Laikas kartais daro stebuklus…

Santykiai poroje – tai procesas, kai tenka išlaikyti ne vieną išbandymą. Būna – imi vieną dieną ir supranti, kad esami santykiai tavęs nebetenkina, o mylimasis nieko nenori keisti ir bando įtikinti, kad viskas gerai taip, kaip yra. Tuomet apima beviltiškumo ir nusivylimo jausmas, kai jau nebesvarbu, ar dar pavyks išgelbėti santykius, tiesiog norisi viską mesti ir pradėti gyvenimą iš naujo.

Kai pora patiria santykių krizę, abiems partneriams būna nelengva išgyventi sunkumus, net jei santykiai netenkina tik vieno iš partnerių. Patikėkite, priimti kritiką nėra taip paprasta (ypač vyrams), kaip ir nėra taip paprsata gyventi su tuo, kuris nenori priimti kritikos. Nenoras vienas kitą suprasti vargina. Galiausiai susimąstai, kodėl iš viso stengiesi. Tuomet dažnai balansuojama ant skyrybų ribos, tačiau laikas ir kantrybė tokiose situacijose kartais daro stebuklus.

Jei manote, kad santykiai jūsų netenkina, neskubėkite daryti skubotų sprendimų. Tačiau pravers pasikalbėti apie tai su draugais. Garsiai pasakę tai, ką galvojate ir kaip jaučiatės, lengviau susiorientuosite situacijoje ir suprasite, kas iš tiesų vyksta. Taip pat turėsite progą išklausyti objektyvią nuomonę. Žinoma, nebūtinai turite sutikti su draugų nuomone, tačiau išklausyti kitokią nuomonę visada verta.

Atkreipkite dėmesį į tai, su kokiais žmonėmis bendraujate. Dažniau būkite su draugais ir šeima. Stenkitės būti tik tarp tokių žmonių, šalia kurių gerai jaučiatės, kurie sugeba jus prajuokinti, kurie visada yra gerai nusiteikę ir optimistiškai žiūri į gyvenimą.

Ne tik lepinkite, bet ir mylėkite save. Lepinti save ne visada reiškia mylėti. Pavyzdžiui, jei per dažnai save lepinate pyragaičiais ar tortais, greičiausiai nelabai save mylite, nes taip kenkiate savo organizmui. Mylėkite save – rūpinkitės savimi, sveikai maitinkitės, sportuokite, nusipirkite naują suknelę ar telefoną, apie kurį seniai svajojote. Jei išmoksite save vertinti ir mylėti, labiau pasitikėsite savimi, imsite kitaip žvelgti į savo gyvenimą, atsiras ryžto spręsti santykių problemas ir priimti sprendimus.

Nebijokite verkti. Priešingai, turite gerai išsiverkti, kad atsikratytumėte neigiamų emocijų. Paprastai žmonės ignoruoja neigiamus jausmus ir tai nėra gerai, nes taip jie tik apgaudinėja save. Jei norite atsikratyti negatyvių emocijų, turite jas išgyventi. Nebijokite neigiamų jausmų – jei jums skaudu, išgyvenkite skausmą visu kūnu ir siela.

Pasimokykite iš nesėkmių. Įvertinkite savo santykius. Ko išmokote iš jų? Ko jus išmokė nesutarimai su jūsų partneriu? Nesvarbu, koks bus jūsų galutinis sprendimas, santykių įvertinimas padės daugiau nebekartoti tų pačių klaidų. Padėkokite mintyse savo partneriui už šias gyvenimo pamokas. Kai tai darysite, įsivaizduokite jį besišypsantį.

Bent kelias savaites pagyvenkite atskirai. Susitarkite, kiek laiko jums reikės viską apgalvoti, tuo metu neskambinkite ir nerašykite vienas kitam. Patikėkite, laikas kartais išties daro stebuklus. Galbūt pagyvenus atskirai suprasite, kokie svarbūs esate vienas kitam, ir jūsų santykiai dar labiau sutvirtės. Jei visgi nuspręsite, kad jūsų keliai turi skirtis čia ir dabar, nekaltinkite nei savęs, nei partnerio.

Comments are closed.