Ar gali moteris pirma pasipiršti?

Mūsų visuomenėje seniai susiklostė tokia tradicija, kad pasiūlymą tuoktis pateikia stiprioji lytis. Tačiau nėra nieko gėdingo, jei pirmoji pasipirš moteris, ypač jeigu jos mylimasis labai neryžtingas.

Ar verta moteriai tai padaryti?

Prieš piršdamosi jūs turite gerai apsvarstyti, kodėl norite įteisinti santykius su šiuo žmogumi ir ar abu esate pasirengę žengti tokį žingsnį.

Priežastys „už“

1. Jūsų santykiai su mylimuoju tvirti ir jūs galite būti tikra, kad ateityje jie tik dar labiau stiprės.

2. Jūs suprantate vienas kitą, išmokote klausyti ir išgirsti, ką sako kitas, visada palaikote ir džiuginate vienas kitą.

3. Jūs jau buvote palietę vedybų klausimą ir abu reagavote į jį teigiamai. Todėl šiuo atveju pasipiršimas būtų tik paprastas formalumas. Jūs šimtu procentų įsitikinusi, kad atsakymas bus teigiamas.

Priežastys „prieš“

1. Jums santuoka reiškia galimybę pasijusti labiau apsaugotai.

2. Santuoką jūs vertinate kaip galimybę įgyti finansinį stabilumą.

3. Jei partneris nors kartą buvo prisipažinęs, kad dar nėra pasiryžęs žengti tokio atsakingo žingsnio, jeigu jūs jau buvote užsiminusi apie vedybas, bet jis nereagavo, reiškia, jūsų partneris dar nėra pasirengęs tuoktis.

Tai turi būti nepamirštamas momentas!

Jeigu jūs vis dėlto nusprendėte pasipiršti savo brangiausiajam, tai ši akimirka turi išlikti atmintyje visam gyvenimui. Pasirinkite tokiam įvykiui tinkamiausią vietą ir laiką, kai jums nereikės niekur skubėti, būsite atsipalaidavę ir nusiteikę pokalbiui.

Kokius žodžius geriausia pasakyti?

Patys paprasčiausi žodžiai, kuriuos jums bus lengva pasakyti, o jam suprasti: „Aš noriu praleisti likusį gyvenimą su tavimi, imkime ir susituokime!“ Jeigu jūs per stipriai jaudinatės, galite pasiūlyti jam savo ranką ir širdį laišku arba nusiųsdama dailų atviruką. Galite įrašyti savo pasiūlymą į vaizdajuostę, svarbiausia, kad nuoširdžiai ištartumėte tuos žodžius.

Ką daryti, jei partneris sureagavo nenumatytai?

Jei ištarusi lemtingus žodžius išvydote jo veide išgąstį ar paniką, gali būti, kad užklupote jį netikėtai (juk jis pats ketino jums pasipiršti, tik nesugebėjo tam pasiryžti, o jūs jį aplenkėte!). Leiskite jam atsitokėti, pagalvoti ir ramiai atsakyti.