Psichologo komentaras: kaip bendrauti su vyrais?

Man 21 metai. Problema ta, kad nežinau kaip bendrauti su vyriškos lyties atstovais, kartais atrodo, kad nežinau bendros temos, ir be to niekada nežinau ką jie galvoja apie mane, kai nužiūrinėja, kai mane erzina ar kai pasako komplimentą. Hmmm, susigėstu, nežinau ar išvis tai normalu? Gal reikia būti drąsesnei?

Psichologo atsakymas:

Klausi, ar reikia būti drąsesnei. Manau, jei jauti, kad norėtum tokia būti – tuomet taip, pabandyti būti drąsesnei gali būti gera mintis. Kodėl gi neišbandžius įvairių būdų bendrauti su vaikinais – gali pabandyti pabūti ir kukli, ir drąsesnė, ir galbūt dar kitokia. Tai puikus laikas eksperimentams.

Atsakant į kitą Tavo klausimo dalį – merginai jausti šiokį tokį nerimą bendraujant su nepažįstamais vyrais iš tiesų yra gana natūralu. Todėl tikrai nesi kažkuo labai kitokia nei kitos merginos.

Perskaičius Tavo laišką norisi pastebėti, kad bendraudamas su kitu žmogumi paprastai niekada nežinai, ką tiksliai jis tuo metu galvoja. Ir visiškai nesvarbu, ar tai mergina, ar vaikinas. Todėl ko gero neverta tikėtis, kad kažkokiu stebuklingu būdu Tau pavyks sužinoti, kas gi dedasi vaikinų galvose bendraujant su Tavimi. Tiksliai to nežinai ne tik Tu, bet ir kitos merginos. Vis tik neblogas būdas apie žmonių mintis ir ketinimus spręsti iš jų elgesio, pvz. jei pasako komplimentą, galima tikėtis, kad, matyt, šiam žmogui esi simpatiška ir pan.

Išmokti bendrauti su vyrais ir vaikinais lengviausia paprasčiausiai praktikuojantis. O praktikuotis gali pradėti ir nuo labiau pažįstamų vyriškos lyties asmenų. Pirmiausiai nuo savo tėčio, brolio, o gal ir pusbrolio, dėdės ar kaimyno. Greičiausiai pastebėsi, kad bendravimas su vyrais iš esmės niekuo labai nesiskiria nuo bendravimo su moterimis. Maža to, siūlyčiau pastebėti, kaip su vyrais bendrauja kitos merginos bei moterys, tame tarpe ir Tavo mama. Pasikalbėk su jomis apie tai. Kitų moterų patirtis gali Tau labai praversti.

Sėkmės,

Eglė

Visi čia publikuojami atsakymai yra tik informacinio ir šviečiamojo pobūdžio ir neatstoja psichologinio įvertinimo ar konsultavimo.