Patarimai vyrams: kaip išgyventi vidutinio amžiaus krizę

Ar pastebėjote, kad pastaruoju metu daug galvojate apie tai, ką tikrai norėtumėte veikti gyvenime? Ar vis dažniau imate jausti, kad laiko savo tikslams įgyvenfinti turite tikrai nedaug? Ar manote, kad jūs nebe toks pajėgus lovoje? Galbūt išgyvenate vidutinio amžiaus krizę?

Vidutinio amžiaus krizė – tai puikus laikas iš naujo įvertinti savo gyvenimą ir pasistengti ką nors pakeisti, kad jaustumėtės laimingesni. Kai kurie vyrai, kurie išgyvena visutinio amžiaus krizę, gali nedrįsti kalbėti apie savo jausmus su šeima. Tokiu atveju vertėtų kreiptis į psichologą. Tik jokiu būdų neignoruokite savo išgyvenimų.

Dauguma vyrų, kurie išgyvena vidutinio amžiaus krizę, labiausiai nerimauja dėl sumažėjusio lytinio potraukio, pasikeistusios fizinės išvaizdos ir karjeros. Tokie vyrai dažniausiai jau būna pasiekę karjeros visršūnę savo gyvenime, tačiau iki pensijos jiems dar likę nemažai metų, todėl jie nerimauja dėl to, kad nebeturi ko siekti. Arba (dar blogiau) jie ima suprasti, kad jie nepadarė tokios karjeros, apie kurią svajojo, ir kad galbūt jos niekada nebepadarys.

Kai kurie vyrai vidutinio amžiaus krizę stengiasi išgyventi mėgindqami sau įrodyti, kad jie vis dar yra labai jauni, taiga nusiperka motociklą, brangų sportinį automobilį ar susiranda daug jaunesnę meilužę. Kiti tiesiog stengiasi sau susivokti, kur yra dabar ir ką dar nori nuveikti gyvenime. Treti išgyvena nusivylimo ir beviltiškumo jausmą.

Vyrų vidutinio amžiaus krizės simptomai:

• Dažnai jaučiatės prislėgtas, senas ir nuobodus. • Vis dažniau kankina mintys apie tai, koks jūsų gyvenimo tikslas ir ką dar norite nuveikti. • Dažnai jaučiatės piktas ir irzlus be jokios aiškios priežasties. • Nerimaujate dėl to, kad savo tikslams pasiekti jums liko nedaug laiko, tačiau dar tiek daug nepadarėte.

• Dažnai persivalgote ar ėmėte daug dažniau linksmintis. • Jaučiate norą visiškai pakeisti savo gyvenimo būdą, o gal jį ir pakeitėte. • Jaučiate poreikį bendrauti su daug jaunesniais žmonėmis nei jūs, galbūt net susiradote daug jaunesnę meilužę. • Pastebėjote, kad sumažėjo jūsų lytinis potraukis. • Nerimaujate dėl savo kūno pokyčių. • Vis dažniau imate galvoti apie pomirtinį gyvenimą.

Kaip išgyventi vidutinio amžiaus krizę? 1. Pradėkite sportuoti (jei dar to nedarote). Reguliari mankšta ne tik padeda jums atrodyti geriau, bet ir jaustis geriau. Nepatinka darbas treniruoklių salėje? Tuomet bėgiokite, pradėkite lankyti jogą ar boksą. Turėsite puikią progą susipažinti su naujais žmonėmis.

2. Paimkite baltą popieriaus lapą ir surašykite mažiausiai 50 dalykų, kuriuos dar norite padaryti. Perskaitykite tai, ką užrašėte, ir stenkitės tai padaryti. Tokį sąrašą reguliariai pravartu padaryti visiems. Jei savo tikslus ir svajones aiškiai išdėstysite popieriaus lape jau nuo dvidešimties metų, pastebėsite, kaip keičiasi jūsų siekiai ir norai.

3. Atsikratykite įtampos ir streso. Galbūt pradėkite medituoti, o gal nueikite į masažo saloną. Pradėkite sveikiau maitintis.

4. Jei supratote, kad esami santykiai tapo nuobodūs, nusivežkite savo žmoną ar gyvenimo draugę paatostogauti. Jei neturite tam daug galimubių, pasistenkite pakeisti aplinką bent savaitgaliui. Pasikalbėkite atvirai su savo antrąja puse, pasakykite, ką jaučiate, išklausykite, kaip ji jaučiasi.

5. Vidutinio amžiaus krizę priimkite kaip galimybę iš naujo įvertinti savo gyvenimą ir pakeisti jį į gerąją pusę.