Makiažo patarimai toms, kurioms daugiau nei 40

Laikui bėgant oda reikalauja vis didesnės priežiūros. Jei Jums virš 40-ies, gerai apgalvokite, kokią kosmetiką naudoti ir kuri tinka labiausiai.

Brandžiai odai, visų pirma, labai svarbu švara. Todėl kiekvieną vakarą, po darbo dienos ir po susitikimo su svečiais, būtinai nuvalykite veido ir akių makiažą. Labai svarbu kas dieną odą tepti maitinamaisiais kremais, taip pat drėkinamaisiais losjonais.

Makiažo pagrindą turėtumėte naudoti tik laiko patikrintą ir patikimą. Jūsų oda nėra bandomasis triušis, nebandykite pigių, akcijinių prekių iš prekybos centrų. Pirkite kosmetiką tik tam skirtose, specializuotose parduotuvėse, prieš tai būtinai tam tikrą kremą išbandžiusi ant rankos riešo ir įsitikinusi, kad nepasireiškia alergija ar smulkus bėrimas.

Tamsesnės lūpdažių ir vokų šešėlių spalvos šiek tiek sendina, todėl pasistenkite kiekvienai dienai rinktis šviesesnes, net pastelines spalvas, kurios neišryškins mimikos raukšlyčių ar užkritusių, nuvargusių vokų.

Antakiai taip pat yra labai svarbi veido dalis, todėl jiems skirkite ypatingą dėmesį. Būtinai nuolat juos pešiokite, kad neišryškėtų keli ataugę plaukeliai. Jei Jūsų antakiai šviesūs ir matote, jog jiems trūksta spalvos, būtinai juos paryškinkite. Tai galite padaryti cheminiu būdu arba kosmetiniu pieštuku. Jo spalvą derinkite prie plaukų spalvos.

Akių linijai labiausiai tinkančios spalvos – pilka arba juoda, o akių vokams – natūralios žemės spalvos.

Tinkamiausia skaistalų spalva – persikinė. Ši spalva suteiks Jūsų veidui šviežumo ir gaivumo.

Lūpų dažo spalva – ypač svarbi. Juk šypsena – moters vizitinė kortelė. Mielosios, rinkitės lūpdažius, kurie būtų matiniai, be blizgesio. Tai suteiks lūpoms daugiau patrauklumo.