Ko neverta sakyti sutuoktiniui

Ar manote, kad negalima nieko slėpti nuo savo vyro? Na, devyniais atvejais iš dešimties jūs esate teisūs. Tačiau yra dalykų, kurių tikrai geriau nesakykite sutuoktiniui, jei norite santykiuose išsaugoti ramybę.

Pavyzdžiui, negirkite kitų vyrų jo akivaizdoje. Net jei tai kino žvaigždė, jūsų vyras nori tikėti, kad jis gražiausias ir seksualiausias šiame pasaulyje (bent jau jums). Apie kitų vyrų grožį geriau padiskutuokite su drauge.

Jei turite paslapčių, kurių tikrai niekas neturi sužinoti, nesakykite jų sutuoktiniui. Jei paprašysite jo, kad jis ko nors niekam nesakytų, negalite tikėtis, kad jis tikrai niekam nepasakys. Vyrai paprasčiausiai tokių dalykų neįsidėmi, jis gali tiesiog pamiršti, kad pažadėjo niekam nesakyti. Be to, prašydama „niekam to nesakyti“, jūs užkraunate kitam žmogui naštą.

Nekritikuokite jo išvaizdos, jei jis nieko negali pakeisti. Pavyzdžiui, nesakykite jam, kad jis su kiekviena diena vis labiau plinka. Tačiau jei jis niekaip neprisiruošia nusipirkti naujų kojinių, galite jam priminti, kad tai padarytų. Žinoma, „netyčia“ eidama pro kojinių skyrių galite pati jam nupirkti keletą porų.

Jei jūsų vyras sutinka prižiūrėti vaikus, kol jūs būsite kirpykloje, nepalikite jam kelių puslapių taisyklių sąrašo, ką ir kaip jis turi daryti. Pasitikėkite sutuoktiniu – juk jis yra vaikų tėvas.

Nenurodinėkite jam, kada jis turi atlikti darbus, už kuriuos yra atsakingas. Reikia sugrėbti lapus kieme? Paprašykite jo, kad tai padarytų, bet neklausinėkite įkyriai, kada jis tai padarys. Paprastai kai moteris skatina vyrą atlikti darbus, jis jaučia būtinybę priešintis. Taip vyras parodo, kad jis darys tada, kai pats to norės. Patikėkite, jei paliksite jį ramybėje, jis atliks savo darbus nedelsdamas. Svarbu ir tai, kad nuolatinius klausimus „kada padarysi“ vyrai vertina kaip kabinėjimąsi. Juk nenorite būti „nuolat bambanti niurzga žmona“?

Jis gamina vakarienę? Puiku! Na ir kas, kad jis tai daro kitaip nei jūs, nekritikuokite jo. Reikia džiaugtis, kad jis stengiasi, todėl pagirkite jį. Taip pat pagirkite, jei jis padovanos jums gėlių. Gavusios gėlių niekada nesakykite kažko panašaus į „man nepatinka rožės“. Jei taip pasakysite, jis gali bijoti kitą kartą jus nuliūdinti rožėmis ir niekada nebedovanos jums gėlių. Verčiau kitą dieną „netyčia“ užsiminkite, kokios gėlės jums patinka.