8 garsiausios meilės istorijos

Sakoma, tikra meilė yra nenugalima. Apie kai kurias įsimylėjėlių poras kalbame ir jas prisimename ne vieną šimtmetį. Nesvarbu, tikros šios meilės istorijos ar ne, jomis žavimės, galbūt net pavydime karštos meilės ir svajojame bent kartą gyvenime patirti kažką panašaus…

Love.allwomenstalk.com siūlo tokį garsiausių įsimylėjėlių porų sąrašą:

1. Elizabeth Taylor ir Richardas Burtonas. Tai viena žinomiausių Holivudo porų, apie kurią kalbama iki šiol. Elizabeth ir Richardas ne vienerius metus palaikė audringus santykius. Garsi kino aktorė su Richardu susipažino 1963 metais kino aikštelėje. Jie buvo susituokę du kartus. JAV kino režisierius Martinas Scorsese dar šią vasarą derėjosi dėl galimybės įamžinti jų meilės istoriją. Elizabeth iš viso buvo ištekėjusi net aštuonis kartus, tačiau visada pabrėždavo, kad jos didžioji gyvenimo meilė – Richardas.

2. Antonijus ir Kleopatra. Beje, filme „Kleopatra“ (1963) pagrindinius vaidmenis atliko Elizabeth Taylor ir Richardas Burtonas, ir tai jau daug ką pasako. Antonijaus ir Kleopatros meilės istorija žavi mus net ir po dviejų tūkstančių metų. Kleopatra Antonijui pagimdė dvynius Kleopatrą Selenę II ir Aleksandrą Heliją, o vėliau dar vieną sūnų Ptolemėją Filadelfą. Egipto karalienės ir Romos karvedžio meilė buvo tikrai audringa.

3. Abelard ir Heloise. Ši pora gal ir ne taip plačiai žinoma kaip Antonijus ir Kleopatra, tačiau jų meilės istorija ne ką mažiau dramatiška. Heloise dėdė nepritarė jų meilei ir bandė visaip juos išskirti. Galiausiai Heloise tapo vienuole. Deja, ne visos meilės istorijos baigiasi laimingai.

4. Lanselotas ir Guinevere. Ši meilės istorija greičiausiai žino visi literatūros mėgėjai. Nors jų santykius išardė neištikimybė, visgi ši meilės istorija laikoma viena romantiškiausių.

5. Edwardas VIII ir ponia Uolisa Simpson. Anglijos karaliaus ir amerikietės meilės istorija išties verta filmo. Dėl šios moters jis atsisakė sosto, mat Anglijos karalius negali vesti išsiskyrusios moters, o Uolisa jau buvo išsiskyrusi (ir ne kartą), kai Edwardas norėjo ją vesti. Edwardas su Uolisa susituokė 1937 metais ir santuokoje išgyveno ne vieną dešimtmetį.

6. Shahas Jahanas (Šahdžahanas) ir Mumtaz Mahal. Deja, dauguma meilės istorijų baigiasi tragiškai kaip ir ši. Kai Mumtaz buvo 38 metų, mirė gimdydama. Imperatorius taip buvo susikrimtęs dėl žmonos mirties, kad įsakė pastatyti Taj Mahal (Tadžmahalo) mauzoliejų. Iki šiol šis statinys laikomas įspūdingiausiu Mogolų imperijos statiniu.

7. Lordas Nelsonas ir Lady Hamilton. Ši meilės istorija buvo labai skandalinga, nes kai Nelsonas ir Hamilton užmezgė romaną, jie abu buvo vedę.

8. Scarlett O’Hara ir Rhettas Butleris. Tai dar vienas intriguojanti meilės istorija, kurią galite pamatyti filme „Vėjo nublokšti“ (1936). Tai filmas apie meilę tarp Scarlett ir Rhetto JAV pilietinio karo dramatiškų įvykių fone, filmuota pagal romaną „Vėjo nublokšti“ (1936).