5 dalykai, kurie griauna santykius

Meilė ateina nekviesta ir išeina neprašyta. Šis jausmas kartais taip užvaldo, kad, atrodo, nebegali gyventi be kito žmogaus. Tačiau meilė kartais ima ir išblėsta. Galbūt taip nutinka dėl to, kad dedame per mažai pastangų, kad sukurtume harmoningus santykius?

Dalykai, kurie gali sugriauti santykius:

1. Nemokėjimas išklausyti. Artimas emocinis ryšys yra bet kokių santykių esmė, ir jei tarp jūsų nėra artimo ryšio, meilė anksčiau ar vėliau pasibaigs. Svarbu ne tik mokėti išsipasakoti, bet ir mokėti išklausyti. Kai jūsų partneris atskleidžia jums savo jausmus, įsiklausykite, ką jis sako. Jūsų nuoširdus rūpestis jam tikrai labai svarbus. Be to, jei jūsų partneris jums sako, kokie jūsų poelgiai jį skaudina, neturėtumėte likti abejingi. Jei nespręsite problemos, jūsų santykiai anksčiau ar vėliau iširs.

2. Negebėjimas pamiršti praeities. Kiekvienas mes turime skaudžios patirties, tačiau geriausia būtų, jei galėtumėte pamiršti praeitį ir galvoti tik apie ateitį. Neleiskite, kad neigiama patirtis darytų įtaką jūsų naujiems santykiams. Taip pat kontroliuokite savo neigiamas emocijas. Visiems kartais pasitaiko blogų dienų, tačiau pasistenkite neišlieti savo emocijų ant savo antrosios pusės.

3. Įsipareigojimų vengimas. Santykiai turi nuolat vystytis. Galiausiai ateina metas, kai reikia apsispręsti, ar esate pasirengę įsipareigoti vienas kitam. Tačiau tam, kad žmogus prisiimtų įsipareigojimus, jis turi būti subrendęs. Įsitikinkite, kad jūs abu vienodai vertinate savo santykių rimtumą, priešingu atveju gali kilti daug nesusipratimų.

Deja, kai kurie žmonės vengia įsipareigojimų, nes bijo prarasti asmeninę laisvę, o įsipareigojimų vengimas griauna santykius. Pavyzdžiui, jei pora kartu gyvena dešimt metų, bet vyras taip ir neprisiruošia moteriai pasipiršti, yra nemaža tikimybė, kad vos pasitaikius progai ji jį paliks.

4. Nesutarimai su savo antrosios pusės šeima. Jei norite ilgalaikių santykių su savo partneriu, turite pasistengti pamilti jo (ar jos) šeimą. Taip, kartais tai tikrai nėra lengva. Tačiau jei jums taip nepatinka jo (ar jos) šeima, galbūt neverta sieti ateities su šiuo žmogumi? Norime to ar ne, juk dažniausiai esame labai panašūs į savo šeimos narius, tad jei jums nepatinka jo (ar jos) giminės, kodėl patinka jis (ji)? Žinoma, čia kalbama tik apie pirmąją pažintį. Jei ilgai esate kartu, tuomet ir jūs esate jo šeimos narys (narė), o namų be dūmų juk nebūna.

5. Tinkamo dėmesio savo antrajai pusei neskyrimas. Meilė – tai ypatingas jausmas. Jei imsite į santykius žiūrėti kaip į tam tikrą sandėrį, kai vyras uždirba pinigus, o žmona prižiūri vaikus, tuomet jūsų meilė gali greitai išblėsti. Jei išsirinkote šį žmogų iš milijono kitų, jis jums tikriausiai dėl kažkokių priežasčių yra ypatingas. Nepamirškite, kodėl jį įsimylėjote, ir stenkitės dėl santykių kad ir kas nutiktų.