Kada eiti prie altoriaus?

Įsimylėjote, pradėjote kartu gyventi, nė nepastebėjote, kaip prabėgo metai, antri, treti… Imate dvejoti: gal judviejų pora jau pribrendo santuokai, o gal jau pražiopsojote tinkamą laiką ir tai reiškia, kad nesate skirti vienas kitam?

Visai nesvarbu, ar susipažinote ne taip seniai, ar gyvenate jau keletą metų kartu, apie santuoką drąsiai galite galvoti tuomet, kai abu esate tam pasiruošę. Tačiau kaip žinoti, kad jau tikrai laikas? Kaip pataria rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt, prie altoriaus galite eiti, jei:

1. Jūsų antroji pusė priima jūsų trūkumus nuo pirmos pažinties dienos. Labai retai kam pasiseka rasti tą vienintelį ar vienintelę iš pirmo karto. Daugelis mūsų patiriame ne vienus nesėkmingus santykius, kol galiausiai sutinkame sau skirtą. Deja, nepavykę santykiai mus išmoko, kad meilė skaudina. Problema ta, kad po kelių nepavykusių santykių galite nusivilti meile ir nepastebėti to (ar tos), kuris (-i) jums idealiai tinka. Kai tai nutinka, imate elgtis šaltai ir nebesistengiate bet kokiomis priemonėmis sužavėti kiekvieno jums patinkančio vyro ar moters.

Tiesa sakant, tokia taktika nėra pati blogiausia, nes susipažindamas jūs nebesistengiate būti kažkuo kitu ir iškart parodote, koks iš tiesų esate. Jei jūsų santykiai užsimezgė būtent tuomet, kai nesistengėte vienas kitam padaryti įspūdžio, ir jūs kartu esate jau ne vienerius metus, tikrai verta pagalvoti apie santuoką. Juk tai reiškia, kad nuo pat pirmos dienos patikote vienas kitam su visais savo trūkumais ir pliusais – tokie, kokie esate iš tikrųjų. Ir priešingai – nė negalvokite apie santuoką su žmogumi, jei jūsų santykiai priklauso nuo to, kaip gerai sugebate slėpti savo trūkumus.

2. Išmokote pasitikėti vienas kitu. Tikriausiai pažįstate ne vieną susituokusią ar nesusituokusią porą, kurioje vienas iš partnerių (arba abu) pavyduliauja. Kartais pavydo priepuoliai yra visiškai nepagrįsti. Pavyzdžiui, žmona grįžta pavargusi su pilnais krepšiais namo, o jos vyras ima priekaištauti, kur ji taip ilgai užtruko, juk žadėjo grįžti penkiomis minutėmis anksčiau.

Pasitikėjimas yra tarsi lakmuso popierėlis, kuris puikiai parodo, ar jūsų santykiai yra tvirti. Galvoti apie santuoką galite tik tuomet, kai sutiksite žmogų, kuriuo pasitikite. Pavyzdžiui, jis (ar ji) jums pasako, kad savaitgaliui išvažiuoja su draugais (ar draugėmis), ir jūs visiškai ramiai reaguojate į šią žinią, nes žinote, kad tas žmogus yra pelnęs jūsų pasitikėjimą ir tikrai jūsų neišduos.

3. Esate draugai. Yra manančių, kad meilė neįmanoma tarp žmonių, kurie yra ar kadaise buvo draugai. Juk draugystė gali pakišti koją romantikai, ar ne? Tačiau iš tiesų harmoningi ilgalaikiai santykiai įmanomi tik tada, jei partnerius sieja ne tik seksualinė trauka, bet ir nuoširdi draugystė. Tik su vyru (ar moterimi), su kuriuo jus sieja bendri pomėgiai, interesai ir bendras požiūris į gyvenimą, galite galvoti apie ėjimą prie altoriaus.

4. Esate išlaikę „pinigų egzaminą“. Galbūt tai skamba kiek neįprastai ir jūs pasakysite, kad jei žmonės išsiskiria dėl pinigų, tuomet jų meilė buvo pasmerkta nuo pat pradžių. Tačiau jei į dėl finansų kylančias santykių bėdas neišmoksite žiūrėti rimtai, galite būti viena iš tų porų, kurios neišlaiko „pinigų egzamino“.

Tikriausiai ir jūs pažįstate bent vieną porą, kuri tokio egzamino neišlaikė. Tai tokia pora, kuri gyvena be jokių rūpesčių tol, kol turi finansinių sunkumų. Tačiau vos vienas iš sutuoktinių (arba abu) susiranda geresnį darbą, atsiranda nepasitikėjimas dėl finansų valdymo – partneriai ima karštligiškai sekti, kur kitas išleidžia šeimos pinigus.

Įsivaizduokite, kad abu uždirbate skirtingai ir susitarėte, kad mokesčius mokėsite po lygiai. Jūsų žmonai tenka atiduoti beveik visą atlyginimą, o jums pakanka atiduoti tik pusę. Taigi ji, sumokėjusi mokesčius, praktiškai nieko nebegali įsigyti, o jūs perkate beveik viską, ką norite. Abu imate skaičiuoti, kas kiek uždirbo, kas pirkta vieno, o kas kito partnerio. Štai taip paprastai pinigai griauna santykius – jūs tiesiog nustojate galvoti apie jus kaip apie porą, imate galvoti tik apie save ir galiausiai tampate du atskiri žmonės, gyvenantys viename bute. Taigi turėtumėte naudotis bendru biudžetu nepaisant to, kas kokią dalį į jį įnešė.

5. Suvokiate „kol mirtis išskirs“ reikšmę. Prieš žengdami šį lemtingą žingsnį įsitikinkite, kad tikrai suvokiate, ką reiškia frazė „santuoka visam gyvenimui“. Jei prieš tuokdamiesi bent akimirką pagalvojote, kad blogiausiu atveju visada galėsite išsiskirti, verčiau palūkėkite. Turite būti įsitikinę, kad jis (ji) yra vienintelis vyras (moteris) jūsų gyvenime ir daugiau kitų nebebus.