Psichologo komentaras: kada vyrai nutraukia ryšius su meilužėmis ir grįžta į šeimą?

Laba diena. Šeimą esame sukūrę 16 metų. Vyras neištikimas buvo dvejus metus. Jis dėl to labai gailisi. Su meiluže jis nebendrauja taip pat dvejus metus. Kankina mintys, kad jei būčiau nesužinojusi apie vyro neištikimybę, ar tai tęstųsi iki šiol? Kada vyrai savo noru nutraukia ryšius su meilužėmis ir grįžta į šeimą?

Atsako šeimos psichologė Giedrė Gutautė-Klimienė

Iš jūsų laiško suprantu, kad vyro santykiai su meiluže nutrūko tada, kai jūs sužinojote apie jų santykius. Tas, be abejo, rodo, kad jei jūs nebūtumėte sužinojusi, santykiai tuo metu nebūtų baigęsi. Kada jie būtų pasibaigę, sunku atsakyti, tai tikriausiai priklauso nuo daugelio faktorių. Kai kurie vyrai turi meilužes dešimtimis metų. Jei vyrui tai yra patogu ir nei vienų santykių jam nesinori nutraukti, o ir nei viena moteris nereikalauja to, tai gali iš tiesų užtrukti. Tačiau jei vyras nėra linkęs gyventi dvigubo gyvenimo, jis gan greitai sprendžia tokio pobūdžio dilemas arba meilužės, arba žmonos naudai. Čia, tikriausiai svarbūs ir jūsų vyro motyvai turėti meilužę.

Tai, jog užduodate šiuos klausimus net dabar, praėjus jau porai metų, tikriausiai reiškia, kad pasitikėjimas vyru nesugrįžo jam grižus į šeimą, o ir vis dar yra likę nemažai neišspręstų, su išgyventa nemalonia situacija susijusių klausimų. Svarbu jums būtų kalbėtis apie tai, kas jus neramina, su vyru išsiaiškinti jo požiūrį, vertybes, poreikius ir tai, kas paskatino jį turėti meilužę. Jums būtų svarbu aptarti ir sukurti naujus sutarimus tarpusavyje, kurie padėtų atkurti prarastą pasitikėjimą, bei spręsti problemas, kurios pastūmėjo vyrą į neištikimybę. Tik taip jūs surasite sau atsakymus, kaip vėl patikėti vyru ir juo pasitikėti, kaip gyventi toliau nebijant, kad šalia jūsų gyvena ir ta, trečioji.