Tik draugai? Gali būti ir blogiau!

„Mes galime būti tik draugais“ – tikriausiai tokius žodžius iš patinkančios merginos lūpų mažiausiai norėtų išgirsti kiekvienas vaikinas. Tačiau tai tikrai nėra blogiausia, ką jums gali pasakyti jūsų išrinktoji.

Kaip rašo rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt, yra dar bent 5 frazės, reiškiančios kur kas blogesnę situaciją, nei pasiūlymą likti draugais.

1. Esame kartu, nes mums tai naudinga. Kai esate draugai, jums nereikia svarios priežasties susitikti. Galite dažnai matytis ir bendrauti, o tai, žinoma, padidina šansus, kad ji vieną dieną ims į jus žiūrėti ne tik kaip į draugą. Daug blogiau, jei esate tas žmogus, kuris jai reikalingas tik tada, kai jai naudinga. Pavyzdžiui, ji prašo, kad namuose pakabintumėte lentyną. Arba jai reikia, kad ją kur nors nuvežtumėte. Jei ji skambina jums tik tada, kai jai ko nors reikia, vargu, ar turite šansų užkariauti jos širdį.

2. Nenoriu sugadinti mūsų draugystės. „Būkim tik draugais“ nėra taip blogai kaip „nenoriu sugadinti mūsų draugystės“. Tai yra blogiausia, ką jums gali pasakyti jūsų draugė, kuri jums patinka. Kiekviena mergina puikiai supranta, kad jei užmegs artimus santykius su draugu ir santykiai nepavyks, greičiausiai likti tokiais pat draugais bus neįmanoma. Jei mergina nenori rizikuoti jūsų draugyste, jūs prarandate šansą net pabandyti – o gal iš jūsų išeitų visai nebloga pora?

3. Man nepatinka nė vienas vyras, kuris man rodo dėmesį. Jei jus sudomino būtent tokia mergina, bus nelengva užkariauti jos širdį. Tikriausiai jums teko būti bent viename pasimatyme, kuriame lyg ir viskas vyko sklandžiai, tačiau jutote, kad mergina yra šalta ir nerodo jokio dėmesio, tačiau ir toliau vaikšto su jumis į pasimatymus. Tokios merginos dažniausiai ima pasakoti apie aukštus reikalavimus savo antrajai pusei. Net jei visus juos atitinkate, nesulaukiate susidomėjimo, o po pusmečio sužinote, kad ji susitikinėja su vaikinu, kuris tikriausiai yra visiška priešingybė tam, kokio vyro ji teigė ieškojusi.

Paslaptis labai prarasta. Tokių merginų tiesiog nedomina tie, kurie rodo joms dėmesį. Joms patinka vaikinai, kurie joms yra abejingi ir dėl kurių dėmesio turi pačios pasistengti. Bėda ta, kad jei jums patinka tokia mergina, labai sunku bus ją sužavėti. Tikrai turėtumėte daugiau šansų su ta, su kuria esate „tik draugai“.

4. Tai – tik vienos nakties nuotykis. Tikriausiai nė vienam nepatinka būti vienišam. Tačiau yra tokių merginų, kurios nė už ką negali susitaikyti su mintimi, kad yra vienos, todėl bet kokia kaina ieško vaikino bent jau vienos nakties nuotykiui. Deja, jei, jos nuomone, esate tinkamas tik vienos nakties nuotykiui, reikės daug pastangų įrodyti, kad jūsų jausmai tikri ir esate pasiryžęs kurti ilgalaikius santykius. Patikėkite, būti vaikinu „vienai nakčiai“ yra blogiau nei „tik draugu“. Juk „tik draugui“ vieną dieną gali gimti šiltesni jausmai, o „vaikinas nakčiai“ yra skirtas tik tam, kad patenkintų seksualinius poreikius, ir čia nėra vietos šiltiems jausmams.

5. Mes kartu, nes kol kas neradau kito. Ne visada poros išsiskiria po didelių konfliktų. Kartais santykiai gęsta iš lėto, kai abu partneriai lyg ir neturi dėl ko pyktis, tačiau abu yra tokie skirtingi, kad nieko bendro neturi. Nėra abejonės, kad turėti tokius santykius yra kur kas blogiau, nei su mergina būti „mes tik draugai“ stadijoje. Kodėl? Ogi jei esate tik draugai, tikriausiai jus sieja emocinis ryšys, kuris vieną dieną gali virsti gražiais romantiškais jausmais. Tačiau jei jaučiate, kad jūsų visiškai niekas nesieja, net jei esate kartu, greičiausiai jūsų santykiai pasmerkti žlugti.