Specelizuota parduotuvė

1. SANTRAUKA

Aš, Toma Lomotyte savo noru steigsiu specalizuotą parduotuvę, kadangi aš manau, kad turiu pakankamai patirties prekybos, aptarnavimo ir reklamos srityse. Ketinu pati užsiimti vadovo buchalterio ir personalo skyriaus vadovo pareigas. Parduotuvėj nupirktos patalpos Šiaulių mieste Vilniaus gatvėje. Lengvai pasiekiamame pestiesiems ir patogiai privažiuojantiems automobiliams. Mano įmonės pagrindinis tikslas patenkinti visus Šiaulių miesto moterų ir vyrų poreikius už pakankamai mažas kainas. Pagrindinis mano konkurentas yra specalizuota parduotuvė moterims ir vyrams Šiauliuose yra „Moda“. Ši konkurentė gerai laikosi klientų ir finansiniu požiūriu, tačiau aš įsikūriau pakankamai dideliu atstumu nuo šios parduotuvės, todėl stiprios konkurencinės trinities nenumatoma. Visai veiklia reikalinga įranga numatoma gauti lengvatinėmis sąlygomis iš didmeninio tekėjo („Visa įranga jūsų įmonėj“ ). Patys tekėjai už papildomą kainą įsipareigojo įrengimus atvežti ir paruošti juos naudojimui. Įvairūs moteriški ir vyriški rūbai tiesiogiai gaunami iš pagrindinio Europos didmeninio specalizuoto tekėjo „Rūbų pasaulis“. Su tekėjais numatoma atsiskaityti pavedimu į sąskaitas pervedant pinigus už jau suteiktas paslaugas ir gautas prekes, kad verslas klestėtų žadama kreiptis į Šiaulių miesto reklomos agentūrą „ Pramuštgalvis“, dėl reklomos per radiją ir televiziją. Parduotuvės vidaus ir išorės apipavidalinimo, reklamos iškabomis ir skelbimais užsiimsiu pati, kadangi turiu įsigijusi su tuo tiesiogiai susijusį įsilavinimą – reklamos komersantas ir be to tai padės sutaupyti reklamai skirtų lėšų. Parduotuvėje esantys gaminiai preinami tiek didesnes, tiek mažesnes financinės galimybes turintiems pirkėjams. Įmonei steigti naudoju savo turimas santaupas, taip pat imu paskolą iš „ Šiaulių banko“ 3metams su 10% metnėmis palūkanomis. Per metus numatoma gauti iki 50000Lt. grynojo pelno, o bėgant laikui ši suma didės. Remdamasi šiuo verslo planu mano kuriama parduotuvė moterims ir vyrams „Madingas rūbas“ tikisi sekmės, daugiau klientų ir pelningumo.

2. ĮMONĖS VERSLO APRAŠYMAS2.1. Firmos apžvalga

Kadangi aš turiu patirties prekybos, aptarnavimo ir reklamos srityse, o šiais laikais yra įmanoma įsteigti savo įmonę ir iš to pragyventi nutariau imtis individualios veiklos. Mano kuriamaįmonė priskiriama prie specalizuotų ir skirta specialiai moterims ir vyrams, ir ji vadinama „Madingas rūbas“. Būdama įmonės steigėja ir savininkė pati nusprendžiau imtis įmonės vadovo, buchalterio, kasininko, personalo skyriaus vadovo pareigų. Tai mane įpareigoja pačią apmokėti visa su veikla susijusias sąskaitas, pasirinkti ir priimti į darbą darbuotojus, apskaičiuoti jų atlyginimus ir juos išmokėti. Mano individuali įmonė įsikūrė Šiaulių mieste, patogaia klientams pasiekiamoje vietoje – Vilniaus gatvėje ( netoli pėsčiųjų takas). Įmonė steigiama lengvai pasiekiamoje ir randamoje vietoje, ir nesunkiai išsiskirs iš aplinkinių parduotuvių tarpo savo ryškiu, ir žaismingu apipavidalinimu, iškabomis ir stendais. Tokios paskirties ir pobūdžio parduotuvių Šiauliuose yra tik dvi. Pagrindinė konkurentė „Moda“ ir ji įsikūrusi kitame miesto mikrorajone, todėl įpatingos konkurencijos nepajusime nei aš, nei tos firmos savininkai. Kadangi parduotuvė steigiama stretegiškai palankioje vietoje, o aplinkui nėra nė vienos konkuruojančios savo veikla firmos, aš manau, kad mano įstaiga bus gausiai lankoma klientų ir gana pelninga.

Įmonės adresas: Šiauliai Vilniaus 180 Tel.: 860301222

2.2 Įmonės veikla

Tokio pobūdžio parduotuvių mieste nėra daug ir mano kuriamas verslas turėtų klestėti. Įmonės pagrindinis tikslas patenkinti Šiaulių miesto moterų ir vyrų poreikius. Įmonė neįsipareigoja vien tik šia veikla. Ji taip pat priima įvairius užsakymus telefonu ir klientams pageidaujant siūnam rūbus pagal jų užsakymus. Parduotuvės prekių ir paslaugų kainos numatomos 1-2% mažesnės nei pas konkurentus. Mano pagrindinis konkurentas „Moda“ užsiima panašia veikla, tačiau jos prekių ir paslaugų asortimentas yra gerokai mažesnis. Pradėti mano įmonės veiklą reikėtų turėti atitinkamos produkcijos įvairovės kiekį. Įvairios įrangos klientų aptarnavimui reikalingų papildomų priemonių. Produkcijos įrangą sudaro: kasos aparatai, apšvietimas, signalizacija, priešgaisrinės apsaugos signalizacija. Visa produkcija ir įranga pagal nustatytas firmų bendradarbiavimo sutartys į parduotuvę pristatytos tekėjų su kuriais numatoma bendrauti pastoviai. Kaip ir visur kuriant individualią įmonę man reikia tam tikro lėšų kiekio. Didelę dalį jau buvau susitaupiusi, tam tikrą dalį pinigų dovanoja tėvai ir giminės gimimo dienos, ir nuosavo verslo įkūrimo progomis. Bet aš žadu kaip kreditas skolintis iš „Šiaulių banko“ 3metams su 10% metinėmis palūkanomis. Į šį banką nutariau kreiptis, todėl, kad jame pati turiu atsidariusi sąskaitą savo vardu. Esu patenkinta ten teikiamomis paslaugomis ir aptarnavimu. Savo darbuotojams atlyginimus mokėsiu iš bendrosios pelno sumos, o likusią dalį pelno įmonėje paskirstysiu taip:

1. Skolos gražinimas ir palūkanų mokėjimas.2. Verslo plėtojimas.3. Prekybos kokybės ir produkcijos kiekybės gerinimas. Per metus savo įmonėje esu numačiusi apie 50000Lt. Grynojo pelno (neatskaičiavus palūkanų ir gražinamos skolos dalies), todėl ypatingų sunkumų sumokant 10% palūkanų ir grąžinant įsiskolinimą bankui, man dar derėtų likti apie 50000Lt. Grynojo pelno, kurį bus galima panaudoti parduotuvės veiklai plėsti.

3. PRODUKTAI IR PASLAUGOS3.1. Produktas

Įmonės pagrindinis tikslas – pardavinėti prekes skirtas tenkinti moterų ir vyrų porekius . Pagal savo pobūdį ir kainas jos yra orentuotos į vidutines, ir mažesnes nei vidutines pajamas turinčius pirkėjus. Prekių asortimentą sudaro įvairūs rūbai, kurie skiriasi ne tik savo išvaizda, bet ir yra pagaminti iš skirtingų medžiagų, skirtingų dydžių ir kainų. Mano parduotuvėje yra apie 8000 įvairių rūbų. Ši prekių įvairovė yra orentuota į įvairius klientų pageidavimus, jiems suteikiama galimybė iš keleto vienos rūšies prekių pasirinkti labiausiai tinkamą ir prieinamą pagal kainą. Įmonės klientai yra labai patenkinti tiek prekių gausa, tiek jų kokybe.

3.2. Paslauga

Parduotuvėje ne tik parduodamos prekės, bet ir teikiamos įvairios paslaugos. Visu pirma pačioje parduotuvėje klientų pageidavimu pardavėja supakuos nupirktą rūbą. Klientų pageidavimu nupirktas prekes vairuotojas pristato į namus. Už visas šias paslaugas klientas moka papildomą nedidelį visiems prieinamą mokęstį. Visa tai daroma tam, kad pirkėjas pirmą kartą užsukęs į mano parduotuvę liktų patenkintas paslaugų įvairove, nedidelėmis kainomis ir taptu nuolatiniu mano klientu. Taip susiformuoja pastovių klientų ratas, kuris apie čia teikiamas paslaugas informuoja savo draugus ir pažįstamus, sudarydamas sąlygas mano verslui klestėti.

4. PATALPOS IR ĮRENGIMAI4.1. Patalpos

Parduotuvė „Madingas rūbas“ įsikūrė Šiauliuose Vilniaus 180g. Taip patogiai prieinama ir randama vieta. Patalpų išplanavimas yra visiškai pritaikytas vystyti prekybą. Patalpų išplanavimą bendrai sudaro 150m2. Yra du išėjimai į lauką – tai paradinis per kurį vaikšto klientai, o iš kiemo pusės pro kurį patenka personalas į vidų ir tekėjai pristato produkciją. Visa mano įmonė įsikūrusi pirmame aukšte, o kituose viršutiniuose aukštuose gyvena žmonės. Patalpas sudaro keletas skirtingas funkcijas atliekančių kambarių:

1. Įėjimas iš kiemo pusės – tai atskiras įėjimas nesujungiantis su gyvenamųjų aukštų bendra laiptine.2. Du tuoletai, vienas klientams, kitas personalui (3%).3. Koridorius jungiantis visas parduotuvės patalpas (20%).4. Sandėlys, kuriame siūnami rūbai (20%).5. Patalpos skirtos vietos darbams: rūbų sulankstymas, reklamos gamyba (10%).6. Patalpos skirtos darbuotojams persirengti ir pietauti (7%).7. Administracinės patalpos (15%).8. Pagrindinė parduotuvės salė (75%).

Parduotuvės patalpų išplanavimas:

4.2. Įrengimai

Prie įmonės įrengimų priskiriami:1. Du kasos aparatai parduotuvėje.2. Viena signalizacijos sistema.3. Gaisro signalizacijos sistemos.4. Vieno automatinio apsauginių laikinių žaliuzių nuleidimo sistema.5. Keturios apšvietimo sistemos, kurių sistemą sudaro apie 160lempų.

Visi šie įrengimai eksplotacijai yra gauti nauji su garantiniu laikotarpiu. Įrengimų garantinis laikotarpis yra 2m., todėl ypatingų išlaidų susijusių su jų remontu ir priežiūra nepatirs.

5. PERSONALAS IR VALDYMAS

Būdama parduotuvės savininkė, dėl ribotų finansinių išteklių, tačiau dideles patalpas užimančiai parduotuvei aptarnauti esu priversta darbui pasamdyti keletą, tačiau tik pačių reikalingiausių žmonių, todėl pačias atsakingiausias pareigas susijusias su parduotuvės veiklos reguliavimu imuosi pati. Aš esu baigusi Šiaulių buitinių paslaugų skyrių reklamos komersantų specialybę. Šios specialybės atstovai turi reklamos kūrimo buhalterinės apskaitos, marketingo, ekonomikos ir verslumo pagrindus, todėl t.y. pakankamai svari galimybė pačiam imtis verslo. Mano pareigas sudaro: direktorius tiesioginiam vadovavimui, buhalteris, personalo skyriaus vadovas ir kasininkas. Visą likusį personalą sudaro 6žmonės. Į darbą juos priėmiau vadovaudamasi šiais kriterijais: komunikabilumas, išsilavinimas, savarankiškumas, gebėjimas mandagiai bendrauti su klientais, privalumas nors dvi užsienio kalbos, sąžiningumas ir tvarkingumas, rekomendacijos ir atsiliepimai bei aukštesnio darbo patirtis. Visus šiuos žmones priėmiau darbui vienam pilnam etapui, išskyrus valdytoją, kuri darbą pradės nuo pietų (0,5 etato). Pagal darbo valandas ir nusistovėjusius įkainius Šiaulių mieste darbuotojų atlyginimus sudaro atitinkamos sumos, dėmesį reikia atkreipti į tai, kad socialinio draudimo dalį už kiekvieną darbuotoją į SOC draudimo sąskaitas pervedu aš kaip darbdavė pagal uždirbamų atlyginimų dydžius. Darbuotojų skaičius užimamos pareigos ir gaunami mėnesiniai atlyginimai pateikiami esančioje lentelėje.

Žmonių kiekis Pareigos Atlyginimas Bendra suma2 Pardavėjos 500Lt. 1000Lt.1 Direktorius 750Lt. 750Lt.1 Buhalteris-apskaitininkas 600Lt. 600Lt.1 Vairuotojas 550Lt. 550Lt.1 Valytoja 250Lt. 250Lt.

Iš viso atlyginimų sumos sudaro 3150Lt. per mėnesį. Iš jų aš, kaip firmos savininkė ir daugiausiai pareigų užimantis asmuo gauna 1500Lt. per mėnesį.

6. RINKA. VERSLO RIZIKA6.1. Rizika

Mano parduotuvė „Madingas rūbas“, kuri užsiima reklamos veikla, Šiaulių mieste nėra vienintelė, tačiau ji yra stipriausia palyginus su visais kitais esančiais konkurentais.Parduotuvė įsikūrė geroje prekybai vietoje, miesto center, nesunkiai randamoje ir patogiai privažiuojamoje vietoje. Gana ryškus reklaminis ir firminis apipavidalinimas traukaintis suaugusių akis. Artimiausiu 1500m. spinduliu aplink nėra nė vienos rūbams skirtos parduotuvės, tai sudaro labia geras sąlygas mano veiklai plėtoti, be to mano surinktais duomenimis visame Šiaulių mieste nėra kitos parduotuvės, kuri galėtų pasigirti tokiu dideliu prekės asortimentu ir žemiausiomis kainomis. Visa tai, kas anksčiau paminėta sudaro parduotuvės stpriają pusę. Tačiau yra ir silpnoji dėl palyginus nedidelio pradinio kapitalo. Aš kaip parduotuvės savininkė negaliu samdyti daugiau darbuotojų. Tikiuosi, kad ateityje kai mano veikla pradės duoti pelno galėsiu į darbą priimti geriau kvalifijkuotus darbuotojus. Kdangi mano parduotuvė apima apie 40% visos mieste esančios rinkos skirti rūbai moterims ir vyrams, o likusios 60% pasidalija visos kitos nes čia mieste esančios smulkios parduotuvės. Dažniausiai viena parduotuvė užsiima tik viena, rečiau dviejų pobūdžių prekių pardavimu. Tai neigiamai atsiliepia jų prekybai t.y.- klientas dažnai eina ten kur didesnė prekių įvairovė ir asortimentas. Prie viso to mažosios parduotuvės stegdamasios kuo patirti mažesnį nuostolį pakelia kainas ir taip sumažina pirkėjų srautą. Pagrindinis mano konkurentas „Moda“, tai parduotuvė užsiimanti rūbų veikla, tačiau jos perspektyvos suklestėti mažesnės nei mano. Visu pairma jos savininkai padarė ypatingą klaidą parinkdami netnkamą vietą tokiai prekybai. Ši parduotuvė yra sunkiai pasiekaima didesniam vartotojų srautui. Antra kalida kurią padarė mano konkurentas, tai nevisiškai tinkamos patalpos prekybai. Atsižvelgiant į tai galima teigti, kad parduotuvė ypatingos konkurencijos mano veiklai nesudaro.

6.2. Verslo rizika

Imiantis bet kokio verslo iškyla rizika, kad tas verslas ilgainiui pasmerktas žlugti. Išskiriama keletas rizikos faktorių:

Rizikos faktorius Įvertinimas Rizika1. Darbo stygius Šiuo atveju moterų ir vyrų mirtingumas nors ir didėja, tačiau visuomet bus, todėl netekti darbo dėl sumažėjusios paklausos neįmanoma. Nėra2. Produkcijos stygius Šiuo metu dėl labai išsivysčiusios ir pažangios technologijos bei didelio užsienio prekių importo, prekių stygius praktiškai yra neįmanomas. Nėra3. Vartotojų stygius Kol yra moterų ir vyrų vartotojų, stygius neįmanomas nors sumažėjimas galimas dėl didelio mirtingumo. Nėra4. Konkurentų veikla Esu atitinkamai pasiruošusi vystyti savo verslą ir atremti konkurentų kovą. Galima5. Problemos dėl finansų Problemos dėl finansų gali iškilti tik tuo atveju kai nesėkmingai vykstant prekybai mano įmonės pelno nebeužteks apmokėti paskolai ir palūkanoms. Yra6. Nenumatyti faktoriai Prie nenumatytų faktų galima priskirti stichinių nelaimių padarinius, ekonominius krizės padarinius, karo bei ligų padarinius. Yra

7. MARKETINGAS7.1. Kainos

Kainos yra vienas iš pagrindinių dalykų į kuriuos pirmiausia dėmesį atkreipia pirkėjas. Dažniausiai bet kuris pirkėjas pirkti eina ten kur kainos yra mažiausios ar labiausiai atitinka jo finansines galimybes. Norėdama padidinti pirkėjų ratą savo parduotuvėje nustačiau kainas 1-5% mažesnes nei pas pagrindinius konkurentus.Nepaisant to , kad mano parduotuvėje yra kainos mažesnės nei pas daugelį mano konkurentų ir nuostolių mano parduotuvė nepatirs, kadangi pirkdama didesnį prekių kiekį iš savo tekėjų aš jas gausiu palyginus daug pigiau negu pati jas įkainuoju. Taip susidaro pakankamas skirtumas, kuris ir tampa mano pajamomis. Mano parduotuvėje kaip ir visur kitur kainų kitimas priklauso nuo prekių paklausos: kuo prekė pigesnė tuo ji paklausesnė ir atvirkščiai. Pagrindinis mano tikslas didinti apyvartą ir to aš pasiekiu maksimaliai sumažindama prekių kainą, tačiau tuo nesukeldama grėsmės sau. Ir pirkdami prekes pirkėjai už mažesnes kainas laimės, o aš patirsiu milžiniškus nuostolius, kad to išvengti yra nustatoma rinkos kaina – tai kaina, kuri mane tenkina kaip pardavėją ir kurią sutinka mokėti didžioji dalis mano pirkėjų. Nustatydama rinkos kainą savo parduotuvėje stengiuosi, kad ji būtų 1-5% mažesnė nei pas mano konkurentus.

Čia pateikaima keletas mano ir konkurento parduotuvėse prekių kainų palyginimų:

Prekių pavadinimas Kainos įmonės„Madingas rūbas“ Kainos įmonės„Moda“1. Moteriškas sijonas 150,50Lt. 151Lt.2. Moteriška bliuskutė 99,75Lt. 100Lt.3. Moteriškas švarkelis 110Lt. 111,18Lt.4. Moteriškos kelnės 165,10Lt. 165,85Lt.5. Suknelė 80Lt. 80,99Lt.6. Vyriškos kelnės 138,15Lt. 139Lt.7. Vyriškas švarkelis 156,99Lt. 160,15Lt.8. Vyriški baltiniai 70Lt. 70,50Lt.9. Vyriškas kostiumas 390Lt. 395Lt.10. Vyriškas megstinis 120Lt. 121Lt.

Iš viso per mėnesį ketinama rūbų atsivežti už 10000Lt.

7.2. Reklama

Kad verslas klestėtų reikalinga reklama. Šiais laikais reklama yra pažengusi į priekį, todėl ji gali būti įvairaus pavidalu: spausdinta, transliuojama per radiją ar televizorių, transporto priemonių, žurnaluose, laikraščiuose, parduotuvėse, vitrinuose, stenduose ir t.t. Mano parduotuvės reklamą sudaro reklama per vietinę Šiaulių miesto televiziją ir vietiniuose miesto laikraščiuose „Šiaulių kraštas“, „Šiaulių naujienos“. Per mėnesį reklamai yra skirta 250Lt., todėl jos nepakanka kaip ypatingai plačios reklamos. Papildomai lėšų yra skirta parduotuvės iškaboms ir vitrinų apipavidalinimui, tačiau šia reklama užsiimu aš pati, kadangi turiu su tuo susijųsį įsilavinimą, be to tai padeda sutaupyti lėšų. Vietiniuose Šiaulių miesto laikraščiuose išspauzdinta „Madingas rūbas“ reklama pateikaima kaip pavyzdys verslo plano gale.

7.3. Paklausos skatinimas

Kad parduotuvės „Madingas rūbas“ verslas klestėtų reikalinga ne tik gera reklama, bet ir papildomas priemonės skatinančios prekybą. Prie tokių priemonių priskiriama; įvairios nuolaidos, šventinės akcijos, dalinami kuponai, nuolatiniams klientams dovanojamos dovanos, švenčių progomis organizuojami renginiai ir t.t. Visa tai yra suplanuota vykdyti ir mano parduotuvėje, tačiau esminis dalykas, tai nebrangūs ir kokybiški rūbai, malonus aptarnavimas ir jauki aplinka. Patenkintas aptarnavimu ir gautu dėmesiu klientas yra pats geriausias būdas gauti patį didžiausią pelną.

8. FINANSINĖ DALIS8.1. Lėšų poreikis ir panaudojimas

Verslo plano sudarymo metu įmonė „Madingas rūbas“ nori paimti kreditą iš „Šiaulių banko“ 25000Lt. 3metams su 10% metinių palūkanų už suteiktą paskolą.Taigi pasibaigus numatytam laikui įmonė bankui turės sumokėti:1. Kredito suma 25000Lt.2. Palūkanų suma 7500Lt.Iš viso suėjus 3m. terminui įmonė „Madingas rūbas“ „Šiaulių bankui“ turės grąžinti 32500Lt. Gauta iš banko paskola bus panaudota prekių iš tekėjų pirkimui.Kadangi verslui kurti naudoju tik savo turimus iš banko gautas lėšas, įmonė niekam nėra skolinga: nei privatiems asmenims, nei kitoms kokioms nors įmonėmsTame pačiame banke iš kurio aš gavau paskolą pati esu atsidariusi sąskaitą ir joje yra 10000Lt. Šiame banke taip pat yra atidaryta sąskaita į kurią bus pervedami uždirbami įmonės pinigai. Paskolą bankui grąžinti ir mokėti palūkanas šiais terminais atsižvelgiant į planuojamą pelną.

Mokėjimo data Paskolos grąžinimas Palūkanos Paskolos likutis2003 01 01 2004 01 01 2005 01 01 Viso:

8.2. Vieno mėnesio finansinė atskaitomybė

Eil.nr. Rodikliai Litai per mėnesį1. Įplaukos iš realizacijos 14000Lt.2. Tiesioginės išlaidosTarp jų: medžiagosdarbo užmokestisSOC draudimas (33%)kitos

4000Lt3150Lt.1320Lt.1849Lt.3. Bendrasis veiklos pelnas 2622Lt.4. Pridėtinės išlaidos iš viso: Tarp jų:armortizacija ( nusidevėjimas)ryšiaireklamair kitos

100Lt.150Lt.250Lt.100Lt.5. Pelnas iki mokesčių 2022Lt.6. Pelno mokestis 303Lt.7. Grynasis pelnas 1719Lt.

8.3. Pelno ( nuostolio) ataskaita ir grynųjų pinigų srautai apskaičiauoti 1-neriems metams

Eil.nr. Rodikliai Mėnesiai Iš viso: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 1. Pardavimai 14000 14000 14000 14000 14600 17600 17600 17600 15600 14000 14000 14000 1810002. Tiesioginės išlaidos: 11378 11378 11378 11378 11978 12978 12978 12978 11978 11378 11378 11378 142536 medžiagos 4000 4000 4000 4000 4200 4700 4700 4700 4200 4000 4000 4000 50500 darbo užmokestis 3150 3150 3150 3150 3350 3350 3350 3350 3350 3150 3150 3150 38800 SOC draudimas 1320 1320 1320 1320 1386 1386 1386 1386 1386 1320 1320 1320 16170 kitos 1849 1849 1849 1849 1949 1949 1949 1949 1949 1849 1849 1849 226883. Bendrasis veiklos pelnas 2622 2622 2622 2622 2622 4622 4622 4622 3622 2622 2622 2622 384644. Pridėtinės išlaidosiš viso: armortizacija 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 1200 ryšiai 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 1800 reklama 250 250 250 250 250 250 250 250 250 250 250 250 3000 kitos 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 12005. Apmokęstinamas pelnas 2022 2022 2022 2022 2022 4022 4022 4022 3022 2022 2022 2022 312646. Pelno mokestis 303 303 303 303 303 603 603 603 453 303 303 303 46867. Likutinis pelnas 1719 1719 1719 1719 1719 2213 2213 2213 2569 1719 1719 1719 22960

8.4. Pelno prognozių ataskaita 3 metams

Eil.nr. Rodikliai Litai per 3 metus 1. 2. 3.1. Pardavimų įplaukos 181000Lt. 191000Lt. 2. Tiesioginės išlaidos

iš viso:tarp jų: 142536Lt. 145536Lt. medžiagos 50500Lt. 52500Lt. darbo užmokestis 38800Lt. 38800Lt. 38800Lt. SOC draudimas 16170Lt. 16170Lt. 16170Lt. kitos 22688Lt. 22988Lt. 3. Bendrasis veikos pelnas 38464Lt. 45464Lt. 4. Pridėtinės išlaidosiš viso: armortizacija 1200Lt. 1300Lt. ryšiai 1800Lt. 1900Lt. reklama 3000Lt. 3200Lt. kitos 1200Lt. 1300Lt. 5. Pelnas iki palūkanų irmokesčių 31264Lt. 37764Lt. 5.1. Palūkanos 3000Lt. 3000Lt. 3000Lt.6. Apmokęstinamas pelnas 28264Lt. 34764Lt. 7. Pelno mokesčiai 4239Lt. 5214Lt. 8. Likutinis pelnas( iki skolos) 24025Lt. 29550Lt. 8.1. Skola bankui 13000Lt. 13000Lt. 13000Lt.9. Grynasis pelnas 11025Lt. 16550Lt.

9. REZIUMĖ

Pasirinktas veiklos pobūdis, parduotuvė, personalo dalykinis pasiruošimas, kredito grąžinimo galimybes įvertinus verslo riziką leidžia daryti išvadą, kad parduotuvės „ Madingas rūbas“ veikla turėtų būti sėkminga, o kredito grąžinimo laiku tikimybė gana didelė. Mūsų pasirinktas veiklos pobūdis gali konkuruoti, net su stipriais konkurentais.

Literatūros sąrašas:

1. A. Jovaiša „Kaip parengti veiklos planą“Pačolis 1996m.2. A. Žvirblis „Verslininko predmenys“Vilnius 1992m.3. A. Jovaiša „ Kaip perengti verslo planą“Pačolis 2001m. 4. M.G. Jankauskai „ Kaip pačiam parengti smulkaus verslo (biznio) planą“