Gera nuotaika garantuota!

Dažnai net patys nežinome, kodėl jaučiamės nusiminę, trūksta energijos, traukia prie žemės. Kaltiname besikeičiančius orus arba prastą miegą, mėnulio fazes arba aplinkinius. O kartais jus tiesiog užmirštame poilsio pertraukėles, prasiblaškymą, pasivaikščiojimą, sportą ar net pietus.

Toliau galėsite perskaityti kelis patarimus, kurių laikymasis tikiuosi garantuos Jums gerą nuotaiką.

Kris

Maistas turi didelę įtaką žmogaus nuotaikai. Nors daugeliui sunku tuo patikėti, tačiau tai tiesa.

Pavyzdžiui, cukraus kiekio kraujyje mažėjimas/didėjimas gali lemti galvos skausmą, irzlumą ir t.t.

Kad valgymas suteiktų jums laimės, turėtumėte stengtis valgyti kuo dažniau, kad tarp valgymų nesusidarytų 4-5 valandų pertraukos. Juk maistas – energijos šaltinis,o pritrūkus energijos sumažėja tiek darbingumas, tiek nuotaika bei savijauta suprastėja.

Turėtumėte riboti saldumynus, kadangi jie greitai pakelia cukraus kiekį kraujyje, tačiau taip pat greitai vėliau jis ir nukrinta, o tai gali lemti prastą nuotaiką.

Taip pat nepamirškite ir baltymų, nes kai jų trūksta, kyla įvairių negalavimų, mažėja darbingumas, atsparumas ligoms.

O ląstelienos turintys produktai (daržovės, grūdai…) pagerins jūsų žarnyno veiklą, padės jums išlikti energingais visą dieną.

Sportas – dar viena puiki priemonė nuotaikai pakelti, sveikatai pagerinti. Dar galite sporto klubus keisti į sportą lauke.

Rinkitės kopimą į kalnus, bėgimą, važiavimą dviračiu ar vaikščiojimą. Tai netik sutvirtins kūną ar pagerins jūsų sveikatą, tai padės būti žvalesniems, energinesniems ir laimingesniems.