Norite ilgiau gyventi? Veskite!

Manote, kad viengungiu būti kur kas įdomiau? Galbūt, bet tikrai ne sveikiau! Jungtinėse Valstijose atliktas tyrimas atskleidė, kad vedę vyrai gyvena ilgiau.

Mokslininkai teigia, kad ilgesnio gyvenimo paslaptis – šeimyninė laimė. Prieš daugiau nei septynis dešimtmečius Harvardo mokslininkai ėmė stebėti 200 jaunus ir sveikus vyrus, kurių sveikata ir šeimynine laime domėjosi kas dvejus metus.

Tyrimo rezultatai parodė, kad laimė ir sveikata labiau priklauso nuo šeimyninių aplinkybių, tokių kaip santuoka, naminių gyvūnų auginimas ar draugystė, nei nuo socialinių veiksnių, tokių kaip pinigai, socialinė padėtis ar pareigos.

Panašu, kad santuoka iš tiesų padėta ilgiau gyventi. Iš 31 tyrime dalyvavusio vyro, kurie taip ir nevedė, šiandien tik keturi liko gyvi. Tuo tarpu daugiau nei trečdalis tų, kurie patyrė, kas yra šeimyninė laimė, vis dar yra gyvi ir sveiki.

Tačiau neverta nusiminti, jei esate vidutinio amžiaus ir vis dar nevedęs. Tyrėjai taip pat teigia, kad daugelis tirtų vyrų tikrąją meilę sutiko būdami vyresnio amžiaus ir kad santuoka daugiausia džiaugsmo atneša po 70-ties metų.