Viena diena Tolimojoje Rytų saloje…

Laikui bėgant vis greičiau ir greičiau, darbams vejant darbus, vieną dieną suvokiau, kad įprastinė dienos rutina ir monotonija baigia užgožti kažkada brandintas svajones ir nepatirtų pojūčių troškimą. Norėjosi pabėgti kažkur toli nuo visko, užsimiršti ir mėgautis palaiminga ramybe ir poilsiu… Pasinaudodama žurnalistiško darbo privalumais ir tarnybine padėtimi, ėmiausi „tyrimo“ – kurgi galima pailsėti ir pasimėgauti ramybe dviese? Nauda dvejopa – pailsėjau, o ir tema straipsniui garantuota. O gal netgi trejopa – visgi Valentino diena ant nosies, tad ir mano Jis neliks nuskriaustas…

Taigi kaip mums sekėsi? Ilgai nesvarstę artėjančios meilės šventės proga nutarėme palepinti vienas kitą išskirtiniu dėmesiu kelionės į Tolimąją Rytų šalį metu. Tuo labiau, kad krautis daiktų ir ruoštis ilgai kelionei visai nereikėjo – jau buvome girdėję, kad Rytų egzotiką ir nepamirštamus įspūdžius galima rasti visai netoli, sostinės verslo ir pramogų centre „Forum palace“ įsikūrusiame SPA centre „East Island“.

Vos pravėrę SPA centro duris tarsi nusikėlėme tūkstančius kilometrų į visai kitą pasaulį, į tą atokią ir egzotišką Rytų salą, kuri žadėjo suteikti mums naujų nepakartojamų pojūčių. Jauki rytietiška aplinka, rami kerinti muzika ir kvapnios arbatos puodelis iš karto nuteikė maloniam ir šiltam vakarui dviese.

Peržiūrėję gausų įvairių čia atliekamų paslaugų asortimentą, netrukus išsirinkome vieną iš poroms sukurtų SPA rinkinių, kuriais galima mėgautis abiems vienu metu specialiai tam pritaikytuose dviviečiuose erdviuose autentiško interjero kambariuose. Vėliau sužinojome, kad tokios įstabios interjero detalės, kaip akmeninės masyvios statulos, mediniai baldai bei pačias lubas siekiančios vazos, išdrožtos iš medžių kamienų, atkeliavo tiesiai iš Tolimųjų Rytų šalių.

Įžengę į turkiškojo hamamo pirties kambarį, prisėdome ant šilto marmurinio suolo, kuris tiesiog masino prigulti ir visu kūnu pajusti malonią jo šilumą. Tačiau pagal senąją arabiškos pirties tradiciją, ši patalpa skirta toli gražu ne gulinėjimui, o viso organizmo apvalymui – tiek fizine, tiek dvasine prasmėmis, kuris atliekamas pirmiausia nušveičiant odą šiurkščiomis „kese“ pirštinėmis, tada padengiant visą kūną gausiomis muilo putomis ir galiausiai apliejant vėsiu vandeniu, nuplaunančiu muilo putas ir tuo pačiu ypatingai gerai atgaivinančiu…

Vėliau – masažas. Specialiame kambarėlyje jau laukė dvi masažo meistrės iš Tailando, pasiruošusios mums atskleisti senovės Rytų relaksacijos paslaptis. Sužinojome, kad pats seniausias, daugiau nei 2500 metų atgal skaičiuojantis tailandientiškas masažas – tai itin sudėtinga, reikalaujanti daug fizinės energijos bei dvasinės patirties, procedūra. Iki šiol manoma, kad jo techniką sukūrė asmeninis Budos gydytojas, siekęs subalansuoti kūne esančių nematomų energijos linijų, lemiančių gerą mūsų savijautą, tėkmę. Įdomus ir pasiruošimas šiai procedūrai: teko apsivilkti judesių nevaržančią pižamą ir atsigulti ant plataus čiužinio, patiesto ant medinių grindų. O toliau – vien relaksacija ir malonumas.

Man tai daugiau priminė pasyvią jogos treniruotę, kurios metu smulkutė tailandietė stipriais paspaudimais, tam tikrų taškų stimuliavimu ir raumenų ištempimais, atliekamais ne tik rankomis, bet ir alkūnėmis, keliais bei pėdomis, išmankštino visą kūną, retkarčiais suriesdama mus į atrodytų neįmanomas pozas ir vėl sugrąžindama į pradinę padėtį. Tarp tokių intensyvių judesių masažuotojos naudojo ir garuose įkaitintus ypatingai kvepiančius tailandietiškų žolelių kompresus, maloniai šildančius tam tikrus kūno taškus ir atpalaiduojančius išmankštintus raumenis. Po šio egzotiško rytietiško seanso jautėmės tarsi pakylėti į naujas geros savijautos aukštumas, įgavę naujų jėgų ir pasisėmę neįprastų pojūčių.

Po viso šito – pasinėrimas į garuojantį kvapnų medinį kubilą su rožių žiedlapiais. Dar šiek tiek pasimėgavimo nuostabiomis akimirkomis dviese, padėjusiomis atgaivinti senus jausmus ir sužadinti naujus pojūčius. Manau to kartu praleisto laiko nepamiršime dar ilgai…

Bet vėlgi – nuo romantikos prie kasdienybės. Tuo mano tyrimas tarsi ir baigėsi, nes peržvelgusi kitų panašių centrų siūlomas paslaugas pasirinkau tik keletą man pačiai aktualių procedūrų, tačiau tokių, kuriomis būtų galima mėgautis su savo išrinktuoju, neaptikau.