5 nejaukios situacijos per pasimatymą ir kaip jų išvengti

Naujos pažintys visada intriguoja ir suteikia galimybę susipažinti su naujais bei įdomiais žmonėmis. Galbūt net tuo vieninteliu… Tačiau kartais pasimatymai susiklosto visai ne taip, kaip buvo tikėtasi, ir romantiškas viltis pakeičia nejaukios akimirkos.

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia keletą nejaukių situacijų pavyzdžių, kurios gali įvykti per jūsų pirmą pasimatymą, ir siūlo, kaip elgtis, patekus į tokias situacijas.

Aklas pasimatymas. Niekada nežinote, ko tikėtis, kai einate į pasimatymą su žmogumi, kurio nepažįstate. Turbūt daugelis bent kartą gyvenime yra buvęs aklame pasimatyme ir greičiausiai žino, ko iš tokių pasimatymų galima tikėtis. Iš tiesų tikėtis galima bet ko. Galbūt jums pasiseks ir jausitės taip, tarsi šį žmogų pažįstate metų metus, o gal liksite nusivylusi. Bet kuriuo atveju jei jau susiruošėte į tokį pasimatymą, turite pasiruošti tam, kad bus tokių akimirkų, kai jausitės nejaukiai.

Kaip to išvengti. Apgalvokite, kaip elgsitės, jei jis jums visiškai nepatiks, arba pastebėsite, kad jūs jam nepatinkate. Galbūt stengsitės kuo greičiau išgerti savo kavos puoduką ir atsiprašysite, nes vėluojate į susitikimą su drauge? Geriausiais patarimas turbūt būtų elgtis racionaliai. Na ir kas, kad santykiai su šiuo vyruku jums tikrai nesusiklostys, argi negalite valandėlę tiesiog draugiškai pabendrauti su žmogumi. Žinoma, jei kalba pasisuks apie jūsų santykius, nemeluokite ir atvirai pasakykite, kad jums greičiausiai nieko neišeis.

Vakarienė. Jūsų pirmasis pasimatymas vyks prašmatniame restorane, kur valgysite romantišką vakarienę žvakių šviesoje? Puiku! Tačiau ne visada romantiška vakarienė yra pati geriausia idėja pirmajam pasimatymui. Tiesiog per pirmąjį pasimatymą greičiausiai norėsite atskleisti geriausias savo savybes ir sieksite, kad viskas būtų tobula. Žinoma, jei jums iš tiesų patinka šis vyras. Būtent todėl tikriausiai nervinsitės, jei turėsite valgyti matant jūsų simpatijai. Na, tikimės, bent jau nesiurbsite sriubos ir jums ant kelių nenukris picos gabaliukas, kai bandysite jį įsidėti į burną… Oi…

Kaip to išvengti. Turbūt paprasčiausias būdas išvengti tokių situacijų yra tiesiog nevakarieniauti per pirmąjį pasimatymą. Verčiau nueikite išgerti kavos ar suvalgyti ledų. Na, o jei jau negalite atsispirti šiam viliojančiam pasiūlymui, stenkitės užsisakyti tokius patiekalus, kuriuos paprasta valgyti.

Alkoholis. Raudonas vynas, įvairių rūšių sūriai, alyvuogės ir vynuogės… Jis tikrai ne iš kelmo spirtas, jei suorganizavo tokį gurmanišką pasimatymą… Tačiau jei jau kalbame apie alkoholį, verčiau būkite atsargesnė. Keliomis taurėmis per daug ir galite nė nepastebėti, kaip apgirsite. Juk žinote, kad kartais padauginus alkoholio pasakoma per daug arba tai, ko nenorėjai sakyti. O tada gali būti tikrai nejauku… Bent jau kitą rytą tai tikrai…

Kaip to išvengti. Būkite budri ir žinokite, kad jūsų vidinis balsas jums meluoja, sakydamas, kad dar negreitai apgirsite. Laikykitės paprastos taisyklės – viena taurė ir nė lašo daugiau.

Tarpusavio trauka. Įsivaizduokite, kad labai simpatiškas vaikinas jus užkalbino naktiniame klube. Šokių aikštelėje praleidote su juo visą vakarą. Žinoma, apsikeitėte telefono numeriais. Kitą dieną jis jums paskambino ir pakvietė į pasimatymą. Sutikote. Deja, jau po pirmųjų penkių minučių pašnekesio paaiškėjo, kad be gražios išvaizdos šis vyrukas daugiau niekuo jūsų nežavi ir jūs nelabai turite apie ką kalbėtis. Kas tuomet nutinka? Ogi imate jausti nejaukią tylą… Ar jums taip yra buvę? Jei taip, tuomet žinote, kokia ši situacija nemaloni.

Kaip to išvengti. Na, jei tikrai matote, kad su šiuo žmogumi niekaip nerasite bendros kalbos, galbūt geriau tiesiog atsiprašyti ir pasišalinti. O dar geriau būtų, jei telefono numeriais keistumėtės ne su tais, kurie jums gražiai šypsosi, o su tais, su kuriais jus sieja bent jau bendri pomėgiai. Tuomet ir tokių situacijų pavyktų išvengti.

Dviprasmiškas elgesys. Kartais galite klaidingai suprasti vaikino ketinimus ir dėl to pakliūti į nemalonią situaciją. Pavyzdžiui, po pasimatymo jis lenkiasi paimti už jūsų gulinčio palto, o jūs pamanote, kad jis nori jus pabučiuoti. Jūs užmerkiate akis ir… Jis paklausia, ką tai turėtų reikšti, nes jis tik norėjo pasiimti paltą. Tikrai nemaloni situacija…

Kaip to išvengti. Galite pasimesti, paraudonuoti ir pradėti ką nors neaiškiai veblenti. Arba galite viską nuleisti juokais ir pasakyti, kad tiesiog norėjote jį paerzinti. Tik stenkitės neparodyti, kad sutrikote.