Patalynės spalva ir nuotaika

Tikriausiai ryte esate ne kartą išlipusi iš lovos ne ta koja. Vos prabudote – o nuotaikos jau nėra. Labai tikėtina, jog dėl tokių permainų kalta… netinkama patalynės spalva!

Nuo seno tikėta, kad šviesioje patalynėje miegoti smagiau, esą net sapnai tada būna šviesesni. Tokią spalvą geriausia rinktis ieškantiems teigiamų emocijų ir ramybės.

Jei jūsų patalynė – violetinė, pasirinkote pačią paslaptingiausią spalvą: ji daugelio žmonių psichiką veikia skirtingai, taigi galite tapti šiek tiek neprognozuojama.

Ramios, nuosaikios patalynės spalvos suteikia šeimyniniams santykiams pastovumo ir harmonijos. Tokia patalynė gali būti marginta klasikiniais ornamentais: languota, dryžuota, gobeleno raštų imitacija.

Jei jums gyvenime trūksta nuotykių ir aštrių pojūčių, rinkitės drąsiais, ryškiais raštais ar stambiomis gėlėmis margintą patalynę.

Rafinuotoms snobėms dar daugiau stilingumo ir išskirtinumo suteiks juodi ar tamsiai mėlyni patalai, ypač jei jie bus šilkiniai ar bent jau turės šilko blizgesį. Jie leis pasijusti ypatinga, suteiks gyvenimui aštresnių prieskonių ir adrenalino. Tiesa, kad lova neatrodytų pernelyg niūriai ir tamsiai, dizaineriai rekomenduoja ją pagyvinti ryškių kontrastuojančių spalvų detalėmis – pvz. mažomis pagalvėlėmis.

Meilės nuotykių ieškančioms žaismingoms koketėms geriausia rinktis šiltų tonų siuvinėtus gėlėtus arba lašuotus audinius.

Nuolat skubančių darboholikų būseną šiek tiek harmonizuos ir su jų natūra nesikirs patalynė, marginta stambių gėlių arba geometrinių raštų ornamentais.

Jei patalynę rinksitės kruopščiau ir atidžiau, bus malonu ne tik sau palinkėti “saldžių sapnų”, bet ir ištarti “labas rytas”!