Verslo planas “Atostogana”

Turinys1) Verslo santrauka2) Verslo aprašymas3) Finansai 4) Išlaidos 5) Valdymas6) Reklama 7) Verslo šakos analizė8) Rinkotyros sistema9) Socialinė ir kultūrinė aplinka10) Konkurencijos aplinka11) Politinė-teisinė aplinka12) Kainos nustatytmas

VERSLO SANTRAUKAIspanija – pietų Europos šalis, kurią supa Viduržemio jūra. Ją kasmet aplanko daug turistų, todėl atsižvelgiant į šį faktorių, mes įkūrėme viešbutį būtent čia. Mūsų kuriama uždaroji akcinė bendrovė „La Atostogana“ siūlo klientams įvairias poilsines paslaugas ir pramogas. Mes, įsiliedami į rinką, kurioje yra daug konkurentų, atsinešame naują idėją – įvairių kultūrų ir stilių kambarius, kurie ir bus mūsų pranašumas. Dėl šios unikalios inovacijos tikimės sulaukti daug lankytojų, kurie neš pelną mūsų kuriamai įmonei. Viešbutis „La Atostogana“ atitinka visus Europos Sąjungos (ES) keliamus reikalavimus.BUSINESS SUMMARYSpain is a beautiful country which is located in the western area of Europe. It is surrounded by the Mediterranean Sea. Many tourists visit Spain every year, due to this factor, we established our hotel there. Our private joint stock company “La Atostogana” offers many different services and entertainments. We, by flowing into the market, which is filled with many rivals, bring a brand new and brilliant idea – multi-cultural rooms of different styles and it will be advantageous in the market. Using this innovation we hope to attract a lot of customers who will bring us great profit. The hotel “La Atostogana” corresponds all the standards of the European Union.

Verslo aprašymasVisais laikais žmogui buvo ir yra būtinas kokybiškas bei malonus poilsis. Vieni renkasi aktyvų (kalnų slidinėjimą, jodinėjimą, plaukimą), kiti – ramų poilsį. Dėl šios priežasties yra kuriamos įvairios tarpusavyje konkuruojančios įmonės, siekiančios sudominti žmones įvairiomis pramogomis. Greitai mes tapsime poilsinių paslaugų tiekėjais. Sieksime konkuruoti ir nurungti kitas įmones, teikdami klientams ramų poilsį viešbutyje prie jūros. O mėgstantiems aktyviai praleisti laiką, siūlome paplūdimio pramogas, jodinėjimą, koridą.

Uždaroji akcinė bendrovė (UAB) „La Atostogana“ – tai viešbutis ir poilsinių namų kompleksas, įsikūręs Ispanijoje, prie Viduržemio jūros, kuri priklauso vienam fiziniam asmeniui.Mūsų siūlomas produktas dalyvauja monopolinėje konkurencijoje, kur yra daug įmonių, kurios siūlo skirtingus produktus. Įeiti į rinką yra lengva, o valstybė mažai kontroliuoja kainas. Pirmiausia nusiperkame žemės plotą su jame esančiu nenaudojamu pastatu ir jį įrengiame. Toliau imamės viešbučio plėtros: aplink pagrindinį pastatą statome mažesnius namelius, kuriuos nuomosime už mažesnę kainą. Įsitvirtinus rinkoje, netoli viešbučio statysime žirgyną, kur klientai galės aktyviai papoilsiauti. Ateityje viešbutis bus remontuojamas ir atnaujinamas.Mūsų viešbutis skirsis nuo konkurentų tuo, kad jis yra įrengtas Ispanijoje, tačiau puoselėja įvairių tautų, įskaitant ir lietuviškas, tradicijas. Čia bus galima išsinuomoti kambarius ir poilsinius namelius, įrengtus atsižvelgiant į įvairias kultūras. Klientas galės pasirinkti kokio tipo poilsinės aplinkos pageidauja: lietuviškos, ispaniškos, egiptietiškos, angliškos, japoniškos, indiškos, graikiškos. Viešbutyje bus įkurtas restoranas. Daug dėmesio skirsime lietuviškai virtuvei, tačiau siūlysime klientams paragauti anksčiau minėtų kultūrų tradicinių patiekalų.Pagrindinis reklamos taikinys yra vartotojas. Reklama informuosime klientus apie viešbučio kainas, paslaugų patobulinimus ir apie naujoves, pasirodžiusias rinkoje. Mūsų reklamos strategijos yra „Šūkio“ ir „Emocijų“. Skiriame pinigų reklamai Lietuvoje ir Ispanijoje, nes taip tikimės pritraukti daugiau klientų, kurie ras jiems reikalingą informaciją laikraščiuose, internete, kelionių kataloguose. Sudarydami kontraktus su turizmo agentūromis, kurios siūlytų turistams apsistoti mūsų komfortabiliame viešbutyje, siekiame pritraukti dar daugiau klientų ir nurungti konkurentus.Geras vardas ateina su laiku. Nuo pat pradžių stengsimės teikti kokybiškas paslaugas, atkreipsime dėmesį į klientų poreikius ir nuomones. Pagrindinis tikslas – sudaryti gerą įvaizdį, kad klientas norėtų sugrįžti antrą kartą.
Mes pranašesni už konkurentus tuo, kad:• esame pirmieji rinkoje, kurie leidžia vartotojui pasirinkti galimybę mėgautis įvairių šalių kultūra;• teikiame paslaugas už prieinamą kainą;• siūlome įvairias pramogas.Mūsų verslui reikės žmogiškųjų, gamtinių, kapitalinių išteklių bei verslumo.

FinansaiIšlaidos darbuotojų atlyginimams

Pareigos Darbai, kuriuos reikės atlikti Išsilavinimas Numatomas darbo užmokestis, Lt Atlyginimas, atskaičiuos mokesčius, LtDirektorius Vadovauja įmonei Universitetinis 4000 Lt 3116,8 LtFinansininkas Atsako už finansus Aukštasis 2000 Lt 1596,8 LtVadybininkas Priima užsakymus, sudaro sutartis Aukštasis 2000 Lt 1596,8 LtAdministratorius (2) Registruoja ir informuoja klientus Aukštasis 2000 Lt 1596,8 LtBarmenas (2) Pilsto gėrimus Profesinis 1000 Lt 836,8 LtPadavėjas (4) Priima užsakymus ir aptarnauja klientus Profesinis 800 Lt 684,8 LtVirėjas (3) Maisto gaminimas Aukštesnis 1400 Lt 1140,8 LtIndų plovėjas – virėjo padėjėjas (2) Virtuvės priežiūra, virėjo padėjėjas Nereikalingas 800 Lt 684,8 LtValytojas Patalpų valymas Nereikalingas 800 Lt 684,8 LtSodininkas Rūpinasi viešbučio aplinka Nereikalingas 400 Lt (pusė etato) 342,4 LtVairuotojas (2) Prekių pristatymas ir klientų transportavimas Profesinis 800 Lt 684,8 LtKambarinė (4) Atsako už kambarių tvarką Nereikalingas 800 Lt 684,8 LtSkalbėjas Skalbia Nereikalingas 400 Lt (pusė etato) 342,4 LtDarbų vykdytojas Prižiūri darbininkus Profesinis 800Lt 684,8 Lt

Samdysime kvalifikuotus darbuotojus. Per mėnesį darbuotojų atlyginimams skirsime 30200 Lt. Užtikrinsime geras darbo sąlygas mums dirbantiems žmonėms, kurie bus apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų.

Pradinės išlaidosMūsų verslui reikalingas pradinis kapitalas. Lentelėje nurodėme verslo pradžiai reikalingas išlaidas.

Kam išleista Kiek išleista, LtPatalpų pirkimas 300 000 LtĮrenginiai 100 000 LtBaldai 200 000 LtKanceliarinės išlaidos 1000 LtTeisinės paslaugos 1500 LtRemontas 500 000 LtPinigai einamiesiems reikalams 3000 LtIš viso išlaidų : 1 105 500 LtNumatomos pardavimo išlaidosDalį pinigų skirsime kintamosioms ir nekintamosioms išlaidoms padengti.

Kam išlesta Kiek išleista, Lt

Kintamosios išlaidos:Reklama per metus su sutartimi 10000 LtElektros energija per mėn. 2000 LtTelefonas, faksas per mėn. 500 LtInternetas 100 LtKitos komunikacines išlaidos 50 Lt Nekintamosios išlaidos (per mėn.):Administracijos darbų užmokestis 500 LtSocialinis draudimas 500 LtĮrenginių nusidėvėjimas 100 LtPastatu nusidėvėjimas 100 LtTransporto išlaidos 500 LtTeisines išlaidos 200 LtIš viso kintamųjų išlaidų: 12650 LtIš viso nekintamųjų išlaidų: 1900 LtIš viso: 14550 LtValdymasYra keturi asmenys, atsakingi už įmonės valdymą. Direktorius vadovauja mūsų verslui, finansininkas atlieka finansines operacijas. Vadybininkas yra atsakingas už sutarčių sudarymą ir užsakymų priėmimą. Administratoriai registruoja ir informuoja klientus.Pareigos Vardas, pavardė Veikla Išsilavinimas El. paštasDirektorius Bradas Pittas Vadovauja įmonei Universitetinis b.pittas@laatostogana.comFinansininkas Omaras ibn Abd al Azizas Atsako už finansus Aukštasis o.azizas@laatostogana.comVadybininkas Enrikė Iglesias Priima užsakymus, sudaro sutartis Aukštasis e.iglesias@laatostogana.comAdministratorius (2) Naomi Kembel, Žaklina Hugo Registruoja ir informuoja klientus Aukštasis n.kembel@laatostogana.comz.hugo@laatostogana.comĮmonės valdymo schema

ReklamaReklamos tikslas – informuoti, įtikinti, patarti ir siūlyti. Pagrindiniai mūsų siūlomos paslaugos akcininkai ir rėmėjai yra kino ir televizijos įžymybės. Atsižvelgdami į tai kursime emocijų reklamas, kurios skatins žmones pirkti mūsų prekę. Reklama skatina pardavėjų tarpusavio konkurenciją. Vartotojams daugiau žinant apie parduodamas paslaugas, mums teks labiau varžytis tarpusavyje dėl pirkėjų.Reklama nemažai kainuoja, ir tos išlaidos didina prekių ir paslaugų kainas. Atsižvelgdami į kainas ir rinkos santykį, siūlysime klientams minimaliausias kainas.

Dalį pinigų skrisime šioms reklamoms:• iškaboms,• reklamoms ant transporto priemonių,• reklamoms internete,• reklamoms vietinėje spaudoje ir Lietuvoje.

Paslaugos ženklas vartojamas vienos įmonės paslaugoms apibūdinti ir išskirti iš kitų.

Mūsų paslaugos ženklas: Verslo šakos analizėMažmeninės prekybos schema

Paaiškinimai:• Didžiausią dėmesį skirsime vartotojui, nes jis yra pagrindinis mūsų pelno šaltinis.• Bendradarbiaudami su kelionių agentūromis, kad jos informuotų klientus apie mūsų viešbutį.• Paslaugų tiekėjai siūlys savo paslaugas mūsų klientams.• Bendraudami su muziejais ir bilietų kasomis, teiksime galimybę paslaugos vartotojams pigiau įsigyti bilietus į įvairius renginius, muziejus, koncertus ir t.t.• Transporto įmonės mums reikalingos, kad transportuotų mūsų klientus.• Naudosimės didmeninės prekybos įmonių paslaugomis, pirkdami baldus, įrangą ir kitus reikmenis.• Kiekvienas atostogautojas turės galimybę naudotis viešojo transporto paslaugomis.

Rinkotyros sistema

Socialinė kultūrinė aplinka

Mūsų klientai bus ne vietiniai gyventojai, o į Ispaniją atvykę kitų šalių poilsiautojai. Didžiausias klientų srautas atvyks iš kaimyninių valstybių: Prancūzijos, Belgijos, Olandijos, Skandinavijos šalių, Anglijos, nes vietiniams gyventojams nėra reikalingos apgyvendinimo paslaugos. Anksčiau minėtos valstybės yra ekonomiškai išsivysčiusios, todėl gyventojų pajamos yra pakankamai didelės. Tokie klientai orientuojasi į kokybišką ir įdomų poilsį ir yra pasiryžę išleisti pinigų sumą, atitinkančią jų norus.

Konkurencijos aplinka

Kurdami viešbutį Ispanijoje, susidursime su didele konkurencija, nes čia yra palankus klimatas tokiai veiklai ir tai yra pagrindinis Ispanijos pajamų šaltinis.

Mūsų konkurentai:• „Rosamar“• „Hotel and Spa Cala Del Pi“• „Hotel Costa Brava“• „Dorada“

Konkurentų privalumai:• Seniai įsitvirtinę rinkoje;• Bendradarbiauja su vietinėmis bilietų pardavimo firmomis;• Pastovūs klientai;• Pakankamai žemos kainos.Konkurentų trūkumai:• Įprasti apartamentai;• Jokių naujų idėjų ir atsinaujinimų.

Mūsų privalumai:• Įdomus interjeras;• Įvairi virtuvė;• Didelė pramogų ir paslaugų pasiūla;• Noras tobulėti;• Kvalifikuoti darbuotojai.

Mūsų trūkumai:• Pastovių klientų stygius;• Didelės kainos;• Nesame įsitvirtinę rinkoje.

Ekonominė aplinka

Nustatydami paslaugos kainą, sieksime, kad:• Kaina būtų gana didelė, garantuojanti mūsų įmonei pelną;

• Kaina būtų pagal kišenę kiekvienam pirkėjui;• Kaina leistų konkuruoti su kitais panašių paslaugų tiekėjais.

Nustatydami paslaugos kainą, įvertiname:• Darbo užmokestį specialistams, tiesiogiai teikiantiems paslaugas;• Kitas išlaidas, susijusias su konkrečios paslaugos atlikimu (medžiagoms, energijai, atsarginėms detalėms, įrangai);• Pelną.

Politinė teisinė aplinkaUAB „La Atostogana“ įregistravimas:Laikinas vardo rezervavimas (Registrų centro mokestis) 56 LtSteigimo dokumentų paruošimas 396 LtNotaro mokestis 350 LtĮmonės pažymėjimo gavimas (Registrų centro mokestis) 198 Lt Iš viso: 1000 Lt

Įmonių turto draudimas yra draudimo paslauga, skirta sumažinti galimus nuostolius, patirtus dėl įmonės turto sugadinimo ar sunaikinimo.Įmonės finansinių nuostolių draudimas, dar kitaip vadinamas verslo nutrūkimo draudimu, apsaugo įmonę nuo finansinių nuostolių, atsiradusių dėl negalėjimo vykdyti savo veiklos.Įmonės finansinių nuostolių draudimas (verslo nutrūkimo draudimas) yra labai tampriai susijęs su įmonių turto draudimu (kuris atlygina finansinius nuostolius, atsiradusius dėl turto sugadinimo ar sunaikinimo).Darbuotojų gyvybės draudimas – tai darbdaviams skirta draudimo paslauga, kuri padeda išsaugoti svarbius darbuotojus savo įmonėje bei suvaldyti su darbuotojų kaita susijusius kaštus.Apdraudus darbuotoją darbuotojų gyvybės draudimu, kaupiama tam tikra pinigų suma, kuri jam atiteks jei išdirbs sutartą laikotarpį. Tuo pačiu apdraudžiamos darbuotojų gyvybės bei galima pasirinktinai kartu apdrausti nuo ligų ar traumų.Darbuotojų gyvybės draudimas yra efektyvesnis sprendimas siekiant išsaugoti darbuotojus savo įmonėje nei darbuotojų atlyginimo kėlimas, nes:• konkurentams neužteks pasiūlyti didesnį atlyginimą, kadangi darbuotojas jau bus „pririštas“ prie tam tikros jau sukauptos ir vis didėjančios pinigų sumos; • įmonė išleis mažiau, o darbuotojas bus labiau motyvuotas (žr. pav);

• įmonė, kuri rūpinasi savo darbuotojais – apdraudžia darbuotojų gyvybę ir sveikatą, susikuria teigiamą įvaizdį visuomenės akyse(tame tarpe partnerių, klientų, būsimų darbuotojų ir kt.);

• ilgalaikis efektas – įmonės šventės, įvairūs seminarai, kelionės ir kt., tai pasiteisina tik trumpam, todėl tikrai verta dalį šių išlaidų skirti ir ilgalaikiam darbuotojų motyvavimui – darbuotojų gyvybės draudimui; • įmonė mokės mažesnį pelno mokestį – pagal galiojančius Pelno mokesčio įstatymo 17 ir 26 straipsnius, įmokos priskiriamos leidžiamiems atskaitymams; • darbuotojų gyvybės draudimo įmokos nėra apmokestinamos 27% gyventojų pajamų mokesčiu, todėl darbuotojai sukaups daugiau.

Kainos nustatymas

Prekių rinkos šiandien plėtojasi labai dinamiškai, todėl kainodaros metodai nuolat tobulinami. Juolab kad kaina yra lanksti ir greitai kinta. Norėdami nustatyti tinkamą ir efektyvią kainą, turime nuolat dirbti: rinkti ir analizuoti informaciją, padėsiančią priimti tunkamus sprendimus, apskaičiuoti bazinę kainą ir jos konkurencingumą skatinant pardavimus (taikant nuolaidas, nustatant galutinę kainą ir pan.).Vienas įdomiausių ir tiksliausių rinkos apibrėžimų yra toks: rinka – tai pardavėjų ir pirkėjų interesų derinimo mechanizmas nustatant tinkamą kainą. Vadinasi, kaina padeda ne tik gauti pelno, bet ir suderinti interesus. Toks svarbus kainos vaidmuo leidžia ją efektyviai naudoti kovoje dėl pirkėjo. Būtent todėl kartais ir kyla kainų karai.Nustatant kainas, pagrindinis finansininkų uždavinys – didinti pelną, tuo tarpu marketingo specialistai turi didinti užimamą rinkos dalį. Vienu metu pasiekti šių dviejų tikslų beveik neįmanoma, todėl būtina ieškoti kompromiso. Galima išeitis – ilgalaikio pelningumo didinimas. Savaime suprantama, kad tokį tikslą galima bus pasiekti tik jei marketingo ir finansų specialistai kurs kainodaros strategiją kartu.Kainos nustatymas priklauso nuo prekės gyvavimo ciklo. Todėl įmanomi 5 kainų nustatymo atvejai:• nustatoma naujo, analogų neturinčio produkto kaina;• nustatoma naujo šiai bendrovei produkto kaina;• kaina keičiama bendrovės iniciatyva (strategijos koregavimas);• kaina keičiama dėl išorinių pokyčių (pasikeitę rinkos veiksniai);• kaina keičiama pakitus išlaidoms.