Psichologo komentaras: „Vos išsiskyriau, santykiai su mylimuoju pasikeitė“

Prieš pusmetį užmezgiau romaną su senu draugu. Kadangi buvau ištekėjusi, nusprendžiau skirtis su buvusiu vyru, nes su juo nebuvau laiminga.

Naujas mylimasis man buvo dėmesingas, kartu gyvenome kelis mėnesius, viskas buvo kaip pasakoje – juk gyvenau su vyru, kurio troškau visą gyvenimą. Jis nuolat sakydavo, kad as esu nuostabi, kitokia nei kitos moterys. Kadangi jį pažinojau seniai, buvau įsitikinusi, kad neapgaudinėja manęs.

Tačiau vos tik išsiskyriau, santykiai su mylimuoju pasikeitė. Jis ėmė kalbėti, kad yra pasimetęs dėl mūsų santykių, kad man reikėtų susirasti geresnį ir panašiai. Išsiskyrėme, tačiau jis man iki šiol padeda, jei tik paprašau. Dabar susitikinėju ir su kitais vyrais, tačiau niekaip negaliu jo pamiršti. Jaučiu, kad jis yra mano gyvenimo vyras. Patarkite, kaip susigrąžinti buvusius santykius.

Pataria psichoterapeutė Birutė Didžiokaitė

Jeigu tikrai jaučiate, kad tai yra jūsų gyvenimo vyras, kaip rašote, tai gal galėtumėte palaukti ir pažiūrėti, kas bus. Tokiu būdu suteiktumėte erdvės pačiam vaikinui susigaudyti savo jausmuose ir parodyti vyrišką iniciatyvą. Gali būti, kad per daug aktyvus jūsų noras būti kartu verčia jį trauktis. Jūs rašote, kad po to, kai išsiskyrėte su buvusiu vyru, jūsų vaikinas ėmė abejoti jūsų santykiais. Linkiu labiau pasikliauti savo jausmais.

Birutė.