Purviniausi produktai

Vienas tų produktų – kiaušiniai. Ekspertai nustatė, kad kasmet prekyboje atsiduria mažiausiai du milijonai parazitais, ypač salmonelėmis, užkrėsti kiaušiniai, dėl kurių suserga 660 tūkstančių vartotojų, o 300 iš jų miršta. Nepirkite kiaušinių, kurie yra pažeisti ar įskilę.

Sveikatos ekspertai perspėja, kad persiko odelėje yra didžiuliai kiekiai pesticidų, padedančių vaisiams išlikti šviežiems. Vidutiniškai viename persike gali būti iki devynių skirtingų pesticidų. Taigi geriau pirkite šiek tiek apvytusį persiką.

Iš anksto paruošti žalumynų salotų mišiniai gal ir atrodo itin puiki idėja, tačiau neapsirikite. Net ir nuplautos salotos dar negarantuoja, kad jose neliko kirmėlių. Todėl dėl viso pikto, nuplaukite jas namie prieš dėdami į dubenį.

Pasirodo išaugintuose melionuose gali slypėti salmonelės ir dar keletas kitų bakterijų. Žinoma, tokių melionų procentas gana mažas – vos iki septynių. Nuplaukite melioną šiltu vandeniu ir trupučiu indų ploviklio prieš pjaustydami.

Laiškiniai svogūnai neseniai buvo pripažinti sukėlę keletą hepatito A atvejų, o ant jų gali “gyventi” ir kitos pavojingos sveikatai bakterijos. Taigi svarbiausia juos gerai nuplauti prieš valgant.