Pakeisti kitą ar pasikeisti pačiam?

Tikriausiai visi puikiai žinome, ką reiškia pirmieji susižavėjimo kupini žvilgsniai, švelnūs prisilietimai, meilūs žodžiai ir nuolatinis ilgesys. Taip, tai bene dažniausiai pasitaikantis santykių pradžios scenarijus. Tačiau malonumas, kurį teikia tiesiog buvimas kartu, su laiku ima slopti, o blogieji partnerio bruožai vis labiau bado akis. Deja, jūsų antroji pusė – ne daiktas, kurį galima įsigyti pagal užsakymą. Todėl, norint išsaugoti tai, ką turime, reikia nuspręsti: pakeisti kitą ar pasikeisti pačiam?

Pirmiausia pakalbėkime apie santykių etapus ir išsiaiškinkime, kada įvyksta tas didysis lūžis, kai staiga imam ir praregime, kai netikėtai susivokiam, kad už rankos laikom ir romantiškai burkuojam visai ne su svajonių princu ar princese. O svarbiausia, pasistenkime suprasti, kodėl taip nutinka.

Šešios savaitės

Šešios savaitės – pirmasis jūsų, kaip poros, išbandymo etapas. Nesijaudinkite, skyrybomis kol kas dar tikrai nekvepia. Tačiau būtent šiame etape ima megztis pirmieji nepasitenkinimo pumpurai.

Iki šiol gyvenę savo susikurtame iliuzijų pasaulyje, staiga sugrįžtate į realybę, kuri toli gražu ne tokia ideali. Jus ima erzinti įvairios smulkmenos: čepsėjimas valgant, per garsus kalbėjimas ir t.t. Štai ir pirmieji žingsniai plano „pakeisk kitą“ link.

Prisipažinkite, juk jūs norite sugrįžti į savo susikurtą rojų ir padarysite viską, kad taip ir būtų? Taigi imate atsargiai, užuolankomis kalbėti apie tai, kas Jūsų netenkina nesistengdami suprasti ar apsiprasti su kito žmogaus įpročiais.

Aštuoni mėnesiai

Aštuoni mėnesiai – nelengvas etapas. Ekstazė išgaravo, atėjo laikas dalintis ne tik džiaugsmais, bet ir vargais. Deja, nemaža dalis porų šiuo periodu išsiskiria, nes realybė nugali ir mus aplanko ponia monotonija.

Pilka kasdienybės rutina ir vis labiau išlendančios blogosios partnerio savybės… Štai prieš mus aktyvus ugnikalnis, kuris anksčiau ar vėliau išsiverš, jei nesiimsite ryžtingų veiksmų.

Aštuoni mėnesiai – tai metas, kuomet reikia pradėti rūpintis santykiais su kitu žmogumi. Įsivaizduokite, kad santykiai – tai vis ta pati upė. Visuomet ta pati, tik su periodiškais potvyniais ir atoslūgiais. Juk nuobodu ar ne? Tačiau išeitis yra – jūs visuomet galite pakreipti upę norima vaga. O kokia ji bus, priklauso tik nuo jūsų.

Dveji – treji metai

Nusprendėte nieko nedaryti? Leidote upei tekėti sava vaga? Tuomet jūsų gyvenimas tikriausiai sustojo. Nieko naujo nebevyksta. Tas pats partneris, tikriausiai dar ir tas pats darbas. Romantiškų išvykų dviese sumažėjo iki minimumo (neabejotinai teisinate tai laiko stoka, juk darbai nelaukia…). Prieš užmiegant nebesvajojate apie savo brangiausiąjį ar brangiausiąją, nebeprisimenate dviese praleistų akimirkų žavesio ir nefantazuojate apie ateities planus. Panašu, kad monotonija jus įveikė.

Atrasti motyvaciją būti kartu vis sunkiau. Tokiu metu dažniausiai imame žvalgytis aplinkui, stebėti kitų gyvenimus ir vėl norime prisiauginti meilės sparnus.

Mus užvaldo idėja, kad naujasis susižavėjimo objektas greičiausiai neturėtų bjaurių įpročių, skirtų daug dėmesio, rūpintųsi, globotų, sakytų komplimentus. Bet juk pažiūrėjęs jums į akis jis negalėtų pasakyti, ką jaučiate. Jis negalėtų numanyti, ką galvojate. Jumyse jis matytų tik tai, ką nori matyti arba tai, ką jūs jam rodytumėte.

Todėl tik jūs galite nuspręsti, norite tikro gyvenimo skonio, ar trumpalaikių fantazijų. Renkatės fantazijas? Ką gi, tai Jūsų teisė. Tik nepamirškite, kad žavesio burtai anksčiau ar vėliau išsisklaidys.

Nusprendėte išsaugoti esamus santykius? Tuomet nusiteikite rimtai kovai, nes teks įdėti tikrai nemažai pastangų, nes etapas, kuomet žmogus yra susižavėjęs ir net nemirktelėdamas vykdo visas jūsų užgaidas – praeityje.

Planas „pakeisk kitą“ vargu ar bus veiksmingas, todėl belieka pasikliauti naujuoju „pasikeisk pats“. O pradėti reikėtų nuo paprasčiausio supratingumo, nes būtent supratimas jums nuties kelius į darnius ir visapusiškus santykius.

Nepamirškite, kad santykiai – ne dresūros pamoka. Jei norite turėti kažką, kas ištikimai jūsų klausytų ir darytų tai, ką norite – nusipirkite šunį! Bus kur kas paprasčiau. O žmogui leiskite būti žmogumi, su savo mintimis, jausmais ir įpročiais. Ir žinote ką, nereikti keisti nei kitų, nei savęs. Tiesiog keiskite savo požiūrį. Išmokite žavėtis tuo, kad kitas žmogus yra kitoks. Išmokite priimti tai, ką jis gali duoti.

Pamenat, kalbėjome apie santykius ir upes. Jei jau tvirtai nusprendėte keisti upės tėkmę, nenorėkite, kad ji būtų tiesi. Leiskite jai vingiuoti, leiskite savo žmogui būti savimi. Turėti ir gerųjų ir blogųjų savybių, juk ir patys nesame idealūs. Išmokite priimti tai, ką gaunate ir neieškoti rojaus žemėje. Pasaulis juk tuo ir įdomus, kad jis – kaskart kitoks.