Ką daryti, kad 2012-aisiais sektųsi meilėje…

Naujieji metai – tai tarsi atskaitos taškas, kai turime puikią progą pradėti gyvenimą iš naujo, apgalvoti, ką norėtumėte pakeisti savo gyvenime ir pasižadėti sau to siekti. Tik nuo Jūsų priklauso, ar kiti metai bus geresni, laimingesni ir kupini meilės.

Tiesa, per naujuosius duotų pažadų sau dažniausiai niekada neištęsime. Juk ir Jūs ne kartą žadėjote kitais metais pradėti laikytis dietos, mesti rūkyti, pradėti taupyti, ir daugybę kitų dalykų tikriausiai ne kartą žadėjote daryti kitaip.

Tik Jūs vienas esate savo likimo kalvis, todėl jei nieko nedarysite, niekas Jūsų gyvenime ir nepasikeis. Patikėkite, tikrai verta pasistengti, kad šie metai būtų kitokie ir kad šiais metais ištesėtumėte visus sau duotus pažadus, ir galbūt gyvenimas ims keistis į gerąją pusę.

Pateikiame 7 patarimus, ką daryti, kad jūsų meilės reikalai (nesvarbu, ar esate vieniši, ar turite porą) kitais metais sektųsi puikiai.

1. Pamirškite nuoskaudas. Negalima pradėti naujų metų skaudančia širdimi. Jei praeitais metais Jums meilėje nesisekė, jei kas nors Jus labai įskaudino, pasistenkite tai pamiršti ir atleisti. Priimkite tai kaip pamoką. Mintyse padėkokite tam žmogui už gražias akimirkas ir kelis kartus pakartokite, kad jam atleidžiate.

Žinoma, padaryti nėra taip lengva kaip pasakyti, tačiau jei norite pradėti gyvenimą iš naujo, turite pamiršti nuoskaudas ir tikėti, kad Jus aplankys nauja meilė arba kad Jūsų esami santykiai atgims nauja aistra.

2. Būkite drąsūs. Daugelis žmonių vengia santykių, nes bijo būti įskaudinti. Iš anksto niekada negalite žinoti, ar Jums pasiseks. Tačiau jei nebandysite, prarasite progą sukurti ar išsaugoti darnius santykius. Tad būkite drąsūs ir ryžtingi pradėdami naujus santykius ar stengdamiesi pagerinti jau esamus.

3. Mąstykite pozityviai. Pažadėkite kitais metais išmokti optimistiškai žiūrėti į gyvenimą. Jei turite porą, atkreipkite dėmesį į Jūsų santykius, pagalvokite, kas juose gerai, o kas Jums nelabai patinka. Pasikalbėkite apie tai su savo partneriu, išklausykite, ko nori jis. Jei esate vienišas, stenkitės bendrauti su kuo daugiau žmonių.

4. Dvasiškai tobulėkite. Skirkite šiek tiek laiko pagalvoti apie savo poreikius, vidinį pasaulį, nuoskaudas ir nusivylimus. Deja, meilė negali išgydyti visų Jūsų nuoskaudų ir Jūsų partneris nėra atsakingas už Jūsų emocinius negalavimus. Pasistenkite geriau pažinti save ir dvasiškai tobulėti, nes tik tuomet būsite pasirengęs kurti darnius santykius.

5. Būkite aktyvesni. Jei ieškote meilės, įdėkite daugiau pastangų, kad ją rastumėte. Dažniau kur nors išeikite su draugais, užsiregistruokite internetinėje pažinčių svetainėje, pakeiskite šukuoseną. Imsite labiau savimi pasitikėti ir tai tikrai pastebės aplinkiniai.

6. Būkite realistai. Dauguma žmonių nusivilia meile, nes jie įsivaizduoja tai, kas gyvenime yra nerealu. Harmoningi ir darnūs santykiai yra įmanoma, tačiau meilė be kompromisų ir mokėjimo atleisti yra neįmanoma.

7. Būkite laimingi būdami savimi! Jei turite antrąją pusę, tai visai nereiškia, kad turite pasišvęsti save tik kitam žmogui ir visai save pamiršti. Mylėkite ir rūpinkitės savo mylimuoju ar mylimąja, tačiau tai darykite nepamindami savo interesų. Nepamirškite, kad tik Jūs vienas esate savo laimės kalvis, tad būkite laimingi!