Vyro fizinis patrauklumas (I dalis)

Skaitydami šį straipsnį apie tai, kaip moteris seksualiai traukia prie vyrų, pirmiausia pastebėsite, kad pusė jo teksto skirta paaiškinimams, kuo moterys jaudina vyrus. Taip yra todėl, kad moters kūnas evoliucionavo kaip lytinių signalų aparatas, vyrui pranešantis apie gebėjimą sėkmingai perduoti jo genus.

Moterų fizinis patrauklumas yra sudėtingas procesas, o vyrų – daug elementaresnis ir paprastesnis dalykas. Apie tuos paprastus dalykus ir yra šis straipsnis. Pristatysime labiausiai moteris jaudinančias vyrų kūno vietas. Remiamės Alano ir Barbaros Pyzų parašyta knyga “Kodėl vyrai meluoja, o moterys verkia”.

Patvarumas ir švelnumas

Jau nuo senų senovės moteris pirmiausia traukdavo sveiki, tvirti, ištvermingi vyrai, galintys aprūpinti šeimą maistu, apginti jas ir jų vaikus. Nuo to laiko mažai kas pasikeitė.

Bet XXI a. moteris nori šiek tiek daugiau negu jos pirmtakės: jai reikalingas vyras, kuris patenkintų ir jos emocines reikmes. Taigi, jos smegenys evoliucionavo siekiant dviejų priešingų dalykų – patvarumo ir švelnumo.

Patvarumas reiškia, kad jos išrinktasis turi tokių savybių, kurios padėjo palikuoniams išgyventi. Tam ji ieškos kieto vyruko tipo. Šis bruožas pirmiausia atpažįstamas pagal vyro kūno simetriją; beje, kairioji ko kūno pusė atspindi dešiniąją, jeigu galūnės yra vienodo ilgio.

Vyrai moteris mato visai kitaip. Jie daugiau dėmesio kreipia į veido, o ne į kūno simetriją. Bet abi lytys šią simetriją laiko jaunatviškumo ir sveikatos ženklu lygiai taip pat, kaip simetriškos gėlės bitėms yra patrauklesnės, nes jose daugiau nektaro, o simetriški gyvūnai gyvena ilgiau negu nesimetriški.

Kai pastojimo tikimybė yra didžiausia (maždaug moters menstruacinio ciklo vidurys), moteris trumpalaikiams santykiams rinksis simetriško vyro tvirtumą ir patvarumą. Kitaip tariant, vieną kartą per mėnesį ji galėtų užmegzti trumpą vienos nakties romaną.

Tačiau, ieškodama ilgalaikio partnerio, moteris linkusi pasirinkti vyrą, kuris negailėtų jėgų ir padėtų auginti vaikus, nepaisydama, simetriškas jis ar ne. Bet sprendžiant apie patrauklumą tik iš išvaizdos moteriai labai svarbi simetrija.

Ką įrodo mokslas

Pagal JAV atliktus tyrimus patraukliems vyrams mokamas 12-14 proc. didesnis atlyginimas negu jų mažiau žaviems bendradarbiams. Nerimą kelia tai, kad į patrauklius žmones ir teisme žiūrima palankiau, jiems skiriamos švelnesnės bausmės ir mažesnės baudos.

Pensilvanijoje, ištyrus 74 teisiamųjų vyrų patrauklumą prieš teismą, paaiškėjo, kad patrauklūs kaltinamieji ne tik gavo lengvesnes bausmes, bet ir kas antras išvengė kalėjimo, palyginti su jų atgrasiais likimo draugais.

Tiriant priteistas kompensacijų sumas, kurias paskyrė neapdairus teismas, paaiškėjo, jog kai teisiamasis buvo išvaizdesnis už auką, ši gavo maždaug 5,6 tūkst. JAV dolerių kompensaciją, bet jeigu patrauklesnė buvo auka, jai arba jam išmokėta apie 10,1 tūkst. JAV dolerių.

Puiku, kad visi turi šansų patobulinti savo išvaizdą ir sąmoningai tapti patrauklesni kitiems. Moteris vizualiai traukia tam tikros vyrų kūno vietos. Štai jos, išvardytos pradedant nuo svarbiausių:

Moteris labiausiai jaudinančios vyro kūno vietos: 1. Sportiškas kūno sudėjimas 2. Platūs pečiai, krūtinė ir raumeningos rankos 3. Nedidelis stangrus užpakaliukas 4. Nenuplikusi galva 5. Geidulinga burna 6. Malonios akys 7. Tvirta nosis ir smakras 8. Siauri klubai ir raumeningos kojos 9. Plokščias pilvas 10. Didelis penis 11. Trijų dienų barzda

1-a vieta: sportiškas kūno sudėjimas

Moterų vyro patrauklumo sąrašo pradžioje yra sportiško V formos kūno sudėjimo vyras. Tvirtas sportiškas kūnas visada byloja apie gerą sveikatą, rodė vyro gebėjimą sėkmingai nustverti maistą ir nugalėti priešus. Šiais laikais, kai iš pūpsančių bicepsų ir plačios krūtinės maža naudos, šie signalai vis dar stimuliuoja moterų smegenis renkantis partnerį.

V formos kūnas taip pat traukia moteris, nes jos kūno sudėjimas visai kitoks – apverstos V formos. Jos kūnas švelnus, o vyro dažniausiai kampuotas ir tvirtas – šis skirtumas moterį labai vilioja.

2-a vieta: platūs plečiai, krūtinė ir raumeningos rankos

Viršutinė medžiojančio vyro kūno dalis plati, siaurėjanti iki klubų, o moters kūnas yra siauresnis ties pečiais ir išplatėja per klubus. Vyrai taip pat išsivystė, kad ilgais atstumais galėtų nešioti sunkius ginklus ir namo parvilkti nudobtą grobį.

Platūs pečiai – vyriškumo bruožas, kurį dažnai mėgdžioja norinčios pasirodyti moterys. Jos susideda rankas ant klubų, kad pečiai atrodytų platesni ir užimtų daugiau erdvės. Verslininkės, įsisiuvusios petukus, laikomos atkaklesnėmis, labiau užsispyrusiomis – tai tarsi tolygu padėčiai, kurią vyrams suteikia liaudis.

Vyro krūtinėje susiformavo galingi plaučiai, kurie efektyviau paskirsto deguonį ir leidžia giliau kvėpuoti, kai jis bėga arba vejasi. Kuo platesnė krūtinė, tuo patikimiau ir galingiau jis vadovauja. Šiuolaikiniai vyrai vis dar mėgsta išdidžiai atstatyti krūtines.

3-a vieta: nedidelis stangrus užpakalis

Kodėl daugelį moterų taip domina vyrų užpakalis, kodėl joms knieti per jį paplekšnoti, kai jo savininkas eina pro šalį, ir kodėl jos grožisi vyrų dailiais užpakaliais nuotraukomis? Visoms patinka nedidelis, kompaktiškas užpakalis, bet kai kurias traukia prie jų it magnetas.

Paslaptis ta, kad stangus, raumeningas užpakalis būtinas tvirtiems veržliems judesiams atlikti. Vyrui, kurio užpakalis riebus ar suglebęs, sunku daryti stumiamuosius judesius, kai, regis, į dūrį sutelkiamas viso kūno svoris. Moteriai tai nelabai patogu, nes vyrui užsigulus visu svoriu, jai bus sunku kvėpuoti.

4-a vieta: nenuplikusi galva

Peržvelgiant istoriją, galvos plaukai buvo laikomi pirminiu vyriškos galios ženklu. Tankūs plaukai visada buvo vyriškosios jėgos simbolis, todėl jie taip ir traukia. Apie 50 proc. moterų teikia pirmenybę nenuplikusiems vyrams, kitoms 50 proc. – tai nėra svarbu.

Vyrų plikimas yra paveldimas, jį sukelia vyriški hormonai. Šie hormonai užplūsta sistemą ir užblokuoja tam tikras plaukų sritis , dažniausiai viršugalvyje. Dėl didesnio hormonų kiekio plikiai yra agresyvesni ir patrauklesni negu jų plaukuotieji broliai, todėl nuplikimas – “supervyro ženklas”. Plikė paryškina vyro ir moters skirtumus, todėl jaudina pastarąsias.

Taip pat, plikė rodo didžiulį testosterono kiekį. Daugelis vyrų sunerimę dėl plikimo arba jo grėsmės ir yra susierzinę. Be reikalo. Vyrai turėtų suvokti, kad akivaizdus plikimo privalumas – tai stipri galios ir seksualumo aura.

Vitalija Čižauskaitė