Apie bendravimą su vaiko mokytojais

Jei norite, kad jūsų vaikui geriau sektųsi mokykloje, turite žinoti, kaip jis jaučiasi klasėje, kaip sutaria su klasės draugais, kuriems dalykams yra gabus, kuriems mažiau gabus. Kad visą tai geriau suprastumėte, svarbu palaikyti gerus santykius su vaiko mokytojais.

Deja, daugelis tėvų labai mažai bendrauja su savo atžalų mokytojais. Pasitaiko ir dar blogesnių scenarijų, kai tėvai su pedagogais visai nebendrauja. Žinoma, pradėti domėtis savo vaiko gyvenimu mokykloje niekada nėra vėlu. Taigi kaip sutarti su savo vaiko mokytojais ir taip padėti savo mažyliui?

Pirmiausia tėvai turi gerbti pedagogą. Daugelis tėvų skuba kaltinti mokytojus, jei vaikas jais skundžiasi. Taip pat nemažai tėvų į pedagogą žvelgia kaip į „samdomą darbuotoją“. Atsikratykite tokio požiūrio ir neskubėkite peikti pedagogo. Taip, kartais pasitaiko ir prastų mokytojų, tačiau taip pat nereikia manyti, kad vaikas visada teisus. Supraskite, kad mokytojas turi būti jūsų bendrininkas, o ne priešas. Juk jūsų ir mokytojo tikslas tas pats – jūsų vaiko sėkmė.

Stenkitės su savo vaiko mokytoju bendrauti akis į akį, o ne telefonu ar elektroniniu paštu. Žinoma, jei neturite kitos galimybės, geriau bendrauti pasitelkus moderniąsias technologijas nei išvis nebendrauti. Bendraukite maloniai, nekalbėkite neigiamai apie kitus mokytojus, verčiau kartu ieškokite išeities. Jei pedagogas matys, kad jūs gerbiate mokytojo profesiją, jis jaus didesnę atsakomybę.

Visiems tėvams jų vaikas yra idealus ir čia nėra nieko blogo. Tačiau jūsų vaiko elgesys namuose ir mokykloje gali skirtis kaip diena ir naktis, todėl pasistenkite pasitikėti mokytojo nuomone ar bent jos atidžiau išklausykite. Juk mokytojui nėra jokios prasmės ką nors išsigalvoti.

Gerbkite mokytojo laiką. Ar norite aptarti savo vaiko elgesį ir mokymosi rezultatus? Susitarkite su pedagogu dėl susitikimo iš anksto. Taip jūs ne tik parodysite, kad gerbiate jo laiką, bet leisite jam pasiruošti pokalbiui – juk jis moko ne tik jūsų vaiką. Beje, apie savo vaiką su pedagogu pasikalbėti turėtumėte reguliariai, kad iškilusias problemas galėtumėte išspręsti nedelsdami.

Papasakokite mokytojui apie savo vaiką, koks jis namuose, su kokiais sunkumais susiduria, kokie dalykai jam patinka. Turėdamas šią informaciją, pedagogas geriau supras jūsų vaiką ir turės daugiau galimybių skatinti jo saviraišką.

Daugiau bendraukite su savo vaiku, taip pat daugiau kalbėkitės ir apie mokyklos reikalus, padėkite jam ruošti namų darbus. Jei jis ko nors nesupranta, pasiaiškinkite kodėl, kur jis daro klaidą.

Stenkitės dalyvauti visuose organizuojamuose klasės tėvų susirinkimuose, aktyviai dalyvaukite kitoje tėvams skirtoje veikloje. Pavyzdžiui, jei organizuojama moksleivių ekskursija ir tėveliai kviečiami prisijungti, nepraleiskite progos.