Psichologo komentaras: „Kaip atrasti bendravimo su moterimi nuoseklumą?”

Sveiki. Galiu bendrauti su moterimi, netgi prajuokinti ją, bet iki tam tikros ribos. Net neįsivaizduoju, kaip ir kur ją pakviesti į pasimatymą. Bėda ta, kad pats niekur neišeinu. O kartais nėra kur eiti, nes kur beeičiau, visur jaučiuosi lyg būčiau ne savo rogėse – aplanko kažkoks keistas susikaustymas. Kartais galvoju, kad gal man trūksta motyvacijos ar sugebėjimo socializuotis… Teoriškai suprantu, kaip tai yra būtina, bet niekaip nesugebu savęs tuo įtikinti.

Labiausiai norėčiau paklausti, kaip atrasti save, kaip nejausti sąžinės graužaties, kaltės jausmo? Juk flirtas yra savotiškas „išėjimas iš savo ribų“, „šokinėjimas aukščiau bambos“, o tai labai išvargina, ir iš čia turbūt atsiranda nepilnavertiškumo jausmas.

Kaip atrasti bendravimo su moterimi nuoseklumą, kad nesinorėtų bėgti nuo jos, o būti visą laiką su ja? Kita vertus, kartais jaučiu, kad merginai patinku, bet glumina jos pasyvumas. Nors gal tai ir gerai, nes jos iniciatyva man būtų tikra tragedija. Kartais aplanko mintys, kad moterys tokios gudrios, apsukrios – visada randa išeitį iš bet kurios situacijos, sugeba manipuliuoti kai tik reikia, todėl bendraujant su jomis atsiranda nesąmoninga siena.

Bėda, matyt, ta, kad esu vyras ir nesugebu tiksliai suformuluoti savo norų. Baisu, kai širdis gyvena savo gyvenimą, o protas – savo. Dievas pasirūpino žmogumi ir davė jam tai, ko jis negali kotroliuoti – būtent chemiją.

Pataria šeimos psichologė Giedrė Gutautė-Klimienė

Parašėte gan ilgą laišką, kuriame pažėrėte visą minčių ir jausmų laviną, tačiau joje sunku sugaudyti tai, kas svarbiausia jums, ir kokia pagrindinė jūsų problema. Rašote, kad problemos siejasi su santykiais su moterimis, bet panašu, kad pasimetęs gyvenime jaučiatės ir kitose srityse. Iš jūsų laiško suprantu, kad nepasitikite savimi, jus kankina daugybė nemalonių jausmų, tokių, kaip kaltė, gėda ir panašių. Jums sunku eiti į kontaktą su kitais, ypač sunku kurti artimus santykius su moterimis, socialinėse situacijose jaučiatės lyg ne savo rogėse.

Iš jūsų laiško girdisi, kad jaučiatės sutrikęs, nesusigaudote savyje, savo jausmuose. Iš to, ką parašėte panašu, kad jūsų problemų esmė glūdi kažkur žymiai giliau nei tik santykiai su moterimis. Sveikintina, kad ieškote pagalbos, tik vargu ar įmanoma jums padėti vienu laišku. Tad labai rekomenduočiau jums rimčiau imtis savo problemų sprendimo ir kreiptis rimtesnės psichologinės pagalbos.

Comments are closed.