ryšiai tarp rūšių

Testas:

1.Kaip vadinamas dviejų skirtingų rūšių varžymasis dėl tų pačių išteklių?
a)rūšių konkuravimas b)ekologinė konkurencija c)tarprūšinė konkurencija
d)ryšiai tarp rūšių

2.Dėl varžymosi dėl tų pačių išteklių rūšys užima skirtingas:
a)ekologines nišas b)ekonomines nišas c)rūšių nišas d)konkuravimo nišas

3.Dėl ko nekonkuruoja augalai?
a)dėl vandens b)dėl šviesos c)dėl organinių medžiagų d)dėl neorganinių medžiagų

4.Kuris vabzdys yra ryškiai geltonos ir juodos spalvos ir turi nuodingą geluonį?
a)ūsuotis b)vapsva c)gylys d)žiedmusė

5.Nuo ko priklauso plėšrūnų populiacijos dydis?
a)nuo jų gyvenamosios vietos b)nuo aplinkinių miškų ploto c)nuo tųų plėšrūnų kūno formos d)nuo grobio populiacijos dydžio

6.Koks gyvūnas dėl odos ląstelėse esančio pigmento gali per kelias sekundes pakeisti savo kūno spalvą?
a)iguana b)tritonas c)driežas d)chameleonas

7.Kokiame miške neauga žolė ir kiti žemi augalai?
a)beržyne b)eglyne c)lapuočių d)plačialapių

8.Kuris iš šių gyvių nėra parazitas?
a)uodas b)kempininis grybas c)erkė d)askaridė

9.Kokį vaidmenį gamtoje atlieka plėšrūnai?
a)”gamtos naikintojų” b)”gamtos sanitarų” c)”gamtos tironų” d)”gamtos gelbėtojų”

10.Kuris teiginys neteisingas?
a)augalai tarpusavyje konkuruoja dėl jiems reikalingų medžiagų
b)parazitai reguliuoja populiacijos dydį
c)vandens gyventojai nekonkuruoja dėl reikiamų medžiagų
d)dažniausiai plėšrūnai suumedžioja jauniklius

Atsakymai:

1.c)

2.a)

3.c)

4.b)

5.d)

6.d)

7.b)

8.a)

9.b)
10.c)

Leave a Comment