Moters balsas ir vaisingumas

Moteriška galia paprastai asocijuojasi su subtilumu ir paslaptimi. Kas kitas, jeigu ne moteris, sugeba vyrą taip apsukti, kad jis pildo jos norus, tarsi romus avinėlis. Na o vienas iš moteriškos galios atributų neabejotinai yra balsas.

Tavo balselis, kaip saldžiausia giesmelė – vieną rytą ima ir saldžiai nučiurlena tiesiai tam įdomiausiajam į ausį. Arba atvirkščiai – tavo balsas, kaip rimbu nukirstas apkartęs pažadas būti TOKIA LABAI LABAI, ima ir nei vieno neįtikina. Ir galima būtų suversti visą kaltę tavo nenuotaikoms arba aktoriniams sugebėjimams.

Tačiau, pasirodo, yra dar keletas aplinkybių, kurios nei nuo nuotaikų, nei nuo aktorinių sugebėjimų nepriklauso. Jos yra tavo vaisingumo kreivės ištikimos vergės. Tos aplinkybės. Kai vieną kartą nesistengdama taip labai svaigiai ilgesingai sugebi suokti sutuoktiniui į telefono ragelį, kad namuose pritrūko duonos ir ko nors skanaus. Ir tas suokimas būna suprastas labai teigiamai, su šelmiška vyro reakcija, su duona visai nesusijusia. Gal greičiau su kuo nors, kas skanu. O kitą kartą, žiūrėk, visai neblogai nusiteikusi paklausi, gal šiandien ką nors sugalvojam, mielasis, bet norimo atsako nesulauki. Nes vyras mieliau dar vieną kartą nueis į parduotuvę duonos, nei bandys ką nors sugalvoti. Visai netendencingai, o natūraliai. Nes tavo balsas, TAVO BALSAS jam nieko gera nežada.

Ne visada pasiruošusios…

Amerikiečių mokslininkai tvirtina, kad moters balsas skamba ypač gundančiai būtent vaisingiausiomis jos dienomis. Eksperimento metu tyrinėtojai davė grupei vyrų paklausyti moteriškų balsų, įrašytų skirtingomis jų menstruacinio ciklo dienomis. Po to vyrai turėjo išskirti tuos balsus, kurie jiems atrodė patraukliausi. Žurnalas New Scientist paskelbė šio tyrimo rezultatus, kurie nurodė, kad vyrams labiausiai prie širdies buvo tų moterų balsai, kurioms tuo metu buvo pačios vaisingiausios dienos – tai yra ovuliacija.

Mokslininkai teigia, kad lytiniai hormonai gali pakeisti viso balso aparato funkcionavimą, tačiau skirtumai yra tokie neryškūs, kad jų praktiškai neįmanoma išgirsti.

Gyvūnų pasaulyje, tarp žinduolių egzistuoja tam tikri ženklai, pagal kuriuos patinai gali spręsti, ar patelėms vaisingas periodas, tinkamas poruotis ir išnešioti vaikus. Tarp žmonių tokių skiriamųjų ženklų, nurodančių moters vaisingumo dienas, nėra. Tačiau mokslininkai daro prielaidą, kad vyrai, tarsi labai jautrūs lokatoriai gaudo pačius silpniausius moters hormoninio fono niuansus. Juos hipnotizuoja geidulingesnis nei paprastai moters balso tembras. Ir patys to nesuvokdami labiausiai susidomi būtent ta moterimi, kurios vaisingumo kreivė būna pačiame pike.

…suskaičiuoti iki dešimties

Ankstesnio tyrimo rezultatus patvirtino Niujorko Valstybinio Universiteto leidinyje Human Evolutionand Behavior paskelbtos išvados. Eksperimento dayvvių balsai buvo įrašinėjami 4 skirtingose jų ciklo fazėse.

Tam, kad įrašo tekstas nepaveiktų rezultatų, moterys prie mikrofono paprasčiausiai skaičiuodavo iki dešimties. Vėliau įrašus perklausė grupė vyriškos ir moteriškos lyties studentų. Paaiškėjo, kad vienos ir tos pačios moters balso įrašas, padarytas jos ovuliacijos metu, visiems klausytojams nuskambėjo patraukliausiai, palyginus su kitais tos moters balso įrašais, darytais nevaisingu periodu. Įdomu ir tai, kad tų moterų, kurios vartojo oralinius kontraceptikus, balsas nesikeitė visose jų ciklo fazėse. Tikriausiai dėl to, kad kontraceptikai keičia lytinių hormonų santykį.

Vieni teigia, kiti neigia, treti… skaičiuoja

Tačiau, ką vieni teigia, kiti kaip visada neigia. Šio tyrimo oponentai savo ruožtu skirtingą balso patrauklumą vyriškai ausiai traktuoja labai paprastai. Maksmaksterio Universiteto, esančio Kanadoje lektorius Feinbergas šypso sau į ūsą ir dar kartą konstatuoja mums visiems žinomą tiesą: moterų nuotaikų kaita jau seniai legendas gimdo (ką turim, tą turim – tenka pripažinti). Ir vieni tą nuotaikų kaitą nurašo beveik sparnuotai frazei – moterų nesuprasi, kiti gi pripiešia PMS sindromą. Kuris, deja, tikrai veikia. O kada gi moteris yra patraukli? Kuomet ji linksma ir žaisminga, gerai nusiteikusi – ir JĄ ĮMANOMA SUPRASTI. O vaisingumo skalės aukščiausiame taške visi PMS-ai jau būna pravilniję ir nusiraminusi moteris jaukiai, meiliai šypsosi. Besišypsodama palengva iki dešimties skaičiuoja.