Nenoriu būti viena!

“…Norisi pirmiausia pasakyti: viskas Jums yra gerai – mokotės, dirbate, bendraujate, linksminatės, vertinate save ir draugus, ilgitės meilės, tikitės sutikti Jums tinkantį vaikiną – patiriate visą tai, ką ir turite patirti.

Bėda, manau tame, jog tiesiog per daug skubate, Jums nesinori laukti, esate linkusi užbėgti įvykiams už akių. Dabar norite kalbėti, o tik apie savo norą sutikti žmogų… norėčiau Jus sustabdyti ir nuoširdžiai patarti taip neskubėti.

Tai, kad supratote teoriškai savo skubėjimo klaidą, dar nereiškia, kad praktiškai Jums pavyks jos išvengti ateityje. Kaip matau, Jūs ir toliau skubate – laukiate, dairotės, norite, o Jūsų norui neišsipildant čia ir dabar, darote skubotas, dramatiškas ir nelogiškas išvadas, kaip ši, jog, Jums einant gatve, ji ištuštėja, ir einate ja viena…

Manau, kad pati suprantate, jog tai netiesa – vaikinai neišsilaksto Jus pamatę gatvėje, tiesiog kartais mes visi einame gatve vieni, nes tuo metu nėra kitų praeivių. Tokie manymai, įsivaizdavimai atspindi vidinę žmogaus būseną, tam tikrą vidinę nuostatą: Jūsų atveju tai būtų galbūt „jaučiuosi vieniša“ ar „kažkas man ne taip“ ir pan. Pati paanalizuokite savo savijautą: kokios mintys ir jausmai Jus gena skubėti ir bando įtaisyti Jums menkavertiškumo kompleksą.

Tokie klaidingi įsivaizdavimai tuo ir yra pavojingi, jog palaipsniui iškreipia tikrovės suvokimą, įsibrauna į žmogaus asmenybę kokio nors komplekso pavidalu ir tuomet diriguoja žmogaus mintims, jausmams ir elgesiui. Kraštutiniu atveju žmogus tikrai gali įtikėti, jog žmonės gatvėje jo šalinasi, keistai į jį žiūri, blogo linki ir pan. – tai tampa rimtesnio pobūdžio psichologinės ar psichiatrinės problemos. Va kur gali nuvesti iškreipta realybė kraštutiniu atveju.

Tam tikrų daugiau ar mažiau iškreiptų susikurtų įsivaizdavimų mes visi turime – tai yra savęs pažinimo, tobulėjimo ir sveikimo laukas. Ir visi mes ariame tame lauke savas vagas.

Pabaigai dar šiek tiek apie skubėjimą ir sunkiai valdomą troškimą.

Vieną iš moterų elgesio klaidų, daromų norint užmegzti ir vystytis santykiams su vyrais galima būtų pavadinti „atversta knyga“ – tai elgesys, kuomet moteris tarsi visa savo esybe byloja: „ieškau vyro“ ir siunčia šio pranešimo signalus į visas keturias pasaulio šalis. Jos skubą ir troškimą susirasti vyrą labai greitai vyrai intuityviai pajunta netgi tuomet, jei moteris nedaro to akivaizdžiai ir agresyviai. Jos patiriama vidinė įtampa neleidžia santykiams vystytis natūraliai.

Moteris linkusi elgtis dirbtinai, ir tai matosi, todėl pradingsta žaismė ir žavesys. Be to suveikia gaudynių principas: vienas vejasi – kitas bėga. Kai vyras pasijaučia gaudomas, spaudžiamas, skubinamas jis yra linkęs pabėgti. Todėl labai svarbu neskubinti santykių, leisti jiems vystytis natūraliai, leisti sau ir kitam žmogui skleistis tinkamu būdu – juk, jeigu pumpurą bandysi išskleisti dirbtinai, tik išdraskysi, o jokio žiedo neišvysi. Nėra žiedų – nėra ir vaisių.

Iš viso to seka viena išvada ir rekomendacija – gyvenkite savo gyvenimą neskubėdama, mėgaukitės tuo ką šiuo metu turite ir pasistenkite ramiai ir viltingai laukti savo troškimų išsipildymo. Na, o kad neskambėtų labai teoriškai, aš siūlyčiau Jums įsitraukti į kokią nors visuomeninę veiklą (pvz. organizacijos, sporto, šokių, meno ir t.t. mokymo programos ir kitos įvairios veiklos), kas Jums būtų patrauklu, ir kur galėtumėte sutikti įdomių žmonių ir bendraminčių.

Tokiame žmonių rate didesnė tikimybė sutikti sau artimą žmogų nei klubuose, baruose ar gatvėje. Sėkmės ir vilties!”

Psichologė Evelina Globė

Comments are closed.