Psichologo komentaras: „Vyras sako, kad nieko man nebejaučia“

Aš labai myliu savo vyrą ir neįsivaizduoju savo gyvenimo be jo. Mes pragyvenome 12 metų kartu. Aš jį buvau labai įskaudinus, bet tai buvo labai seniai, aš iš to pasimokiau. Dabar jis man sako, kad jo jausmai man visiškai dingo.

Žinau, kad jis įsižiūrėjęs vieną moterį, bet tarp jų nebuvo nieko, jis jos net vengia. Bet aš kraustausi iš proto ir negaliu nieko padaryti, nusiraminu tik kai susitinkam ir prisiglaudžiu prie jo. Ir dabar sėdžiu darbe ir negaliu susikaupti, laukiu, kada jis bent paskambins, laukiu vakaro, kada grįš, ir bijau visko.

Rašant dreba ne tik rankos bet ir visas kūnas, atrodo, išlips širdis iš krūtinės. Žinau kad jis jaučiasi ir ne ką geriau. Ką patartumėte daryti?

Atsako šeimos psichologė Giedrė Gutautė-Klimienė

Iš tiesų labai suprantama, jog tokioje situacijoje jaučiatės labai pasimetusi, sutrikusi, kyla įvairūs stiprūs jausmai – ir nesaugumas, ir baimė, ir neužtikrintumas, ir daugelis kitų. Tačiau ką jūs galite padaryti šioje situacijoje? Deja, kito žmogaus jausmų mes nei valdyti, nei keisti neturime galių.

Tačiau jūs turite galimybę kiek padėti sau pačiai. Iš pradžių tikriausiai, kad ir kaip tai būtų sunku, jums būtų svarbu pamėginti kiek atsitraukti nuo šios esamos situacijos, užsiimti malonia veikla, aplankyti seniai nelankytus draugus, eiti sportuoti, patirti naujų įspūdžių, galbūt netgi kur nors išvykti ir t.t. Jei pavyks atitrūkti, pasijusite geriau, ir tai bus geriausia, ką galite padaryti šioje situacijoje.

Na, o kiek atsitraukus, atsipalaidavus ir nurimus jums bus lengviau susigaudyti savyje bei priimti svarbius sprendimus, kaip šioje situacijoje elgtis toliau: kiek šie santykiai tokie, kokie yra dabar, jus pačią tenkina ir kiek turite jėgų ir noro juos tokius toleruoti? Kiek esate apsisprendusi gyventi tokiame santykyje koks jis yra dabar? Kaip galėtumėte keisti esamą situaciją? Ką šie santykiai jums duoda, o ko jau nebeduoda ir ką daryti su tuo toliau? Kokie yra galimi sprendimai ir išeitys?