“Stresuoju” ir storėju

Mažesnio kaloringumo rėžimas, kurį visai nesunkiai ištveriame, būdami ramioje būsenoje, iškilus buitinėms ar kitokioms problemoms tampa nepakeliamas. Finalas – kankinanti kova su pačiu savimi ir… nuopuolis. Ką gi daryti? Iš šios situacijos yra 6 „avariniai išsigelbėjimai”.

Dietologinis

Organizmą galima palyginti su burlaiviu, kuris tai plaukia nešamas palankaus vėjo, tai yra priverstas kovoti su pučiančiu į jį. Jei žmogus ramus, nuotaika gera ir palanki darbams, lieknėti lengva. Pakeliam bures ir – visu greičiu į priekį!

Bet jei šeimyniniai nesutarimai ar konfliktai darbe sustiprina apetitą, bet koks bandymas riboti maistą sukelia susierzinimą ir būsena tampa nebepakeliama – nuleidžiam bures ir numetam inkarą, tai yra pradedam maitintis subalansuotai.

  • kuo daugiau neriebių baltyminių patiekalų – mėsa, žuvis, varškė;
  • kuo daugiau krakmolingų produktų – kruopos, makaronai, bulvės;
  • kuo mažiau riebalų, ypač gyvulinės kilmės;
  • valgyti reikia dažnai, lėtai, prieš pagrindinius valgymus – nedidelės užkandėlės.

Elgsenos

Maistas, be abejo, ramina. Bet tokį patį poveikį turi ir pasivaikščiojimai gryname ore, maloni vonia ar dušas, skaitymas, muzika, įdomus filmas ir pan.

Gydomasis – sportinis

Antidepresantas yra ir vidutinio intensyvumo fizinės treniruotės. Pavyzdžiui, pusvalandžio – valandos ėjimas, kiek greitesnis nei įprastai. Jokio dusulio, pulsas ne dažnesnis nei 110 smūgių, o kvėpavimas – ne dažnesnis nei 20 įkvėpimų per minutę. Panašios treniruotės paleidžia riebalų skatinimo procesą ir mažina apetitą.

Miego

Labai dažnai nerimo, nepastovios nuotaikos, psichologinių krizių priežastis yra.. miego stoka. Šiuo atveju vienintelis padedantis dalykas yra – „sumokėti” skolą miegui. Ir net jei problemos nesusijusios su neišsimiegojimu, gerai išsimiegoti bus vis tiek naudinga.

Farmacinis

Nereikia pasitikėti rimtais raminamaisiais, migdomaisiais ar preparatais prieš depresiją. Tai nesaugu. Tačiau gudobelę, valerijono šaknies ekstraktą, sukatžolę visai galima tiek gerti, tiek ir pilti jų nuovirus į vonią. Raminantį poveikį turi ir druskų vonios bei maudynės su aromatiniais aliejais.

Psichologinis

  • Keletas formulių, padėsiančių jums susigrąžinti psichologinį komfortą.
  • Viską, kas būtina gyvenimui, mes gauname iš kitų žmonių, todėl reikia mokėti su jais sutarti.
  • Realybė pasikeisti negali, mes galime pakeisti tik savo požiūrį į ją.
  • Jūs neturite teisės reikalauti iš žmonių kokių nors aukų. Kaip jūs galėsite jiems atsidėkoti?
  • Atsakomybės už savo klaidas jausmas daug perspektyvesnis, nei kaltės jausmas.
  • Jei gyvenime nėra kuo pasidžiaugti – domėkitės. Patenkintas susidomėjimas – tai užtikrintos džiaugsmo emocijos!
  • Pats patikimiausias kelias į laimę – ne per materialius dalykus, o per taiką su savimi ir aplinkiniais žmonėmis.