Ką daryti, jei tavo šeima nemėgsta tavo mylimojo?

Turbūt nė vienai moteriai nėra lengva susitaikyti su mintimi, kad artimieji nemėgsta jos išrinktojo. Kartais tai gali netgi pakenkti santykiams. Jei ir jūs patekote į panašią situaciją ir nė neįsivaizduojate, ką daryti, pirmiausia nusiraminkite. Keli paprasti patarimai gali padėti išsaugoti santykius su mylimuoju ir rasti bendrą kalbą su artimaisiais.

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria kaip elgtis, jei pastebėjote, kad šeimos nariai nemėgsta jūsų antrosios pusės.

Duokite jiems laiko. Galbūt jūsų artimiesiems tiesiog reikia laiko suvokti, kad jūs su kažkuo susitikinėjate. Gali būti, kad šiuo metu jiems nepatinka jūsų mylimasis, bet gal jiems paprasčiausiai reikia laiko jį pažinti ir pamėgti. Kartais tiesiog reikia palaukti keletą mėnesių, kad galėtumėte daryti išvadą, jog namiškiai tikrai nemėgsta jūsų antrosios pusės.

Pagalvokite apie priežastis. Jei jūsų artimieji jau ilgą laiką pažįsta jūsų mylimąjį ir vis tiek jo nemėgsta, pats metas pagalvoti apie tokio elgesio priežastis. Gal įvyko koks nors didelis kivirčas tarp jūsų artimųjų ir mylimojo? Dėl kokių kitų priežasčių jis jiems nepatinka? Priežasties suvokimas gali labai pagelbėti jūsų artimiesiems pamėgti tą, kurį mylite.

Gyvenimo draugui nesakykite savo šeimos narių nuomonės apie jį. Jei jūsų artimieji mandagiai elgiasi prie jūsų mylimojo, tačiau apkalbinėja jį už akių, geriau nieko apie tai jam nesakykite. O kam kelti kivirčą ir gadinti jūsų santykius? Tačiau labai svarbu netylėti tada, kai jūsų šeimos nariai negražiai apie jį atsiliepia. Juk jūs mylite šį žmogų, tad turėtumėte jį ginti.

Pasikalbėkite su namiškiais. Atvirai pasikalbėkite su savo artimaisiais ir išdėstykite jiems argumentus, kodėl jūs pamilote šį žmogų ir kodėl esate būtent su juo. Atviras pokalbis dažnai padeda pakeisti neigiamą nuomonę.

Pabandykite juos suprasti. Kai kalbėsitės su šeimos nariais, pabandykite suprasti jų poziciją. Galbūt yra labai rimta priežastis, kodėl jie nemėgsta jūsų mylimojo. Pabandykite rasti argumentų ir įtikinti artimuosius, kad viskas nėra taip blogai, kaip jiems atrodo.

Papasakokite savo namiškiams kaip jaučiatės dėl to, kad jie nenori priimti jūsų išrinktojo. Kai jūs išklausėte savo šeimos narius ir pabandėte suprasti jų poziciją, atėjo laikas jiems suprasti jus. Pasakykite jiems, kad tikrai nesitikėjote tokios jų reakcijos ir kad tokia jų reakcija gali pakenkti jūsų asmeniniam gyvenimui. Žinoma, tai tikriausiai nebus lengvas pokalbis, tačiau tai padaryti reikia, jei norite išsaugoti savo santykius su mylimuoju ir gerus santykius su artimaisiais.

Apgalvokite, ką darysite, jei artimųjų nuomonės nepavyks pakeisti. Kartais nutinka taip, kad artimieji niekaip nesutinka bent pasistengti pamėgti kurio nors šeimos nario antrosios pusės. Tokiu atveju aiškiai jiems pasakykite, kad tai jūsų pasirinkimas ir jūsų gyvenimas, tad pati rinksitės su kuo jums gyventi. Jei jūsų artimieji tokie griežti jūsų pasirinkimui, labai tikėtina, kad joks jūsų pasirinkimas jų netenkins, tad atsisakiusi savo laimės galiausiai rizikuojate likti viena.