juo. Žinoma, jei jūsų partneris nori nutraukti visus ryšius, jūs nieko negalėsite padaryti. Tačiau pabandyti išsaugoti draugystę verta.

4. Bijo, ką pasakys kiti. Socialinis spaudimas – vienas iš dalykų, kuris stabdo norą išsiskirti, net jei santykiai ir netenkina. Supraskite, kad ne kitiems reikia gyventi jūsų gyvenimą. Be to, pagalvokite ne tik apie save – jūsų partneris taip pat turi teisę kurti santykius su kitu žmogumi.

5. Nenori atsisakyti svajonės. Norai ir realybė dažnai nesutampa. Jei mes labai norime turėti partnerį ir rimtus santykius, stengiamės išlaikyti juos, nors partneris ir neatitinka mūsų reikalavimų. Pagalvokite, kokie tikrieji jūsų lūkesčiai.

Taigi jei esami santykiai jūsų netenkina, pagalvokite, ar neverta ieškoti kitų.