Lenkijos interneto aukcionai

Lenkijos interneto aukcionas – jau pelningas2002-02-06Du metus rinkoje veikiantis Lenkijos interneto aukcionų portalas “Allegro.pl” praėjusių metų rudenį jau tapo pelningu, o 2002 m. ketina pasiekti 200 mln. PLN aukcionų apyvartą ir per 0,5 mln. PLN grynojo pelno.

Jonas Oškinis, ebiz.lt

Šiuo metu “Allegro.pl” aukcionai siūlo per 137.000 įvairių prekių, kasdien pasirodo apie 20.000 naujų pasiūlymų.

Aukcionas kontroliuoja apie 90% šalies vartotojas-vartotojui (C2C) aukcionų rinkos. Pernai portalo aukcionų apyvarta siekė beveik 100 mln. PLN.

“Allegro.pl” ne tik netapo “naujosios ekonomikos” kompanijų griūties auka, bet ir įrodė, kad iš interneto aukcionų galima uždirbti ir Rytų Europoje. Apie tris ketvirtadalius interneto aukcionų tinklapio įplaukų sudaro už sandorius imamas mokestis.

Analitikų teigimu, lemtingu žingsniu populiarinant puslapį buvo su pirmaujančiu šalies portalu “Onet.pl” sudaryta bendradarbiavimo ir reklamos sutartis.

Ji aukcionų portalo savininkams “QXL Poland” kainavo apie 1 mln. USD, tačiau buvo efektyvesnė pritraukiant naujų klientų nei visos kitos konkurentų kampanijos kartu sudėjus (tame tarpe ir milijonus kainavusios lauko reklamos).

Kompanijos teigimu, šiuo metu Lenkijoje aukcionais naudojasi tik 2% internautų, nors pasaulinė statistika rodo, kad aktyviai besinaudojančių aukcionais skaičius siekia apie penktadalį internautų.

Interneto aukcionai populiariausi Vokietijoje2002-09-25Net 27 proc. aktyvių interneto pirkėjų (tokių, kurie ką nors įsigijo per 6 mėnesius) Vokietijoje naudojasi interneto aukcionais, pranešė tyrimų firma “Gfk-Webgauge”.

Palyginus su praėjusių metų vasara, šis skaičius išaugo du kartus.

Tuo taru kitose Europos šalyse el. aukcionais naudojamasi ne taip aktyviai – antroje vietoje yra D. Britanija, kur į aukcionus įsitraukė apie 8 proc. internautų.

Tyrimo metu nustatyta, kad 69 proc. Vokietijos interneto aukcionų vartotojų yra vyrai, o 83 proc. priklauso 20-49 m. amžiaus grupei.

Analitikai nustatė, kad el. aukcionų vartotojai labiau nei kiti internautai vertina jų vartojimo patogumą bei platų prekių pasirinkimą, tačiau daugiau nei kiti interneto pirkėjai yra susirūpinę saugumo klausimais.

Šaltinis: Europemedia.net, ebiz.lt

Interneto aukcionų populiarumas auga2001-07-04“Nielsen NetRatings” ir “Harris Interactive” tyrimo duomenimis, JAV interneto vartotojai 2001 gegužės mėn. įvairuose interneto aukcionuose išleido 0,556 mlrd. USD. Dar prieš metus, 2000 m. gegužę, bendras išleistų pinigų skaičius siekė “tik” 0,223 mlrd. USD.

Tyrėjų parengtoje ataskaitoje “eCommercePulse Study” rašoma, kad daugiau kaip 6,2 mln. internautų ką nors įsigijo interneto aukcionuose per tyrimo mėnesį. Palyginus su 2000 m. geguže pirkėjų JAV e. aukcionuose išaugo apie 1,1 mln.

Analitikų teigimu, pagal savo prekybos apyvartą e. aukcionai išsiveržė į trečiąją vietą e. komercijos pasaulyje, užleisdami į priekį tik prekybą knygomis ir drabužiais.

64 % visos e. aukcionų apyvartos, “Nielsen” ir “Harris” duomenimis, atiteko “eBay.com”, o apie septintadalis išlaidų – “uBid.com”. Šiuos projektus vejasi “Egghead”, “Yahoo” ir “Amazon” interneto aukcionų svetainės. Apklausos duomenimis, e. prikėjai labiausiai patenkinti liko “eBay.com” aukcionų sistema.

Šaltinis: Nua Surveys Ltd.