Ar skirtingai į gyvenimą žvelgiantys žmonės gali būti kartu?

Ne visada pakanka didelės meilės, kad pavyktų sukurti ir išsaugoti ilgalaikius harmoningus santykius. Kartais partnerių skirtingas požiūris į gyvenimą gali nemenkai pakišti koją ilgalaikei draugystei.

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria, ką daryti, kad jūsų ir partnerio skirtingas požiūris į kai kuriuos dalykus jūsų neskirtų, o dar labiau suartinų:

Nebijokite dalintis nuomonėmis, net jei jos kardinaliai skiriasi nuo jūsų partnerio. Kai pora ima kartu gyventi ar leisti drauge daug laiko, atsiranda pavojus, kad partneriai ims nebevertinti vienas kito ir santykius suvoks kaip savaime suprantamą dalyką, kuris yra ir bus visada. Žinoma, jei nemokėsite vertinti santykių, galite jų netekti. Dažni pokalbiai ir pasidalinimas priešingomis idėjomis paskatins jus vienas kitą priimti kaip asmenybę, gerbti ir vertinti santykius. Be to, pasidalindami skirtingomis nuomonėmis galite sėkmingai papildyti vienas kitą ir dirbti kaip komanda, o tai jus tik suartins.

Ne visada yra lengva priimti kitokią partnerio nuomonę, nes gali atrodyti, kad jis jūsų tiesiog nesupranta. Tačiau mokėjimas išklausyti ir priimti vienas kitą tokius, kokie esate, jus tik suartins.

Parodykite, kad klausotės. Kai jūsų partneris išsako savo nuomonę, kuri kardinaliai skiriasi nuo jūsiškės, labai svarbu parodyti, kad jūs jo klausotės ir jums rūpi tai, ką jis sako. Ir tai svarbu daryti ne tik kartas nuo karto įterpiant keletą žodelių, tokių kaip „aha“, bet būtina atidumą partnerio kalboms parodyti ir kūno kalba. Stenkitės nenutraukti mylimojo minčių ir nedaryti kitų darbų, kai kalbatės. Jei jūsų kūno kalba rodys, kad jums visiškai nesvarbu, ką jūsų antroji pusė kalba, partneris gali pamanyti, kad tiesiog ignoruojate jo kitokią nuomonę ir ateityje vengs atsikleisti. O tai, žinoma, jūsų santykiams nieko gero neduos.

Jei be pykčių negalite pasikalbėti namuose, bandykite tai padaryti viešoje vietoje. Gali būti, kad dėl kardinaliai besiskiriančios jūsų nuomonės nuolat kivirčijatės. Galbūt tokie barniai neapsieina ir be šūkavimų ar net įžeidinėjimų? Jei iš tiesų namuose negalite ramiai vienas su kitu pasikalbėti, stenkitės tam tikrus dalykus aptarti viešoje vietoje. Pavyzdžiui, pasikvieskite savo mylimąjį pietų jo mėgstamiausioje kavinėje. Tokiu būdu abu turėsite elgtis solidžiau ir tikriausiai galėsite kur kas ramiau pasikalbėti.

Nustatykite aiškias pokalbio taisykles. Prieš kalbėdami su mylimuoju apie santykius ar kitus dalykus, įsitikinkite, kad abu laikotės tam tikrų pokalbio taisyklių. Pavyzdžiui, kad abu leidžiate vienas kitam pasakyti, ką galvojate, kad neįžeidinėjate vienas kito dėl to, jog nepritariate antrosios pusės nuomonei, ir panašiai.

Būkite atviri vienas kitam. Nebijokite pasakyti savo antrajai pusei to, ką galvojate, net jei žinote, kad tai jam tikrai nepatiks. Geriau savo nuomonę išreikšti ramiai nei tada, kai susipyksite. Tai turėtų užtikrinti, kad supykę nepasakysite ko nors nemalonaus vienas kitam. Atvirai išsakyti nuomonę reikia tada, kai ramiai kalbatės, o ne tada, kai ginčijatės.

Sudarykite judviejų skirtumų sąrašą. Paklausite, o kam to reikia? Netgi labai reikia. Tai padės įsitikinti, ar tikrai tarp jūsų tiek daug skirtumų, kaip galvojate. O gal esate kur kas panašesni nei manėte? Nenorėkite būti visiškai vienodi ir sutarti visais klausimais. Natūralu, kad kai kuriais klausimais visos poros nesutaria. Ir tai gali būti naudingas dalykas santykiuose – skirtingai galvojantys partneriai turi progą papildyti vienas kitą.

Neleiskite, kad jums sugadintų nuotaiką. Stenkitės, kad partnerio prieštaravimai nesugadintų jūsų nuotaikos. Taip, kartais tikrai norisi, kad partneris palaikytų jūsų nuomonę ir suprastų. Tačiau atminkite, kad tai, jog jūsų antroji pusė kokiu nors klausimu galvoja kitaip, nereiškia, kad jis jūsų nepalaiko. Jei jums reikia pasikalbėti su kuo nors, kas galvoja panašiai, paskambinkite draugei.

Jei išmoksite priimti vienas kito nuomonę ir ją gerbti, problemų santykiuose greičiausiai nekils ir abiejų pastangomis galiausiai sukursite harmoningus santykius.

Comments are closed.