Psichologo komentaras: seksas su vyru kelia pasibjaurėjimą

Sveiki. Man tikrai dėl to gėda. Nors man jau 22 metai, turiu vaiką, tačiau vis dar toliau masturbuojuosi. Turėjau nemažai vyrų lovoj, jaučiu susijaudinimą vien pagalvojus apie save su kitu vyru (ne su savo), kiek teko glamonėtis prieš sugulant, tai visas kūnas virpa. Iš pradžių lytinio akto metu atrodo lyg ir gera, tačiau po truputį tas jausmas dingsta ir orgazmo niekada nejaučiau. O su savo vyru tai daryti net bjauru. Ar aš sveika? Galbūt man reikia meilužio ar vyrą pakeist?

Psichologo atsakymas:

Visų pirma noriu atkreipti dėmesį, kad masturbuojasi labai daug, paties įvairiausio amžiaus ir šeimyninės padėties moterų. Tai, kad turite vaiką, situacijos nekeičia. Taigi tikrai nesate tokia viena išskirtinė ir gėdytis to visiškai nereikia. Masturbuotis yra visiškai natūralu.

Laiške taip pat paminėjote, kad mylintis niekada neteko patirti orgazmo, nors ir esate turėjusi daug partnerių. Nors mylėjimasis yra fizinis aktas, kuriame svarbi yra fizinė sveikata, tačiau psichologai labiau pabrėžia jausminę mylėjimosi pusę. Tai, kad nepatyrėte orgazmo, nereiškia, jog Jums reikia ieškoti naujų partnerių. Greičiau jau panašu, jog nesate užmezgusi pasitikėjimu ir atvirumu pagrįstų santykių, kurie leistų pakankamai atsipalaiduoti ir patirti aukščiausią malonumo viršūnę.

Maža to, seksologai dažnai pabrėžia, kad jaunoms moterims iš tiesų ganėtinai dažnai yra sunku mėgautis seksu ir tik sulaukusios maždaug 30-ties metų jos pradeda pakankamai pasitikėti savo kūnu, nebesigėdija jo ir savo poreikių bei yra sukūrusios artimus santykius, taigi gali nevaržomai mėgautis kūno malonumais. Taigi šiuo atžvilgiu esate visiškai sveika.

Laiške paminėjote, kad lytiniai santykiai su vyru Jums yra bjaurūs. Manau, kad vertėtų ne skubėti ieškoti meilužio, o pasistengti šiek tiek giliau pažvelgti į šią problemą. Kokie yra Jūsų santykiai su vyru kitose srityse? Ar ir kitur bendravimas yra bjaurus? Dažnai tai, kaip su savo pora jaučiamės lovoje yra atspindys to, kaip jaučiamės bendraudami už lovos ribų, todėl kalbantis ir gerinant santykius su vyru galima reikšmingai pagerinti ir lovos reikalus.

Papildomai rekomenduočiau Jums pabandyti geriau pažinti save bei pasidomėsi porų santykių psichologija.

Sėkmės,

Eglė