Pažintys: patarimai vienišai mamai

Esate vieniša mama, kuri vėl norėtų vaikščioti į pasimatymus? Jums tikriausiai neramu, kaip jūsų vaikai reaguos į jūsų naująjį draugą? Nesijaudinkite, yra daugybė moterų, kurios jaučiasi panašiai.

Vienišoms mamoms gali būti sunkiau užmegzti naujas pažintis, ypač jei ieškant naujų pažinčių dalyvauja  vaikai. Turite išmokti, kaip priimant sprendimus dėl savo asmeninio gyvenimo įtraukti ir vaikus. Be to, kai susipažįstate su nauju žmogumi, iškart pasakykite jam, kad turite vaikų.

Taigi ką turite žinoti, jei užmezgėte (ar planuojate užmegzti) naujus santykius:

1. Išlikite savarankiška. Jūs tikriausiai daug ištvėrėte, nes vienai auginti vaikus tikrai nelengva, ir tikriausiai pasiilgote šalia turėti vyrą, kuris jums būtų ramstis. Tačiau net jei pradėjote su kažkuo susitikinėti, nepamirškite, kad vis dar privalote būti atsakinga ir stipri dėl savo vaikų. Jūs esate suaugusi ir pati priimate sprendimus, todėl neleiskite, kad naujasis draugas spręstų už jus.

2. Neslėpkite nuo vaikų, kad susiradote draugą. Paaiškinkite jiems, kad jūs tiesiog norite susipažinti su naujais žmonėmis, kad norite susirasti naujų draugų, taip pat ir priešingos lyties. Paklauskite jų, kaip jie dėl to jaučiasi. Pasakykite jiems, kad net jei susirasite (ar jau susiradote) naują draugą, vaikai bus jūsų svarbi gyvenimo dalis ir kad jūs juos visada mylėsite.

3. Nesakykite vaikams daugiau nei reikia. Neatskleiskite vaikams per daug intymių detalių apie savo asmeninius santykius. Venkite slaptų pasimatymų ir pasimatymų naktimis, jei nežinote, ar tarp jūsų kas nors išeis. Naktiniai ir slapti pasimatymai jūsų vaikams gali būti blogas pavyzdys.

4. Mokėkite atsipalaiduoti. Išmokite džiaugtis gyvenimu ir jei jau vėl po ilgo laiko einate į pasimatymą, mėgaukitės juo.

Vyresnes moteris, kurios turi vaikų, naujos pažintys gali bauginti. Tačiau juk meilei amžiaus nėra, o jūs esate ne tik motina, bet ir moteris.