6 netikėti faktai apie šiuolaikinius vyrus

Žurnalas „Cosmopolitan“ atliko didelį ir išsamų tyrimą apie tai, ko trokšta ir kaip jaučiasi vyrai. Pateikiame kelis netikėtus faktus apie šiuolaikinius vyrus.

Šiuolaikiniai vyrai mano, kad jiems gyventi kur kas sunkiau negu ankstesnių kartų stipriosios lyties atstovams.

„Vyras turi būti aistringas, rūpestingas, atsakingas ir tėviškas. Taip pat iš jo tikimąsi seksualumo“, – sako psichologas Williamas Pollackas. Pasak specialisto, tokie reikalavimai, keliami šiuolaikiniam vyrui, stipriosios lyties atstovams atrodo nesuderinami ir kelia daug streso.

Šiuolaikiniai vyrai mano, kad jų patiriamas stresas atsiliepia seksualiniam gyvenimui.

Sekso terapeutė Ian Kerner sako: „Pagrindinė problema, su kuria susiduria mano pacientai – sumažėjęs libido. Prieš dešimtmetį moterų libido buvo sumažėjęs, o dabar – vyrų.“

Šiuolaikiniai vyrai mano, kad visuomenė juos spaudžia surimtėti ir kurti šeimą. Santykių specialistė Wes Moore sako: „Vyrų sveikata leidžia jiems kurti šeimą vyresniame amžiuje, skirtingai nei moterims. Taip pat reikia nepamiršti, kad moterys subręsta anksčiau nei vyrai. Todėl natūralu, kad vyrai jaučia spaudimą kurti šeimą ir dėl jaučiamo spaudimo juos kankina didesnės dvejonės.“

Šiuolaikiniai vyrai nesijaudina, jei moterys uždirba daugiau už juos.

Sociologijos profesorė Kathleen Gerson sako: „Šiuolaikinis vyras nebesijaudina, jei jo partnerė uždirba daugiau nei jis. Dauguma jaunų vyrų nesilaiko atgyvenusių įsitikinimų, kad vyras privalo uždirbti daugiau už moterį. Jie mano, kad atsakomybė už šeimos finansinę padėtį, turi užgulti abiejų lyčių pečius ir kad partneriai turi bendradarbiauti.

Didelė moterų sėkmė karjeroje vyrus vis dar gąsdina.

Antropologijos profesorius Lionelis Tigeris sako: „Šiuolaikinė moteris stengiasi būti „produktyvi“ ir „reproduktyvi“. Vyrai pradeda nepasitikėti savimi, jei jų partnerei žymiai geriau sekasi karjera. Jie nebežino, kuo gali būti reikalingi savo šeimai, jei žmona viena rūpinasi ir namais ir pinigais“.

Šiuolaikiniai vyrai vertina romantiką.

W. Pollackas sako: „Vyrai per daugelį metų išmoko vertinti romantiką. Taip pat jie moka suprasti, išklausyti ir užjausti moteris. Vyrai to paties tikisi ir iš savo partnerių“.