Pokerį žaisti lengva

Sparčiai populiarėjantis kortų žaidimas – pokeris. Tie kurie pabando, nebenori sustoti. Azartiniai žaidimai iš didelių piniginių sumų žinoma gąsdina ir tikrai nekviečiame Jūsų į juos įsitraukti, bet kaip stalo žaidimas ir kaip kompiuterinis žaidimas, tai puikus laiko praleidimo būdas ir gera smegenų mankšta bei nedidelė adrenalino dozė pilkai kasdienybei nuspalvinti.

Norime supažindinti su šio žaidimo taisyklėmis tuos, kurie dar nėra žaidę pokerio ir galbūt net skeptiškai žiūri į šį žaidimą. Dažnai netraukia išbandyti to, kas mums nepažįstama. Todėl susipažinkime, galbūt kada atsidursite draugų kompanijoje, kurioje teks parodyti šias žinias.

Žaidžiant pokerį svarbiausia yra kortų kombinacija, kurią Jūs turite. Galite turėti visas penkias kortas savo rankose arba dvi kortas savo rankose, o kitos trys ant stalo bendros visų žaidėjų, priklausomai nuo susitarimo. Iš penkių kortų (hand’o) Jums reikia surinkti stipriausią kombinaciją.

Kuo stipresnė kombinacija, tuo Jūs labiau užtikrinti, kad laimėsite. O kuo labiau užtikrinti esate, tuo labiau galite kelti kainą statydami pinigus. Kai kurie kelia kainą ir “blefuoja”, norėdami išgąsdinti savo priešininkus ir nerodydami kortų pasiimti laimikį. Kokia kito žaidėjo strategija belieka spėlioti. Bet visgi stipri kombinacija padeda būti labiau užtikrintiems – vargiai kurie nors du žmonės turės prie stalo labai stiprias vienodas kombinacijas, nes juk kombinacijų stiprumas priklauso nuo tikimybės jas surinkti.

Taigi, vis kalbame apie tas kombinacijas, o kokios jos yra? Kombinacijas Jums pateiksime angliškais pavadinimais, nes lietuviai savo atitikmenų deja neturi arba bent jau jie nėra populiarus tarp pokerio žaidėjų.

POKERIO KOMBINACIJOS

ROYAL FLUSH  – tai aukščiausia kombinacija pokeryje. Jį sudaro vienodos mostės (širdžių, kryžių, pikų arba būgnų) tūzas, karalius, dama, bernelis ir dešimtakė.

STRAIGHT FLUSH – antrą pagal gerumą kombinaciją sudaro iš eilės einančios penkios vienos mostės kortos iki karaliaus.

FOUR OF A KIND  – tai keturios vienos kortos, pavyzdžiui keturi tūzai.

FULL HOUSE – kombinacijos pavyzdys full house tai vienos poros ir vienos trijulės kortų rinkinys.

FLUSH  – penkios vienos mostės kortos.

STRAIGHT  – penkios bet kokios rūšies kortos einančios iš eilės viena po kitos.

THREE OF A KIND – trys vienodos vertės kortos.

TWO PAIR – dviejų vienodos vertės porų kombinacija.

PAIR  – viena vienodos vertės pora.

HIGH CARD – jeigu neturite nei vienos išvardintų kombinacijų, galite pasuoti arba rizikuoti. Žaidžia viena didžiausios vertės korta. Šiuo atveju didžiausia galima vertė – tūzo.

Visos kombinacijos Jums atskleistos, dabar belieka praktikuotis. Tikrai nėra taip sudėtinga, kaip galėtų pasirodyti.

Comments are closed.