Vyro smegenų ypatumai

„Kodėl jis taip elgiasi?“ Jeigu jūs – moteris, tai tikrai ne sykį klausinėjote savęs tokio dalyko. Atsakome: dėl to, kad jis sutvertas kitaip nei jūs!

Pirmoji problema

Vyras mažai kalba, ypač jeigu visą dieną praleido darbe. Jis išsisukinėja nuo jūsų klausimų. Jus jau kankina įtarimas, kad jis nebemyli.

Iš tikrųjų: per dieną moteris ištaria vidutiniškai aštuonis tūkstančius žodžių, o vyras – perpus mažiau! Vakare iš jo atsargų gali būti likę tik du trys žodžiai, o jūsų – du trys tūkstančiai.

Ką daryti?

Kuo daugiau kalbėti pačiai. Tuomet ir jis įterps kokį žodelį. Priekaištais jo nepakeisite.

Antroji problema

Jis jūsų negirdi. Sėdi įsmigęs į laikraštį ar krapštosi mašinos viduriuose. Jūsų žodžiams ji kurčias kaip sfinksas ir neatsiliepia. Koks beširdis! Jis visai abejingas savo moteriai?

Iš tikrųjų: jo smegenyse yra mažiau jungčių tarp kairiojo ir dešiniojo pusrutulio nei jūsų. Tai būdinga visiems vyrams. Jūs galite lakuoti nagus, kalbėti telefonu ir žiūrėti televizorių vienu metu, o jis negali.

Ką daryti?

Palaukti, kol jis baigs savo darbą ir pasakyti, ko jums iš jo reikia. Geriau nereikalauti iš jo per daug ir nedelsiant – jis vis tiek nesupras. Išsirinkite tik tai, kas svarbiausia.

Trečioji problema

Jis nesugeba surasti daiktų, kurie padėti visai šalia. Merginą priešais stovinčio namo balkone „pastebi“ iš karto, o kojinių, kurios numestos ant kėdės, nemato. Gal jis tyčiojasi?

Iš tikrųjų: moterų periferinis regėjimas, įgalinantis pamatyti, kas yra kairėje, dešinėje ir net užpakalyje, yra išsivystęs geriau nei vyrų. Jis paprastai žiūri tik į priekį ir į tolį.

Ką daryti?

Padėti jam surasti reikiamą daiktą ir visada išdėstyti vyro daiktus taip, kad jie atsidurtų jo regos lauke. Ir būti tolerantiškai vyro trūkumams, kuriuos nulėmė jo prigimtis.