Psichologo komentaras: mūsų draugystė – tik trumpi laiškai

Laba diena, bendravau su vaikinu labai trumpą laiką – maždaug 1 mėn. Po to jis išvažiavo į užsienį vasarai, šį rudenį grįžta. Man neramu vien todėl, kad jis iš užsienio labai mažai rašo, o jei parašo, tai labai trumpus laiškučius. Nors išvažiuodamas prašė laukti, sakė, kad susirašysime. Kas gali įtakoti jo trumpus laiškus? Nors, kaip būdinga daugumai vaikinų, sako mylintis mane (manyčiau, tai ne meilė, o didžiulė simpatija), prašo laukti. Sunku tikriausiai dar ir todėl, kad per trumpai pažįstame vienas kitą.

Psichologo atsakymas:

Klausi, kas gali turėti įtakos trumpiems Tavo draugo laiškams. Priežasčių gali būti įvairiausių. Išvardinsiu kelias.

· Jis nemėgsta ar nemoka rašyti laiškų.

· Jam sunku reikšti savo mintis raštu.

· Jis turi daug darbo ir laiko pakanka tik trumpiems laiškams.

· Nauji įspūdžiai ir nauja veikla jam svarbesnė nei laiškai Tau.

· Jis tiesiog neturi ką parašyti.

Tai tik keli variantai, o kaip yra iš tiesų, greičiausiai žino tik jis pats. Todėl galbūt vertėtų jo paties paklausti, kodėl jo laiškai tokie trumpi. Iš tiesų ilgas išsiskyrimas po trumpų santykių yra sunkiai įveikiamas. Juk judu dar mažai pažįstate vienas kitą, nesate labai artimi, jausmai dar nenusistovėję, todėl ir santykius išlaikyti yra sunkiau. Išsiskyrimas tampa tarsi pauze natūralioje santykių eigoje. Ar šie santykiai ištvers tokią pauzę, greičiausiai netrukus sužinosite.

Sėkmės ir kantrybės,

Eglė

Visi čia publikuojami atsakymai yra tik informacinio ir šviečiamojo pobūdžio ir neatstoja psichologinio įvertinimo ar konsultavimo.