5 laimingų porų įpročiai

Kaip manote, kodėl vienos poros ir po dvidešimties bendro gyvenimo metų laikosi už rankučių ir vadina vienas kitą gražiausiais žodžiais, o kitos jau po penkerių metų pykstasi lyg šuo su kate? Sužinokite, ką laimingos poros daro kitaip.

Juk kaip sakoma, visi žmonės laimingi vienodai, o nelaimingi skirtingai. Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 5 laimingų porų įpročius.

Kasdien dalinasi svajonėmis, nuomonėmis, išgyvenimais. Kitaip tariant, laimingos poros stengiasi, kad trečiasis pasimatymas niekada nepasibaigtų… Ar atsimenate pirmuosius savo pasimatymus, kai vienas kitam pasakojote apie savo svajones, dažnai kalbėdavotės apie savo jausmus ir svarbius jums išgyvenimus? Atviri pokalbiai poroje – tai raktas į harmoningus ir sėkmingus santykius. Deja, pasiekti, kad ir po dvidešimties metų būtumėte tokie pat nuoširdūs vieni su kitu, nėra lengva, ypač tuomet, kai atsiranda tam tikrų nuoskaudų vienas kitam.

Jei norite būti laiminga pora, kasdien turėtumėte kalbėtis bent po dešimt minučių, tačiau tas dešimt minučių turite kalbėtis ne apie darbą, šeimą ar santykius, o apie savo asmeninius lūkesčius, svajones, jausmus, požiūrį į gyvenimą. Tik taip galite pažinti partnerį vis geriau ir su juo suartėti. Nemanykite, kad neturite apie ką kalbėtis. Laikui bėgant mes visi keičiamės, tad keičiasi ir požiūris į daugelį dalykų, o pažinti ir suprasti vienas kitą poroje yra labai svarbu.

Spręsdami konfliktus nesistengia laimėti ginčo primesdami savo nuomonę partneriui. Tiesa ta, kad dauguma laimingų porų moka iš šalies įvertinti konfliktus. Dauguma porų ginčų metu stengiasi suprasti partnerio argumentus ir pažvelgti į situaciją iš jo pozicijos. Tačiau supraskite, kad jūs esate atskiri žmonės su savo nuomone ir požiūriu į gyvenimą, todėl suprasti kito argumentus ne visada gali būti taip paprasta. Ką tokioje situacijoje daro laimingos poros? Jos stengiasi į situaciją pažvelgti iš šalies, tarsi stebėtų kokios nors kitos poros ginčus. Kol išmoksite tai daryti savaime, galite savo pastebėjimus susirašyti ant popieriaus lapo. Tai padės kitaip pažvelgti į situaciją.

Kasdien kuo nors nudžiugina savo antrąją pusę. Surengėte savo gyvenimo draugei ar draugui didžiulę staigmeną ir manote, kad ateinančius penkerius metus galite būti ramūs? Jei iš tiesų taip galvojate, turėtumėte rimtai susimąstyti. Iš tiesų kur kas laimingesnės tos poros, kurios kiekvieną dieną stengiasi bent mažą džiaugsmą suteikti savo partneriui: padaryti kavos, pasakyti komplimentą ar neprašytam padėti partneriui išdžiauti skalbinius. Gyvenimas susideda iš mažų dalykų, tad pamirškite grandiozines staigmenas ir stenkitės kasdien matyti žmogų, kuris yra šalia jūsų, ir jam padėti viskuo, kuo tik galite.

Artimai bendrauja su abiejų partnerių šeimos nariais ir (ar) draugais. Kur kas laimingesnės jaučiasi tos poros, kurios įsilieja į kokią nors bendruomenę. Paprastai poros santykiai sustiprėja, jei ji yra kaip pora priimama į kokią nors bendruomenę. Pavyzdžiui, kai pora jaučia didelį moralinį palaikymą iš abiejų partnerių šeimos narių ir (ar) draugų. Jei jūsų šeimos nariai ar draugai dėl kažkokių priežasčių yra neigiamai nusiteikę prieš jūsų antrąją pusę, turėtumėte būti atsargūs ir skirti daugiau dėmesio savo santykiams.

Skiria laiko pasidalinti džiugiais prisiminimais iš bendros praeities. Laimingos poros vertina savo santykius ir bent kartais randa laiko ne tik pasidžiaugti vienas kitu, bet ir prisiminti džiugias akimirkas iš bendros praeities. Patikėkite, visose porose būna visko, tačiau jei negalite pamiršti nuoskaudų, kurias jums padarė partneris, ir lengvai prisimenate kiekvieną smulkmeną, kai jo veiksmai jus įskaudino, greičiausiai nesijausite laimingi būdami kartu. Laimingos poros stengiasi pamiršti blogus dalykus ir bent kartais susėdę pasidalinti prisiminimais apie pirmą jų pasimatymą, kelionę prie jūros ar kokį nors romantišką jiems nutikusį nuotykį.