Mokslininkai tiria vyrus

Amerikiečių mokslininkai ir medikai paskutinius dešimt metų tyrinėję santuokinio gyvenimo poveikį sveikatai, paskelbė tyrimų išvadas, kuriose teigiama, jog vedę vyrai beveik du kartus fiziškai aktyvesni už viengungius, be to, gyvena ilgiau, serga rečiau.

Perkopusiems per keturiasdešimtmetį ir vyresniems, bet vis dar besidžiaugiantiems „laisve“ vyrams net 23 proc. padidėja rizika mirti per anksti. Išsiskyrusiems tos pačios grupės vyrams dar blogiau. Per anksti mirti gali net 30 proc. vyrų.

Našlystė netikėtos mirties riziką padidina iki 20 proc. Užtat pakartotinės vedybos duoda vyriškiui „šansą išgyventi“. Amerikiečių medikų tyrimų išvadose sakoma, kad nepaisant to, vienišų žmonių skaičius

Neseniai ta pati mokslininkų ir medikų grupė atliko dar vieną tyrimą, kuris parodė, jog vyrui, kurio kūno dalių santykis nėra gražiai proporcingas sunkiau užkariauti moters širdį. Eksperimentams mokslininkai kviesdavo jaunus, iki 20 metų žmones, kuriems rengdavo šokių vakarėlius.

Jaunimas tiesiog linksminosi, o mokslininkai filmavo jų elgesį ir judesius. Apklausus eksperimente dalyvavusias merginas paaiškėjo, kad simetrišką arba darnią figūrą turintys vyrai susilaukė didžiausio jų dėmesio.

O štai vaikinų tokios „smulkmenos“ nejaudino. Visos merginos jiems patiko. Vadinasi, vaikinai ne tokie kaprizingi kaip merginos.

Paaiškėjo, kad moterys nesąmoningai renkasi simetriškus arba gražiai nuaugusius vyrus, kad palikuonys būtų gražesni ir sveikesni – juk grožis yra savotiškas sveikatos indikatorius. Matyt, dėl šios priežasties moterys dažnai instinktyviai pasirenka vyresnius vyrus, turinčius gerą prigimtį.