Meilė sau

Įsiklausykite į teiginį: “Koks aš nelaimingas, niekas manęs nemyli.” Kartais galvoje sukasi panašios mintys. Draugai gyvena savo gyvenimus, tėvai myli tėviška meile, o širdies ieško tikrųjų jausmų ir niekaip nesupranta, kodėl vis dar be atgarsio. Galbūt net patys savęs nebandėte pamilti?

Kris

Mylėkime save. Ką tai iš tikrųjų reiškia mylėti save? Ar meilė sau tai noras būti pačiu protingiausiu, gražiausiu ir mėgstamiausiu? Noras imti ir imti kitų dėmesį, pripažinimą ir laiką? Anaiptol.

Savęs mylėjimas, tai visų pirma pasakymas sau jog tu man rūpi. Man rūpi, kaip tau sekasi, ką tu galvoji, kaip tu jautiesi. Juk šių klausimų nuolatos klausiame savo artimųjų? O kodėl savęs ne?

Antra, tai prisipažinimas. Pripažinkime sau, kad turime destruktyvių įpročių, vienoje ar kitoje situacijoje elgiamės ne taip kaip norėtume, galų gale, kad nesame tobuli ar visagaliai, bet…tai visai tai neturi trukdyti mums mylėti save. Pasakykime sau dabar pat – aš vis tiek save myliu!

Trečia ir visų svarbiausia, tai savęs priėmimas. Negali būti jokio nuoširdaus asmeninio tobulėjimo, augimo tol, kol nepriimame savęs tokio, koks esame. Galime surasti daugybę priežasčių dėl kurių turėtume savęs nemėgti ar netgi nekęsti, kodėl turėtume pykti. Tai gali būti neišlaikytas egzaminas, nepadaryti namų darbai, neišnaudota galimybė. Taip pat gali rasti daugybę priežasčių dėl kurių turėtume save mylėti, tai mūsų draugiškumas, paslaugumas, savitvarda, drąsa, ištvermė… Turėtume padėkoti sau už visus gerus dalykus, kurie vyksta mūsų gyvenime. Patikėkite manimi – turite kuo didžiuotis ir už ką save mylėti.

Savęs priėmimas yra sielos išgydymas. Suprantu, iš pradžių gali būti kiek nejauku, gėda ar nepriimtina suvokti save tokiu, koks iš tikrųjų esame. Niekas netrunka amžinai – ir gėda, ir nejaukumas praeina, o tada supranti jog nuostabu… Nuostabu yra jausti save vientisą neneigiant nė dalelės savęs. Tegul mūsų akys būna mūsų sielos atspindys, sveikos, save mylinčios sielos.

Saulius Šunauskas

http://www.gyventi.lt

Taigi puoškitės, lepinkite savo kūną bei sielą, tobulėkite ir gyvenkite dėl savęs!

Kris