Psichologo komentaras: dėl merginos esu prie išprotėjimo ribos

Sveiki, man 21 norėčiau papasakoti savo problema. Niekaip negaliu pamiršti buvusios merginos. Susipažinome anglų kalbos kursuose. Pakviečiau į pasimatymą, važiavome į kiną, restoraną. Kalbėdavomės apie viską, bendravome 3 mėn. diena iš dienos. Tačiau nieko tarp mūsų neišėjo… Aš pavargau būti beviltiškas, nutraukiau visus ryšius su ja, ištryniau telefonu numerį, žinutes ir taip toliau… Bet problema neišsisprendė, aš ją matau kiekvieną dieną koledže. Pamiršti man neįmanoma, tarsi užsidėjęs rožinius akinius vaikštau, svajoju apie ją, jaučiuosi siaubingai, tarsi priklausomas būčiau nuo jos. Ar čia liga ar tik būsena, kuri po kiek laiko praeis? Atrodo, kad bučiau prie išprotėjimo ribos. Ačiū.

Psichologo atsakymas:

Suprantu, kad šiuo metu jautiesi labai sunkiai. Vis tik mano manymu, tai tikrai ne liga. Todėl ir vaistais gydyto jos nereikia. Vis tik tai, kaip šiuo metu jautiesi – tarsi apsėstas savo buvusios draugės, ko gero yra tiesiog cheminė reakcija Tavo smegenyse. Ne veltui sakoma, kad meilė yra viena iš priklausomybių. Abiem atvejais yra panašumų tarp to, kas vyksta mūsų galvoje ir to kaip jaučiamės ir elgiamės.

Nepaprastai stiprus potraukis būti kartu su konkrečiu žmogumi, nuolatinės mintys apie jį, liūdesys ir nerimas, kai būti kartu neįmanoma ir t.t. ir pan. Tai iš tiesų galima pavadinti priklausomybe. Vis tik ši Tavo būsena nėra liga ir su laiku ji neabejotinai praeis.

Gali pabandyti šį jausmą sau šiek tiek palengvinti – stenkis išvengti bereikalingų susitikimų su šia mergina, pokalbių su draugais apie ją, o kai pagausi save apie ją galvojant, tiesiog nukreipk mintis kitur, užsiimk kita įtraukiančia veikla. Iš dalies Tu jau žengei šia linkme ištrindamas šios merginos žinutes ir telefono numerį.

Manau, kad dalis problemos gali būti tai, jog nors tokia būsena sukelia nemažai kančių, tačiau tam tikra dalimi ji gali būti maloni ir netgi trokštama. Tau gali norėtis šią merginą sutikti ir gali būti malonu apie ją svajoti. Taigi iš dalies tai gali būti „saldi“, trokštama kančia.

Jei vis tik valingai nuspręsti jos atsikratyti, greičiausia pajusi, kad nesi toks jau bejėgis ir panorėjęs gali apie šią merginą galvoti ir svajoti daug mažiau. Bet kuriuo atveju laikui bėgant šis stiprus jausmas tikrai sumažės.

Sėkmės,

Eglė

Visi čia publikuojami atsakymai yra tik informacinio ir šviečiamojo pobūdžio ir neatstoja psichologinio įvertinimo ar konsultavimo.

Comments are closed.